بحران کرونا در آلمان؛ شیوع ویروس در 15 ایالت
تهران - ایرنا - بر اساس گزارش رسانههای محلی آلمان تاکنون در 15 ایالت از 16 ایالت این کشور موارد ابتلا به ویروس کرونا ثبت شده و در مجموع 196 نفر به این بیماری مبتلا شدهاند.
به گزارش روز سه شنبه تارنمای لوکال آلمان در بیشتر ایالت های فدرال آلمان مواردی از ابتلا به ویروس کرونا گزارش شده است. موسسه روبرت کوخ (RKI) که سازمانی فدرال مسئول پیشگیری و کنترل بیماری ها است صبح سه شنبه گزارش داد حدود نیمی از مبتلایان به ویروس که به تایید این موسسه رسیده است مربوط به ایالت نوردراین - وستفالن پرجمعیت ترین ایالت غرب آلمان است.
این مرکز اعلام کرد که انتظار دارد موارد بیشتری و شیوع این ویروس در آلمان به وقوع بپیوندد.
در کنار این ایالت غربی، ایالت های بایرن و بادن - وورتمبرگ سومین ایالت بزرگ آلمان نیز جزو آلوده ترین ها هستند.
وزیر بهداشت آلمان هفته پیش خبر رسیدن اپیدمی را اعلام کرده بود و چهارشنبه (14 اسفند) میزبان نشست مدیریت بحران برای بررسی نحوه مقابله با این ویروس خواهد بود. در این دیدار وزیران بهداشت 16 ایالت آلمان شرکت خواهند کرد.
مدارس در برلین که اولین مورد ابتلا در روز یکشنبه این هفته در آن به ثبت رسید و موارد دیگری نیز به آن افزوده شد با توجه به این که یکی از معلمان در بین مبتلایان بود، هنوز تعطیل هستند.
تارنمای دویچه وله اعلام کرده تاکنون در 15 ایالت از 16 ایالت آلمان موارد ابتلا به ویروس کرونا ثبت شده و در مجموع 196 مورد از ابتلا به بیماری کرونا در آلمان گزارش شده است. این رسانه تایید کرد که اکثر افراد مبتلا به بیماری کرونا در ایالت نوردراین - وستفالن اقامت داشتهاند.
بر اساس این گزارش نخستین موارد ابتلا به بیماری کرونا در ایالتهای مکلنبورگ - فورپومن و زائرلند نیز گزارش شده است. ویروس کرونا اکنون در همه ایالتهای آلمان به جز ایالت زاکسن - آنهالت شیوع پیدا کرده است. در ایالتهای شرقی آلمان تورینگن و ساکسن نیز کرونا ثبت شده است.
در ایالت مکلنبورگ - فورپومن دو مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است. به گفته مارلیز کوهن، مسئول اداره بهداشت ناحیه گرایفسفلد که هر دو مورد ابتلا به کرونا از آن گزارش شده، افراد بیمار در منازل خود قرنطینه شدند.
لارس شاده، یکی از مدیران موسسه تحقیقاتی روبرت کوخ، هشدار میدهد که امکان موارد بیشتر ابتلا به کرونا و شیوع آن در آلمان وجود دارد اما خطر آن در حال حاضر برای مردم همچنان در سطحی "متوسط" ارزیابی میشود.
هجوم مردم به فروشگاهها و سوپرمارکتها به گزارش لوکال، آلمانی ها از طری مایحتاج خود به ویژه مواد غذایی خشک، ماسک صورت و مایع ضدعفونی کننده دست نگرانی خود را بروز داده اند و گفته می شود سوپرمارکت ها در برلین و ایالت همسایه آن براندنبرگ به دلیل ترس مردم که باعث افزایش خرید شده بیش از 40 درصد سود کرده اند.
تصاویر و ویدئوهای منتشر شده در فضای مجازی نشان میدهد که اروپاییها و آمریکاییها به دنبال شیوع ویروس کرونا از واهمه نایاب شدن و کمبود مواد مصرفی اعم از خوراکی و بهداشتی به فروشگاههای بزرگ در این کشورها هجوم آوردهاند.
در تصویری منتشر شده از فروشگاهی در آلمان در اعلامیه ای تاکید شده که با توجه به تقاضای بالا، در زمان حاضر مواد ضد عفونی کننده تنها در مقادیر محدود موجود است.
با وجود این تاکیدها، قفسههای فروشگاه بویژه قسمت مواد بهداشتی خالی شده و گفته میشود بسیاری با کمبود این مواد مواجه هستند.
دویچه وله نیز در گزارش خود تایید کرده که قفسههای خالی فروشگاهها نشان میدهند که مردم در چند روز اخیر هر چه دم دستشان رسیده را خریده، به خانه بردهاند. به عنوان مثال فروش کنسرو، ماکارونی، صابون و مواد ضدعفونیکننده در آلمان به شدت افزایش یافته است.
وضعیت مبتلایان در آلمان گزارش دویچه وله حکایت از آن دارد که در آلمان دورههای شدید بیماری کرونا که به کووید -19 مشهور شده و به ریهها آسیب میرساند بسیار نادر بوده و مرگ ناشی از این بیماری در حالت شدید هنوز در آلمان ثبت نشده است. افرادی که به ویروس «سارس» (Sars-CoV-2) مبتلا هستند را هم نباید جزو بیماری کرونا حساب کرد.
علاوه بر آن اکثریت قریب به اتفاق افراد مبتلا به کرونا فقط علائم سرماخوردگی دارند که به سرعت فروکش میکند.
طبق اطلاعاتی که تاکنون از گوشه و کنار جهان جمعآوری شده حدود 15 درصد از افرادی که ویروس کرونا داشتهاند دچار مرحله حاد بیماری شدند که بیشتر آنها افراد سالخورده بودند یا زمینه بیماریهای قبلی داشتهاند. قرنطینه و جداسازی افراد مبتلا به ویروس کرونا هم تا حدودی توانسته است جلوی گسترش و شیوع ویروس جدید را بگیرد.
دولت چه اقدامی بکار بسته است؟ بر اساس گزارش تارنمای لوکال دولت آلمان تلاش می کند با اطلاع رسانی به مردم آنها را به حفظ آرامش دعوت کند و می کوشد از نگرانی ها بکاهد.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت آلمان قرنطینه کامل یا قطع کامل ارتباط مناطق آلوده به ویروس هنوز در دستور کار نیست.
با این حال برخی از بیمارستان ها، ادارات و شرکت ها از جمله شرکت های بین المللی بزرگی مانند بی ام وی به طور موقت تعطیل شده اند. این تصمیم بعد از آن اتخاذ شد که تایید شده که برخی از کارمندان به کرونا مبتلا شده اند.
مسافرانی که قصد ورود به این کشور با استفاده از قطار یا اتوبوس را دارند باید درباره محل اقامت خود اطلاعات بدهند.
نمایشگاه بینالمللی کتاب لایپزیگ به دلیل کرونا برگزار نمیشود
تعطیلی نمایشگاه بین المللی کتاب آلمان و برخی فعالیت های تجاری نمایشگاه بینالمللی کتاب لایپزیگ که با 300 هزار بازدیدکننده در سال از نمایشگاههای مهم کتاب در جهان محسوب میشود، به دلیل خطر ناشی از گسترش پرشتاب ویروس جدید کرونا لغو شده است.
این نمایشگاه قرار بود در روزهای 12 تا 15 مارس (22 تا 25 اسفند) برگزار شود. این تصمیم را مسئولان شهر لایپزیگ و دستاندرکاران نمایشگاه لایپزیگ گرفتهاند. در سال گذشته بیش از 2500 شرکت انتشاراتی از 46 کشور جهان در نمایشگاه کتاب لایپزیگ شرکت کرده بودند.
بعلاوه تعدادی از شرکت های بزرگ آلمانی از جمله آدیداس به طور موقت فعالیت خود در چین را متوقف کرده اند. تعدادی از شرکت های هواپیمایی نیز پرواز به مناطق آلوده را قطع کرده یا تعداد پروازهای خود را به طرز چشمگیری کاهش داده اند که از جمله می توان به شرکت هواپیمایی لوفت هانزا اشاره کرد.
هفته پیش کریستین لیندنر رهبر حزب دموکرات آزاد از وزیر اقتصاد و وزیر امور مالی آلمان خواست بسته حمایت مالی را برای جلوگیری از کاهش اقتصادی کشور ارائه دهد
به غیر از فعالیت های اقتصادی، بزرگترین نمایشگاه گردشگری جهان موسوم به ای تی بی برلین گفت این هفته این نمایشگاه برگزار نمی شود. فستیوال گردشگری دیگری در برلین نیز اعلام کرده که این جشن را به تعویق می اندازد.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*