شنبه 3 آذر 1403

با ارزش‌ترین کالای وارداتی ایران مشخص شد

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
با ارزش‌ترین کالای وارداتی ایران مشخص شد

اقتصادنیوز: براساس داده‌های اعلام شده عمده مقاصد کالاهای صادراتی ایران در این مدت «چین» با 2.2 میلیارد دلار، اولین مقصد صادراتی ایران بود.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران؛ بررسی ها آمار گمرک نشان می‌دهد از مجموع تجارت خارجی میزان صادرات کشور با احتساب نفت خام و نفت کوره، خدمات فنی مهندسی و تجارت چمدانی 16 میلیارد و 200 میلیون دلار به صادرات و 9 میلیارد و 100میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشته است.

داده‌های گمرک نشان می‌دهد، با توجه به صادرات 23 میلیارد و 500 میلیون دلاری غیرنفتی کشور در بازه زمانی مورد بررسی، شاهد 7.13 میلیارد دلار مازاد تجارت خارجی و بدون احتساب صادرات نفت خام و نفت کوره، خدمات فنی و مهندسی و حدود یک میلیارد دلار کسری تجارت خارجی بوده‌ایم.

با توجه به این گزارش این پرسش مطرح می‌شود که ارزش صادرات محصولات پتروشیمی چه میزان بوده است؟ براساس داده‌های اعلام شده می‌توان گفت در بازه زمانی مورد بررسی 3 میلیارد و 500 میلیون دلار ثبت شده که افزایش 4.5 درصدی در وزن و 8 درصدی در ارزش روبرو بوده است.

سه قلم عمده صادراتی

براساس این گزارش 3 قلم عمده کالای صادراتی در دوماه 1403 به «پروپان مایع شده» با 559 میلیون دلار، «گاز طبیعی» با 553 و «متانول» با 395 میلیون دلار اختصاص داشته و با این شرایط متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای صادراتی از 358 دلار در دو ماهه نخست سال گذشته به 342 دلار در بازه زمانی مورد بررسی رسید و کاهش 4 درصدی داشته است.

به گفته محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد، در بین ده قلم عمده کالا‌های صادراتی، بیشترین رشد ارزشی به «گاز‌های نفتی» و «هیدروکربور‌های گازی شکل مایع شده» با 110 درصد، «میله‌های آهنی یا فولادی» با 24 درصد و «اوره» با 14 درصد افزایش اختصاص داشته و در خصوص کالاهایی که در بین ده قلم عمده کالا‌های صادراتی، دارای بیشترین کاهش در ارزش مواجه هستند نیز در این مدت «سنگ آهن» بهم فشرده شده و «کنسانتره‌های» آن با 23 درصد، «شمش از آهن و فولاد» با 23 درصد و «بوتان مایع شده» با 18.5 درصد کاهش، بیشترین کاهش در ارزش را داشته‌اند.

عمده مقاصد صادراتی

براساس داده‌های اعلام شده عمده مقاصد کالاهای صادراتی ایران در این مدت «چین» با 2.2 میلیارد دلار، «عراق» 1.6 میلیارد دلار، «امارات متحده عربی» یک میلیارد دلار، «ترکیه» با 729 میلیون دلار، «پاکستان» 383 میلیون دلار، «افغانستان» 351 میلیون دلار و «هند» با 302 میلیون دلار، 7 کشور عمده مقصد صادراتی ایران بودند.

با توجه به داده‌های اعلام شده می‌توان گفت در دو ماهه امسال 81 درصد از وزن و 83 درصد از کل ارزش صادرات غیر نفتی کشور به 7 کشور فوق‌الذکر صادر شده است.

آخرین وضعیت کالای صادراتی

با توجه به گزارش منتشر شده می‌توان گفت، میزان صادرات «کالاهای پتروشیمی» در مدت زمان مورد بررسی 3 میلیون و 500 هزار تن به ارزش یک میلیارد و 400 میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن 25.77 درصد و از حیث ارزش 24 درصد کاهش نشان می دهد.

داده‌های منتشر شده نشان می‌دهد، در بین 10 قلم عمده کالاهای صادراتی، «گازهای نفتی» و «هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده»، «اوره» و «میله‌های آهنی» و «فولادی» از بیشترین افزایش و «گاز طبیعی مایع شده»، «شمش از آهن و فولاد» و «بوتان مایع شده» از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

با ارزش‌ترین کالای وارداتی

از سوی دیگر در این مدت 3 قلم عمده کالا‌های وارداتی شامل «ذرت دامی» با 645 میلیون دلار، «طلا به اشکال خام» با 330 میلیون دلار و «کنجاله سویا» با 326 میلیون دلار بوده است.

همچنین در بین ده قلم عمده کالا‌های وارداتی، بیشترین افزایش به لحاظ ارزش، به «کنجاله سویا» با رشدی 652 درصدی، «شکر» با رشد 597 درصدی و «طلا» به اشکال خام» با رشدی 318 درصدی اختصاص داشت.

داده‌های اعلام شده نشان دهنده آن است که در بین ده قلم عمده کالا‌های وارداتی، بیشترین کاهش به لحاظ ارزش دلاری، مربوط به «برنج» با 11 درصد کاهش، «دانه سویا» با 10.7 درصد کاهش و «ذرت دامی» با 6 درصد کاهش بوده است. در بازه زمانی مورد بررسی، متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی 1552 دلار بوده که نسبت به رقم 1610 دلار در دو ماهه نخست سال گذشته، 3.6 درصد کاهش نشان می دهد.

عمده کشورهای واردکننده کالا به ایران

براساس داده‌های اعلام شده می‌توان گفت در بازه زمانی مورد بررسی 7 کشور عمده طرف معامله واردات با ایران در دوماه سال 1403 کشورهای «امارات متحده عربی» با 2.7 میلیارد دلار، «چین» با 2.6 میلیارد دلار، «ترکیه» با 1.1 میلیارد دلار، «آلمان» با 328 میلیون دلار، «هند» با 249 میلیون دلار، «سوئیس» با 194 میلیون دلار و «هلند» با 193 میلیون دلار بوده‌اند.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید