یک‌شنبه 4 آذر 1403

ایجاد ایمنی بلندمدت و دائمی واکسن کرونا هنوز اثبات نشده است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ایجاد ایمنی بلندمدت و دائمی واکسن کرونا هنوز اثبات نشده است

شیراز_ایرنا_معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد: هنوز به طور قطعی مشخص نیست که تزریق واکسن کووید19 و درمان‌های دارویی که در حال حاضر برای بیماران بستری و مبتلا به کرونا مورد استفاده قرار می‌گیرد ایمنی دائم ایجاد کند از این رو همچنان پیشگیری تنها راه عدم ابتلا به کرونا است.

دکتر اورنگ ایلامی روز سه‌شنبه در حاشیه نشست مجازی با مدیران معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان این که تاکنون هیچ داروی موثر و علاج کننده برای درمان بیماری کووید 19 معرفی نشده است، گفت: اغلب داروهایی که در حال حاضر برای بیماران مبتلا به کروناویروس مورد استفاده قرار می گیرد، جنبه حمایتی دارند.

این فوق تخصص بیماری های عفونی با اشاره به اینکه واکسن به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن موجب ایجاد برخی واکنش های ناخواسته و یا عوارض پس از تزریق می شود، تاکید کرد: باید در استفاده از واکسن ها توجه داشته باشیم که که فواید آنها در حفظ سلامت ما بسیار بیشتر از عوارض احتمالی و یا خطر انجام ندادن واکسیناسیون و ابتلا به بیماری است.

دکتر ایلامی با بیان اینکه سن مجاز تزریق واکسن کرونا، برای افراد بالای 18 سال است، گفت: هنوز خطرات احتمالی ناشی از تزریق واکسن کرونا بر روی کودکان و افراد زیر18 سال در دنیا مشخص نشده و تحقیقات و کارآزمایی های لازم، در حال انجام است.

این عضو کمیته علمی کشوری کرونا با تاکید بر اینکه مدت زمان ایمنی بخشی تزریق واکسن کووید19 نیازمند مطالعات و تحقیقات بلند مدت است، افزود: با وجود آغاز واکسیناسیون کرونا برای گروه های خاص و افراد 80 سال به بالا در استان، همچنان بهترین و موثرترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید 19، رعایت دستورالعمل های بهداشتی مانند رعایت فاصله فیزیکی، استفاده مداوم از ماسک و پرهیز از حضور در تجمعات به ویژه دورهمی های خانوادگی و خروج غیرضروری از منزل است.

نشست مجازی و تخصصی مدیریت درمان بیماری کووید19 با حضور معاون درمان و مدیران ارشد معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، روسای بیمارستان های قطب درمانی و متخصصان بیماری های عفونی و داخلی برگزار شد و آخرین دستوالعمل های تشخیص و درمان این بیماری مطرح و پیرامون آن تبادل نظر شد.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز، از وخیم بودن وضعیت سیصد و هجده بیمار مبتلا به کروناویروس در بخش های ICU بیمارستان های استان خبر داد.

سید روح الله حسینی مجموع بیماران مثبت و مشکوک دارای علایم که هم اکنون در بیمارستان های استان فارس بستری هستند را دو هزار و 157 نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد، 318 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.

این مقام مسوول در دانشگاه اظهار کرد: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، 844 هزار و 532 تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان تهیه شده که با بررسی نمونه های انجام شده، 244 هزار و 591 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، 95 هزار و 257 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 13 هزار و 615 بیمار مثبت شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون، 258 هزار و 206 بیمار مبتلا به کووید 19 در استان فارس شناسایی شده است.

وی همچنین از بهبودی 231 هزار و 845 نفر از ابتدا تاکنون خبر داد که از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.

دکتر حسینی با ابراز تاسف از جان باختن 30 هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جان باختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری تا کنون را چهار هزار و 127 اعلام کرد.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز توصیه کرد: با استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی، شست و شوی مرتب دست ها، پرهیز از ترددهای غیر ضرور و دوری از دورهمی های خانوادگی، می توانیم از ابتلا به بیماری کووید19 پیشگیری کنیم.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*