اگر «بایدن» بیاید، اقتصاد ایران شکوفا میشود / لیلاز: تثبیت قیمت خودرو نادرست است
ابتکار تاکنون به دفعات از لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت دفاع کرده است. این در حالی است که به عقیده کارشناسان، این لایحه در جهت اطاعت از بند 2 هدف 5 سند 2030 تهیه شده است.
سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
**اگر بایدن بیاید، اقتصاد ایران شکوفا می شود
روزنامه اعتماد در یادداشتی به قلم «احمد نقیب زاده» عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران نوشت: «تغییر رویکرد در امریکا (به واسطه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو) ممکن است باعث برداشتهشدن تحریمهای ثانویه امریکا و احتمال بازگشت امریکا به برجام شود. در چنین حالتی با جان گرفتن اقتصاد ایران و بهبود شرایط داخلی، امید برخی کشورهای منطقه به آسیب رساندن به ایران و توطئه علیه ایران هم کمرنگتر میشود».
نقیب زاده در ادامه نوشت: «متاسفانه بهرغم امضای برجام، تلاشهای دیپلماتیک و همکاریهای بیسابقه با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، همچنان ایران به لحاظ سیاسی از قانع کردن بخشی از جامعه جهانی در مورد ماهیت برنامه هستهایاش ناتوان مانده است... به هر حال ماموریت دیپلماتیک اقناع جامعه جهانی در مورد اهداف و ماهیت برنامه هستهای ایران، یک مسوولیت دشوار و زمانبر است که نباید با غفلت از گفتوگو و دیپلماسی این جنبه ضروری از سیاست خارجی ایران، یعنی اقناع جامعه بینالمللی در مورد ماهیت صلحآمیز و مسالمتجویانه برنامههای فناوری و توسعهای ایران را فراموش کرد».
همچنین «فریدون مجلسی» دیپلمات سابق و از حامیان برجام در یادداشتی در روزنامه شرق نوشت: «بهانه اصلی آمریکا علیه ایران شعار نابودی اسرائیل است... پافشاری آمریکا در حمایت از اسرائیل و پافشاری ایران بر لزوم حمایت از فلسطین نزد دو طرف رنگ ایدئولوژیک دارد... رابطه آمریکا و ایران رابطه جنگی است و جنگ ظاهرا حق و قانون نمیشناسد».
در هفته های گذشته مجله اصلاح طلب امید جوان در اقدامی تأمل برانگیز تصویر جو بایدن - نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که در دولت اوباما، معاون رئیس جمهور بوده - را در جلد مجله منتشر کرد و نوشت: «رویای ایرانی آبان 99؛ شکست ترامپ، تبریک تلفنی روحانی به بایدن، کاهش قیمت دلار، احیای برجام».
حالا روزنامه اعتماد در اقدامی مشابه مدعی شده است که در صورت پیروزی بایدن، اقتصاد ایران جان می گیرد و شرایط داخلی بهبود می یابد!
یک سوال؛ آیا رویکرد بایدن با رویکرد ترامپ در مواجهه با ایران متفاوت است!؟ پاسخ منفی است. چندی پیش حزب دموکرات آمریکا سندی 80 صفحه ای درباره سیاست هایش منتشر کرد. بخشی از این سند به موضوع ایران اختصاص دارد. در این بخش آمده است: «توافق هستهای همیشه قرار بوده آغاز دیپلماسی ما با ایران باشد نه پایان آن. دموکراتها از تلاشهای جامع دیپلماتیک برای محدود کردن برنامه هستهای ایران و پرداختن به سایر فعالیتهای تهدیدکننده این کشور اعم از ستیزهجویی منطقهای، موشکهای بالستیک و سرکوبگری داخلی حمایت میکنند».
این دیدگاه درباره ایران دقیقا همان حرف ترامپ است که گفته بود برجام ناقص است و باید با دائمی کردن محدودیت های هسته ای ایران و تعمیم برجام به حوزه های موشکی و منطقه ای، کامل شود.
نکته مهم اینجاست که بایدن در دولت اوباما، معاون رئیس جمهور بوده است. آمریکا از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون 35 بار قوانین جامع تحریمی علیه ایران وضع کرده که 24 مورد در زمان دموکراتها و 11 بار در زمان جمهوریخواهان بوده است. اوباما با 11 تحریم، رکورددار تحریم علیه ایران است که در واقع شدیدترین تحریمهای تاریخ علیه یک کشور بوده است.
رهبر معظم انقلاب - 19 اردیبهشت 97- فرمودند: «بنده میگفتم مسئلهی ایرادگیری آمریکا و تحریمهایی که علیه ما اعمال میکنند و دشمنیای که با ما میکنند، مربوط به انرژی هستهای نیست، این بهانه است؛ این را اگر گذاشتیم کنار، یک بهانهی دیگر پیدا میکنند و همین دشمنی را میکنند. میگفتند «نه آقا اینجوری نیست»؛ حالا ملاحظه کردید که اینجوری است. مسئلهی انرژی هستهای را ما در برجام به شکلی که مخالفین ما میخواستند، زیر بار رفتیم و قبول کردیم اما دشمنیها تمام نشدم.
ایشان همچنین - 2 خرداد 97- فرمودند: «یکی از معاونان رئیسجمهور آمریکا - نه این رئیسجمهور، یکی از رؤسای جمهور قبلی - صریحا گفت که ما باید ریشهی ملت ایران را - نه ریشهی جمهوری اسلامی را - بکنیم. خب، پس مسئلهی آمریکا با جمهوری اسلامی مسئلهی این نیست که حالا دعوای اینها مثلا سر قضیهی هستهای یا سر قضیهی موشک یا مانند اینها باشد؛ نخیر، قضیهی هستهای و موشک و امثال اینها هم یک داستان دیگری دارد یعنی تکیهی روی آنها برای این است که عناصر مؤلفهی قدرت جمهوری اسلامی را اینها میخواهند از بین ببرند. اینها مؤلفات قدرت جمهوری اسلامی و اقتدار ملت ایران است؛ از این جهت است که روی اینها تکیه میکنند».
**لیلاز: تثبیت قیمت خودرو نادرست است
«سعید لیلاز» از دستگیرشدگان فتنه 88 که در دولت روحانی - با مدرک دکترای تاریخ - به عنوان قائم مقام ایران خودرو دیزل مشغول به کار شد، در یادداشتی در روزنامه آرمان با عنوان «حمله به روحانی هیچوقت فضیلت نبوده است» نوشت: «سیاستهای دولت در تثبیت قیمت خودروی سواری، سیاست نادرستی است... کارنامه آقای روحانی را موفق میدانم. بهویژه اینکه از تابستان 1397 به این طرف دولت اشتباه بزرگ و نابخشودنی مرتکب نشده است».
لیلاز در ادامه نوشت: «البته میدانم این تحلیل با نگاههای عوامانه که الان وجود دارد و در شبکههای مجازی باعث دشنام به من شده، متفاوت است ولی نگرانش نیستم و معتقدم الان دفاع از دولت روحانی شجاعت بسیار بیشتری میخواهد تا حمله کردن به این دولت. در حمله کردن به این دولت هیچ فضیلتی نمیبینم و تصور میکنم گفتن حقیقت مهمتر از هرگونه تمجید و تعریف است».
لیلاز تاکید کرده است که «کارنامه آقای روحانی را موفق می دانم»؛ وی پیش از این در اظهارنظری عجیب گفته بود «از حمله مغول به این سو، هرگز فشاری مانند فشار امروز به ایران وارد نشده است. سراغ ندارم که ملتی یا کشوری به اسم ایران، از سال 618 هجری قمری که چنگیز به ایران حمله کرد، تا امروز، چنین فشاری را تحمل کرده باشد»!
بر طبق آمارهای منتشر شده، قیمت مسکن در دولت روحانی حدود 580 درصد گران شد. سکه یک میلیونی ظرف هفت سال به حدود 11 میلیون تومان افزایش یافت. قیمت پراید در دولت روحانی حدود 5 برابر افزایش یافت.
سعید لیلاز با موفق نامیدن دولت روحانی، مدعی شده است که کسانی که مخالف این دیدگاه هستند، نگاهی عوامانه دارند! این در حالی است که لیلاز - شهریور 97- با انتقاد شدید از عملکرد دولت روحانی گفته بود، اگر به جای روحانی چوب خشک هم بود، با اختیاراتی که دارد، بهتر از او در مدیریت اقتصادی عمل میکرد.
لیلاز در بخشی از یادداشت امروز در روزنامه اصلاح طلب آرمان اذعان کرده است که «توزیع بیحساب و کتاب دلار 4200 تومانی که با ارزپاشی یا طلاپاشی میتواند در برابر روند تحریمها مقابله و موج تحریمها را خنثی کند، منجر به ازدسترفتن 25 تا 30 میلیارد دلار و حدود 70 تا 80 تن طلا شد»؛ خسارت 150 هزارمیلیاردتومانی حذف کارت سوخت، خسارت های عظیم برجام، 8 برابر شدن قیمت دلار، قرارداد خسارت بار توتال، مدیریت بسیار ضعیف بورس اوراق بهادار، تعطیلی تعداد زیادی از کارگاه های تولیدی و از کارافتادن چرخ تعداد قابل توجهی از کارخانه ها، متوقف شدن حرکت چرخ سانتریفیوژها و... تنها بخشی از کارنامه ضعیف دولت روحانی است.
با اینکه لیلاز به خسارت 30 میلیارد دلاری - به عنوان یک نمونه - در دولت روحانی اذعان کرده است، با اینحال وی مدعی است که کارنامه دولت روحانی موفق است.
سعید لیلاز در یادداشت مذکور مدعی شده است که «سیاستهای دولت در تثبیت قیمت خودروی سواری، سیاست نادرستی است»!؛
سعید لیلاز - که خود از مدیران خودروسازی است - پیش از این با دفاع از افزایش قیمت خودرو به دولت سفارش کرده بود که قیمت ها را سرکوب نکند. وی همچنین چندی پیش به دستگیری و برگزاری دادگاه مدیران یک شرکت عظیم قطعه سازی خودرو، اعتراض کرده بود.
لیلاز در اظهارنظری دیگر گفته بود، وقتی قیمت لبنیات افزایش می یابد، طبیعی است که خودرو نیز باید افزایش قیمت داشته باشد. امثال سعید لیلاز در فتنه 88، آتش بیار معرکه بوده و قطعنامه 1929 و فشار اقتصادی را برای مردم ایران سوغات آوردند. این طیف در دولت روحانی در صنایعی همچون خودروسازی به پست های ارشد مدیریتی رسیده و حالا مدعی هستند که قیمت خودرو نباید تثبیت شود!
**خشونت علیه زنان مهم است، اما به غیر از پرونده نجفی
«معصومه ابتکار» معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در مصاحبه با روزنامه ایران گفت: «مسأله بسیار مهم تأمین امنیت زنان در برابر خشونت از جمله مواردی است که در دستور کار قرار دارند. لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت در حال حاضر در کمیسیون لوایح در حال بررسی است».
خانم ابتکار بارها درباره مسئله خشونت علیه زنان موضعگیری کرده است، اما نکته قابل توجه اینجاست که وی از جمله افرادی است که در ماجرای قتل «میترا استاد»، همسر دوم «محمد علی نجفی» سیاستمدار مشهور اصلاح طلب - که 30 سال از وی جوانتر بود - از واکنش به این جنایت امتناع کرد.
پس از اقدام جنایتکارانه نجفی، اصلاح طلبان با زیرپا گذاشتن همه دعاوی گذشته خود در زمینه ضدیت با خشونت، دفاع از حقوق زنان و احترام به قانون و دادگاه و پرهیز از اقدامات خودسرانه، مدعی شده بودند، نجفی کار خوبی کرده که همسرش را به تشخیص خودش به قتل رسانده است. آنها در همین مسیر، توهین و اتهاماتی شرمآور را نثار همسر مقتول نجفی کردند.
لازم به ذکر است که نجفی - اسفند 96- در پیامی به مناسبت روز زن تاکید کرده بود: «تهران را به شهری امن و آرام برای همه زنان تبدیل میکنیم»!
جنایت نجفی در قتل همسر دوم خود، فاصله بین حرف تا عمل جریان اصلاحات در موضوعات مختلف از جمله موضوع زنان را به خوبی نمایش داد.
چندی پیش «زهرا شجاعی» رئیس مرکز امور مشارکت زنان در دولت اصلاحات با افشاگری درخصوص استفاده ابزاری اصلاح طلبان از زنان گفته بود: «اصولگرایان حمایت بیشتری از زنان انجام میدهند و در عوض اصلاح طلبان موقع انتخابات از زنان استفاده میکنند و بعد کاری برایشان نمیکنند».
ابتکار تاکنون به دفعات از لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت دفاع کرده است. این در حالی است که به عقیده کارشناسان، این لایحه در جهت اطاعت از بند 2 هدف 5 سند 2030 تهیه شده است.
سند 2030 سندی ضدزن و ضدخانواده و در راستای فروپاشی نهاد خانواده تنظیم شده است. چندی پیش «حسن رحیم پور ازغدی» با انتقاد از حامیان سند 2030 گفته بود: «در پیمان نامه های غربی گفته شده است که خانواده باید برای نوجوان خود یک حریم خصوصی در مسائل جنسی و باروری قرار دهد، یعنی شما از دختر یا پسر 10 ساله خودت نمیتوانی بپرسی که دیشب با فلان فرد غریبه کجا بودی. اینجا دیگر بحث مجازات و خشونت علیه کودکان نیست بلکه بحث مداخله پدر و مادر است. همچنین در این پیمانها بر تضمین دسترسی نوجوانان به سقط جنین و نگرفتن ایدز تاکید شده است».
لازم به ذکر است که لایحه صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان در برابر خشونت، شهریور 98 پس از تلاش و کار کارشناسی زیاد از سوی ریاست قوه قضائیه به دولت ارسال شد ولیکن تاکنون اقدام خاصی از سوی دولت برای نهایی کردن آن انجام نشده است.