اورسجی: زمان نیاز داریم تا کبدی المپیکی شود
رئیس فدراسیون کبدی ایران گفت: قطعا زمان نیاز داریم تا کبدی المپیکی شود و باید فعالیت در سایر قارهها بیشتر شود.
عباس خواجه اورسجی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در خصوص میزبانی اولین دوره مسابقات کبدی ساحلی قهرمانی جهان در منطقه آزاد انزلی، اظهار داشت: خداراشکر بعد از اینکه خدمتگذار کبدی به عنوان رئیس فدراسیون شدم، این سومین مسابقه قهرمانی جهان است که در ایران میزبان آن هستیم. هیچ وقت دنبال ثبت اولینها نبودم ولی خلا بزرگی در یک سری رویدادهای کبدی در آسیا و جهان وجود داشت و وظیفه خودم میدانستم برای رشد این رشته رویدادهای جدیدی را برگزار کنیم و این نیازمند کسب میزبانیها مسابقات در بخش های مختلف بود.
برگزاری افتتاحیه مسابقات کبدی ساحلی قهرمان جهان در انزلیوی در خصوص استقبال کشورها از این مسابقات گفت: حضور 10 کشور در این مسابقات از نظر همه دست اندرکاران ورزش، فدراسیون جهانی و کنفدراسیون آسیا قابل قبول است و از این تعداد شرکتکننده خوشحالیم چون اولین دوره این مسابقات برگزار شده و در اولین دورهها معمولا حضور تعداد زیادی از کشورها سخت است.
رئیس کنفدراسیون کبدی آسیا خاطرنشان کرد: در ابتدا مقرر بود 16 کشور در مسابقات کبدی ساحلی قهرمانی جهان شرکت کنند. دو کشور نتوانستند بیمه اخذ کنند و بلیط هواپیما بگیرند. مسائل دیگری هم بود که چند کشور حضور نیافتند. در مجموع این تعداد شرکت کننده از نظر ما برای برگزاری مسابقات کافی بود.
وی تاکید کرد: از یک طرف فضای خوبی که در منطقه آزاد ایجاد شده و همچنین محل مناسب اسکان و برگزاری مسابقات و زیباییهای شهر میزبان که شهر وزیر ورزش است، دست به دست هم داد تا اتفاق خوبی در کشور بیفتد و برای سومین بار میزبان مسابقات جهانی باشیم.
اورسجی یادآوری کرد: فعالیتهای ما در بحث بینالمللی تنها به میزبانی مسابقات خلاصه نمیشود بلکه یک دوره مدرسی داوری و مربیگری بینالمللی برگزار شد. همچنین میزبان یک دوره بین المللی تا چند ماه دیگر خواهیم بود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا برای این میزبانی از حمایت وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک بهرهمند شدید، گفت: نگاه حرفهای در وزارت ورزش و جوانان بود و بعد از درخواست از فدراسیون جهانی و موافقت آنها برای میزبانی، شورای برون مرزی نیز با این میزبانی موافقت کرد. وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک حمایت مالی داشتند و از آنها قدردانی میکنم و دنیامالی نیز کمک شایانی کرد. کمیته ملی المپیک هم مساعدت مالی کرد. سازمان منطقه آزاد پای کار آمد و مساعدت کرد. سازمان تامین اجتماعی در اسکان کمک کرد و اداره کل ورزش و جوانان گیلان هم کنار ما بود.
رئیس فدراسیون کبدی کشورمان در خصوص آورده مالی این میزبانی تاکید کرد: به هر حال حضور کشورها در این مسابقات ارز آوری دارد. بیشتر دنبال این هستم با تدوین یک راهبرد برای هر چه زودتر المپیکی شدن این رشته حرکت کنیم و تا پایان سال اگر اصفهان برنامه خود را ادامه دهد میزبان سومین دوره قهرمانی جوانان خواهیم بود. در مجموع حضور کشورها در ایران در حوزه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی باعث ارز آوری برای کشورمان است.
رئیس کنفدراسیون کبدی آسیا در پاسخ به این سوال که پیشبینی ما در خصوص زمان المپیکی شدن کبدی چه موقع است، عنوان داشت: قطعا زمان نیاز داریم تا کبدی المپیکی شود و باید فعالیت در سایر قارهها بیشتر شود. اولین دوره قهرمانی اروپا و آفریقا برگزار شد. این تصمیم در جهانی با محوریت بنده گرفته شد تا به اروپا، آفریقا و آمریکا کمک شود تا مسابقات کبدی را برگزار کنند چون حداقل چهار قاره باید فعال باشند تا یک رشته المپیکی شود. آرزوی من است این اتفاق بیفتد. ضمن اینکه دعا میکنم هر چه زودتر یک رشته تیمی ما در المپیک صاحب مدال شوند و اگر کبدی وارد المپیک شود قطعا مدال آور خواهیم بود.