باستان شناسان
باستان شناسان
شیراز - ایرنا - تپه پوستچی شیراز که به گفته باستان شناسان نخستین محل زندگی بشر در دشت شیراز است و آثار کشف شده از آن، قدمت این شهر را تا بیش از هفت هزار سال افزایش داده است، این روزها به محل چرای دام و گوسفندان تبدیل شده است.
معمولاً وقتی در مورد یک کشف باستانشناسی مطالعه می شود، انتظار میرود استخوان های یک دایناسور مورد مطالعه قرار گیرد نه جسد دست نخورده آن!
سیدجواد طباطبایی جایگاه و موقعیت ایران را در ترازوی تاریخ در مقیاسی جهانی میسنجید. همبستگی ایرانیان و تمامیت ارضی کشور در ذیل میراث مشترک چندین هزار ساله در اندیشه او جایگاهی ویژه داشت.
باستانشناسان در جدیدترین حفاریهای خود توانستند فسیل یک «تالاتوسوچی» را بیابند.
انسانها برای اولین بار در حدود 15 هزار و 500 سال پیش وارد آمریکای شمالی شدند. اما چگونگی رسیدن آنها به این سرزمین، یکی از طولانیترین بحثها در باستانشناسی است.
برای مشاهده داخل اهرام مصر با ما در ادامه همراه باشید.
با همکاری باستانشناسان کاخ پادشاهی مربوط به دوره سومریان در کشور عراق کشف شد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، کتاب «تأثیر هخامنشیان در دریای سیاه: تعامل قدرتها» نوشته ینس نیلینگ و اِلِن رم به تازگی با ترجمه مهسا ویسی و علیرضا هژبری نوبری توسط سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) منتشر و راهی بازار نشر شده است. این کتاب مجموعهای از مقالههای مرتبط با آثار کشفشده از دوران هخامنشی در محدوده دریای سیاه است. این مقالهها حاصل...
کتاب «تأثیر هخامنشیان در دریای سیاه: تعامل قدرتها» نوشته ینس نیلینگ و اِلِن رم با ترجمه مهسا ویسی و علیرضا هژبری نوبری توسط سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی منتشر شد.
هر روز شاهد اخبار زیادی در سراسر جهان هستیم. اخباری با موضوعات مختلف و در حوزههای متفاوت. در این بخش سعی شده تا به اخبار کوتاه و جذاب فرهنگی - هنری جهان در حوزههای مختلف چون: موسیقی، فیلم، تئاتر، تلویزیون و... پرداخته شود.
بررسی دو محوطه تاریخی دیگر در چمشیر از وجود استقرارگاههای کوچ نشینی خبر می دهد ضمن اینکه باستان شناسان در کاوشهای خود قیچی و النگوهایی نیز کشف کردهاند.
کاوشهای باستانشناسی در بخش دیگری از سد چمشیر، زوایای پنهان یک معماری را روشن کرد. باستانشناسان در این محوطه یک قبر نوزاد با شواهدی از دوره اسلامی پیدا کردند. همچنین، مکانی که برای تدفین شخصی محترم و محل به امانت گذاشتن استخوانهای افراد متوفا بوده است، یافته شد.
کشف بقایای این رستوران، در چارچوب کاوشهای پروژه مشترک همکاری موزه باستان شناسی و مردم شناسی در دانشگاه پنسیلوانیا، دانشگاه کمبریج و شورای دولتی عراق برای آثار باستانی و میراث فرهنگی با بهره گیری از فناوریهای مدرن مانند عکسبرداری با کمک پهپاد و آنالیز ژنتیکی صورت گرفته که از سال 2019 آغاز شده بود.
حکیم الشمری، مدیر رسانه ای اداره کل آثارباستانی و میراث عراق گفت: هیات دانشگاه آمریکایی پنسیلوانیا در حین کاوش های خود در سایت لکش موفق به کشف یک رستوران عمومی باستانی برای تهیه و سرو غذا و نوشیدنی برای مردم با سکوهای گلی شبیه نیمکت های دو نفره شد، این کشف احتمالا از مهمترین کشفیات این هیات در چهار فصل کاوش خود در عراق به شمار می آید.
ایرنا نوشت: اداره کل آثار باستانی و میراث عراق از کشف بقایای یک رستوران چندهزار ساله در محوطه باستانی لکش در استان ذی قار در جنوب این کشور خبر داد.
یکی از معتبرترین منابع تاریخی اشاره میکند که اسکندر مقدونی در سال 323 قبل از میلاد در بابل درگذشت و در ممفیس به خاک سپرده شد. اما پیکر او بعداً به اسکندریه منقل شد و بعدها هم بار دیگر محل دفن او در اسکندریه تغییر کرد. این مسئله باعث شده تا محل دفن او تا امروز کشف نشده باقی بماند.