ایران قطب گردشگری محرم است
منتظری گفت: ظرفیت و نوع آیین عزاداری ایام محرم در هر استان، ایران را به قطب عزاداری ابا عبدالله الحسین (ع) تبدیل کرده است.
غلامرضا منتظری در مورد رونق گردشگری تاسوعا و عاشورای حسینی در کشور گفت: هر کدام از مراسم دینی و مذهبی، آیینها، آداب و رسوم خاص خود را دارند که در جای خود دیدنی، با شکوه و اثر بخش هستند، این تنوع جذابیت اقوام ایران زمین هر کدام به شیوهای خاص ارادت خود را به ساحت مقدس امام حسین علیهالسلام و یاران باوفایش نشان میدهند، که در جای خود یک فرصت محسوب میشود.
وی با تاکید بر اینکه ایرانیان به دلیل ارادت خاصی که به سیدالشهدا (ع) دارند، ایران را به قطب عزاداری محرم تبدیل کردهاند، افزود: قبل از همه گیری کرونا تور گردشگری محرم وجود داشت، ایران میزبان توریستهای مختلف از کشورهای گوناگون بود به فرض مثال مراسم «سینه زنی» شاهرود در سمنان، «طشت گذاری» در اردبیل، «کرب زنی» در گیلان از رسوماتی هستند که میتوانند زمینه گردشگری را فراهم کنند، ظرفیت و نوع آیین در هر استان کشور، ایران را به قطب عزاداری ابا عبدالله الحسین (ع) تبدیل کرده است.
منتظری با بیان اینکه وزارتخانههای مربوطه میتوانند نقش موثری در پررنگ کردن گردشگری تاسوعا و عاشورا داشته باشند، اظهار کرد: وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنار وزارت گردشگری و میراث فرهنگی و رسانه ملی نقش پررنگی در رونق گردشگری خواهند داشت، باید اطلاع رسانی دقیقی در مورد مراسم تاسوعا و عاشورا وجود داشته باشد، تهیه بروشورهایی برای معرفی گردشگری هر استان در هر مراسمی، تشکیل NGOها برای رونق گردشگری و... میتواند صنعت گردشگری را در ابعاد مختلف از جمله مراسم دینی و مذهبی رونق دهد.
نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به وجود بسیاری از هیئتها و تکیههای قدیمی در اکثر استانهای کشور، بیان کرد: وجود هیئتهای قدیمی در جای خود یک فرصت استثنایی برای رونق گردشگری عاشورا است که با گذشت سالهای طولانی هنوز همچون گذشته به ساحت مقدس امام حسین علیه السلام عرض ارادت و ادب دارند، البته در نظر بگیریم اهمیت تکیههای ایران اصلا محدود به برگزاری مراسم و آیین عزاداری نیست. در این تکیهها تنها مراسم و آیینهای مذهبی و عزاداری برگزار نمیشد بلکه پایگاهی برای مطرح کردن مسائل صنفی و اقتصادی و پیدا کردن راهحل برای آنها بودند، از جمله تکیههای معروف ایران میتوان به تکیه مدیرالملک، حسینیه رحیمیان مشهد، تکیه بافت قدیم فرمهین، تکیه اوجابن، تکیه شاهاندشت، تکیه روستای فیروزکلا آمل، تکیه سادات اخوی، تکیه روستای مقریکلا، تکیه رضاقلی خان تهران، حسینیه نواب، تکیه دزاشیب، تکیه مراد بیک و... اشاره کرد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم در پایان خاطرنشان کرد: بحث آیین و رسوم عاشورایی علاوه بر شعر و ادبیات هنرهای دیگری همچون تعزیه خوانی، نمایش، نغمههای عاشورایی و... هر کدام جذابیت مخصوص به خود را دارند و هر یک به نوعی با دوام هستند، اما جای سوال باقی است آیا ما توانستیم آنگونه که باید امام حسین علیه السلام و یاران باوفایش را که هرکدام در روز عاشورا در جای خود قهرمان بودند به جهانیان معرفی کنیم؟ اگر رفتار و کردار 72 شهید کربلا الگویی برای مسئولان داخلی و خارجی بود امروز کمتر با مشکلات ملی و بین المللی روبرو بودیم.
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس