بازار مسکن درگیر آمار فلهای برخی مسئولان!
به دنبال خودداری وزارت راه و شهرسازی از ارایه گزارش بازار مسکن شهر تهران با این وعده که قرار است در آینده آمارهای کشوری منتشر شود، برخی مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس به ارایه اطلاعات از قیمت مسکن پایتخت بر اساس حدس و گمان روی آورده اند.
به گزارش ایسنا، اخیرا وزیر راه و شهرسازی میانگین قیمت مسکن شهر تهران را متری 15 میلیون تومان اعلام کرده و این درحالی است که آمار بانک مرکزی عدد 26.7 میلیون تومان را نشان میدهد. از طرف دیگر برخی نمایندگان مجلس که به نظر می رسد با رسیدن به ماههای پایانی عمر دولت، انتقادات را افزایش داده اند می گویند قیمت مسکن در بدترین نقطه تهران زیر متری 15 میلیون تومان نیست؛ در حالی که آخرین گزارش بانک مرکزی از مهرماه 1399 نشان می دهد متوسط قیمت هفت منطقه کمتر از 15 میلیون تومان در هر متر مربع است.
پس از نوسانات قیمت در بازار مسکن، وزارت راه و شهرسازی از تیرماه امسال انتشار گزارشهای ماهیانه معاملات مسکن شهر تهران را متوقف کرد. وزارتخانه که معتقد است ارایه قیمت تهران بر روی دیگر نقاط کشور تاثیرگذار است وعده داده که قصد دارد اطلاعات بازار مسکن کل کشور را در آینده بر اساس اطلاعات دقیق از مناطق با حضور اصحاب رسانه منتشر کند.
با این حال محمودزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی به ایسنا گفت که اگر آمار منطقه یک را از متوسط قیمت مسکن شهر تهران حذف کنیم میانگین قیمت در پایتخت به کمتر از متری 20 میلیون تومان می رسد. او افزود: در 25 استان متوسط قیمت مسکن کمتر از 10 میلیون تومان در هر متر مربع است. هفت استان زیر 5 میلیون تومان و 19 استان تا پایین تر از 10 میلیون تومان است.
در روزهای اخیر هم اسلامی، وزیر راه و شهرسازی به نوعی با زیر سوال بردن آمار بانک مرکزی گفته که متوسط قیمت خانه در تهران متری 15 میلیون تومان است. این صحبت او واکنش رضایی کوچی، رییس کمیسیون عمران مجلس را به دنبال داشته که اعلام کرده در شرایط کنونی قیمت مسکن در بدترین نقطه تهران زیر 15 میلیون تومان نیست، بنابر این آمارهای ارائه شده وزیر راه با واقعیت کنونی بازار فاصله چشمگیری دارد. او همچنین مدعی شده که وزیر راه برای مدیریت بازار مسکن به دنبال گفتار درمانی و کنترل فضای روانی بازار است که تاثیر زیادی در بهبود بازار نمی گذارد. رضایی البته میانگین قیمت مسکن در تهران را 24 میلیون تومان اعلام کرده که با آمار به روز بانک مرکزی همخوانی ندارد.
وزیر راه و شهرسازی اوایل شهریورماه برای سومین بار طی یک سال اخیر به متقاضیان توصیه کرد برای کاهش قیمت از خرید مسکن اجتناب کنند و از آن زمان تا کنون متوسط قیمت در تهران 15 درصد افزایش یافته است.
در حال حاضر به نظر می رسد با خاموش کردن مانیتور قیمت در بازار مسکن مواجهیم و در این شرایط هرکس از زاویه خود به تحولات قیمتی در بخش مسکن نگاه می کند که به سردرگمی بازار دامن زده می شود.
وزارت راه و شهرسازی در حالی ارایه گزارش از تحولات بازار مسکن شهر تهران را مبنایی برای رشد قیمت مسکن در دیگر شهرها می داند و قصد دارد آمار کل کشور را ارایه کند که مرکز آمار ایران از سال 1371 تا کنون گزارشهای متنوعی را در بخش مسکن و ساختمان ارایه کرده است. آمارگیری از قیمت و اجاره مسکن بین سالهای 1371 تا 1382 و 1387، اطلاعات قیمت اجاره مسکن در شهرهای کشور از سال 1388 تا کنون و همچنین اطلاعات قیمت و اجاره مسکن در نقاط شهری از سال 1391 تا کنون از جمله این آمار است. بنابراین در این حوزه ضعف چندانی وجود ندارد.
عمده کارشناسان معتقدند بازار مسکن از نوسانات بازارهای موازی، بخصوص نرخ ارز تاثیر می گیرد و عدم ارایه آمار نمی تواند به کاهش قیمت یا ثبات منجر شود. کما اینکه از اردیبهشت امسال که درج قیمت در آگهی های مجازی فروش ملک متوقف شده متوسط قیمت مسکن در تهران حدود 60 درصد افزایش یافته است.
انتهای پیام