بازار نفت به کاهش هفتگی تن داد
اقتصادنیوز: بهای معاملات نفت برنت با 38 سنت معادل 0.53 درصد افزایش، در 71 دلار و 89 سنت در هر بشکه بسته شد. بهای وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در ماه آتی، با 51 سنت معادل 0.75 درصد افزایش، در 68 دلار و 18 سنت در هر بشکه بسته شد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، قیمت نفت در معاملات روز جمعه افزایش یافت اما در پی انتظارات سرمایه گذاران برای بالاتر رفتن عرضه اوپک پلاس، به کاهش هفتگی تن داد.
بهای معاملات نفت برنت با 38 سنت معادل 0.53 درصد افزایش، در 71 دلار و 89 سنت در هر بشکه بسته شد. بهای وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در ماه آتی، با 51 سنت معادل 0.75 درصد افزایش، در 68 دلار و 18 سنت در هر بشکه بسته شد. بر مبنای هفتگی، نفت برنت حدود سه درصد و وست تگزاس اینترمدیت حدود پنج درصد کاهش یافت.
روزنامه فایننشیال تایمز چهارشنبه گذشته به نقل از منابع آگاه گزارش کرد عربستان سعودی قصد دارد هدف قیمت 100 دلار را کاهش دهد تا نفت بیشتری تولید کند و اوپک پلاس آماده افزایش تولید در دسامبر میشود.
الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه، پنج شنبه گذشته اظهار کرده بود اوپک پلاس سرگرم بحث درباره پیشنهادهای تغییر کاهش تولید این گروه نیست. اوپک پلاس در ابتدا قرار بود حذف تدریجی محدودیت عرضه به میزان 2.2 میلیون بشکه در روز را در اکتبر امسال آغاز کند اما به دلیل ریزش قیمت نفت در اواخر اوت و اوایل سپتامبر، اجرای آن را به مدت 2 ماه تا دسامبر سال 2024 به تاخیر انداخت.
در گزارش ماهانه اوپک در سپتامبر، پیشبینی این گروه از رشد تقاضا برای نفت کمتر شد. این گزارش، خوشبینهای بازار را به فروشنده تبدیل کرد و معاملهگران اکنون بدبینانهترین نگاه را از سال 2011 به این طرف به بازار نفت دارند.
رها کردن هدف قیمت 100 دلار برای هر بشکه نفت به معنای آن است که عربستان سعودی برای تصاحب دوباره سهم بازار، مجبور خواهد بود قیمت پایین نفت را قبول کند.
عربستان سعودی به مدت بیش از یک سال، حدود 9 میلیون بشکه در روز نفت تولید کرده و پایین ماندن سطح تولیدش، به قیمت از دست رفتن سهم بازارش به تولیدکنندگان داخل و خارج از اوپک پلاس تمام شده است.
بانک مرکزی چین روز جمعه، نرخ بهره را کاهش داد و به سیستم بانکی، نقدینگی تزریق کرد تا رشد اقتصادی را به هدف رشد پنج درصدی برگرداند. اما تحلیلگران شرکت Aegis Hedging اظهار کردند: با وجود اقدامات محرک مالی چین، نگرانیها نسبت به برنامه افزایش عرضه اوپک پلاس، قیمتها را پایینتر برد.
همچنین پس از توافق جناحهای سیاسی رقیب در لیبی برای پایان درگیری بر سر کنترل بانک مرکزی این کشور، انتظار میرود نفت بیشتری به بازار برگردد.
بر اساس گزارش رویترز، در آمریکا هم بعضی از اپراتورها، پس از عبور توفان گرمسیری هلن، ازسرگیری فعالیتهایشان را در خلیج مکزیک آغاز کردند. شرکت شورون روز جمعه، پرسنل خود را به سکوهای نفتی برگرداند و تولید این سکوها را احیا کرد.
در این بین، هزینه مصرفکننده آمریکا در اوت افزایش یافت که نشان میدهد بزرگترین اقتصاد جهان در سه ماهه سوم، قوت گرفت. فدرال رزرو آمریکا، در نشست ماه جاری، نرخ بهره را نیم درصد کاهش داد و چرخه سیاست تسهیلی را آغاز کرد.
شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز روز جمعه اعلام کرد شمار دکلهای حفاری نفت و گاز فعال در آمریکا، هفته گذشته کاهش یافت و با یک حلقه کاهش، به 587 حلقه رسید.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید