بایدن مقابل ایران ترس نگرانکنندهای نشان داده است
یک قانونگذار جمهوریخواه آمریکایی از سیاست رئیسجمهور کشورش در برابر ایران انتقاد کرده و گفته او در برابر ایران «ترس نگرانکنندهای» نشان داده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دو قانونگذار کنگره آمریکا در نامهای به دولت جو بایدن، رئیسجمهور کشورشان وی را به ترس متهم کرده و خواستهاند واشنگتن حملات اخیر به نیروهای آمریکایی در عراق را پاسخ دهد.
«گای رشنتلر»، نماینده ایالت پنسیلوانیا و «مایکل والتز»، نماینده ایالت فلوریدا در نامهای به وزیران دفاع و خارجه کشورشان از دولت آمریکا خواستهاند حمله ایران به منافع آمریکا در عراق را پاسخ دهد.
اشاره این دو قانونگذار به حمله موشکی ایران به منطقه کردستان عراق است که دوشنبه هفته جاری انجام شد.
رشنتلر در مصاحبه با فاکسنیوز گفته است: «عدم پاسخ از سوی دولت بایدن جهت جلوگیری از این افراطگرایی خشن بر نیروهای نظامی ما، دیپلماتها و شرکتهای غیردولتیمان در منطقه اثر منفی میگذارد. ما باید قاطعانه در کنارشریکانمان در منطقه باشیم و فوراً این حملات تروریستی را پاسخ دهیم.»
والتز در مصاحبه با فاکسنیوز گفته است: «دولت بایدن ترس نگرانکنندهای در برابر ایران نشان داده و امیدوار است که دادن امتیازهای بیشتر بتواند ایران را به برجامی که این کشور قصد رعایت آن را ندارد بازگرداند.»
مذاکرات رفع تحریمهای وین از چند ماه پیش به دلیل ناتوانی آمریکا در بازگشت به عمل به تعهداتش در برجام دچار وقفه شده است. تحلیلگران میگویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بیمیلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماههای گذشته بوده است.
بایدن در شرایطی سال 2021 بر سر کار آمد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران در دستیابی به اهدافش ناکام مانده بود. این سیاست علاوه بر ناکامی در شکل دادن به یک توافق هستهای جدید، باعث ایجاد تفرقه در روابط میان کشورهای دو سوی آتلانتیک، به خطر افتادن اثربخشی نظام تحریمها به عنوان یکی از ابزارهای اصلی سیاست خارجی آمریکا و مهمتر از همه تقویت جریان استکبارستیز در ایران شد.
جمهوری اسلامی ایران راستیآزمایی رفع تحریمها، اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام و رفع ادعاهای پادمانی آژانس اتمی را اصلیترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریمها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبهای که در ازای برخی محدودیتها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی میداند و آن را میپذیرد.