ایران کمترین کمکهای بین المللی را برای میزبانی پناهندگان دریافت کرده است
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: ایران که میزبان میلیونها پناهنده بوده، متأسفانه در 40 سال گذشته کمترین کمک بین المللی را دریافت کرده است.
آقای مجید تخت روانچی روز پنجشنبه در همایش بین المللی فراخوان و جمع آوری کمکهای بشردوستانه برای افغانستان از ارسال بیش از 30 محموله کمکهای بشردوستانه به مردم افغانستان در چند ماه گذشته خبر داده و گفته «این تنها یک نمونه از کمکهایی است که ایران کم و بیش به تنهایی به مردم افغانستان ارائه کرده.»
در ماههای گذشته به ویژه پس از شیوع ویروس کرونا و تغییر شرایط حاکمیتی افغانستان، سازمانهای بینالمللی از شرایط نامناسب بهداشتی این کشور ابراز نگرانی کردهاند. با روی کارآمدن طالبان در سال گذشته میلادی، بخشی از مردم افغانستان به ایران پناهنده شدند.
وزیر امور خارجه دیروز در نشست همسایگان افغانستان در شهر تونشی چین گفت که «در 7 ماه گذشته حدود یک میلیون زن، کودک و مرد افغان وارد ایران شدند و تعداد آوارگان افغانستانی در ایران، به حدود پنج میلیون نفر افزایش یافته است.»
آقای امیرعبداللهیان که این پناهندگان به عنوان «مهمانان ایران» نام برده، از «توجه کم سازمانهای بینالمللی به آوارگان در کشورهای همسایه افغانستان» ابراز نگرانی کرد.
آذر ماه پارسال رسانهها به نقل از آژانس پناهندگی سازمان ملل آمار داده بودند که حدود 22.8 میلیون نفر از جمعیت 39 میلیون نفری افغانستان با خطر فقر و گرسنگی مواجه هستند، درحالیکه این آمار در مهر ماه حدود 14 میلیون نفر برآورد شده بود.
آقای شهریار حیدری نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، 29 آذر ماه پارسال به باشگاه خبرنگاران جوان گفت که کمکهای سازمانهای بینالمللی به ایران برای میزبانی پناهندگان و مهاجران افغانستانی «بسیار ناچیز» است.
آقای فیلیپو گرندی کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان پاییز سال گذشته پس از نشست با معاون امنیتی وزیر کشور خبر داده بود «کمیساریای عالی پناهندگان برای بسیج کردن منابع بیشتر، جهت جبران هزینه اتباع مهاجر در ایران اقدام میکند و سازمان ملل متحد در امور پناهندگان هم کمکهای خود را 2 برابر کرده که سال آینده افزایش مییابد.»
حسین ذوالفقاری معاون امنیتی وقت وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران به گرندی گفته بود که «نه تنها به ایران کمک نمیشود بلکه با تحریمهای موجود فشار زیادی به ایران میآید؛ اروپاییها پذیرفتهاند 3 هزار نفر اسکان مجدد از ایران بپذیرند، اما تنها امسال 500 هزار نفر از اتباع افغانستانی در کشور رسوب کردهاند.»
همایش بین المللی فراخوان و جمع آوری کمکهای بشردوستانه برای افغانستان به میزبانی سازمان ملل متحد و سه کشور آلمان، انگلیس و قطر برگزار شد.
آقای تخت روانچی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل وضعیت بشردوستانه افغانستان را «همچنان رو به وخامت» توصیف کرده؛ وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده «افغانستان استحقاق توجه بیشتر جامعه جهانی را دارد.»
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی