برایان هوک: سیاست آمریکا تغییر نظام ایران نیست
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «برایان هوک»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران امروز جمعه مدعی شد سیاست دولت «دونالد ترامپ»، تغییر نظام ایران نیست. واشنگتن بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» به اقداماتی تحریکآمیز مانند قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای اصطلاحا تروریستی، ترور سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس...
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «برایان هوک»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران امروز جمعه مدعی شد سیاست دولت «دونالد ترامپ»، تغییر نظام ایران نیست.
واشنگتن بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» به اقداماتی تحریکآمیز مانند قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای اصطلاحا تروریستی، ترور سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تحریم مقامهای بلندپایه ایران روی آورده است.
دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» هدف این سیاست را آوردن ایران به میز مذاکره و گفتگو بر سر توافقی جامعتر نسبت به برجام دانسته است.
ترامپ در ماههای گذشته به دلیل ناکارآمد بودن این سیاست و دامن زدن به تنشها با ایران در آمریکا مورد انتقاد قرار گرفته است.
بخشی از سیاست موسوم به «فشار حداکثری» در ماههای گذشته، جنگ تبلیغاتی - رسانهای آمریکا برای القای حس ناامیدی و ایجاد شکاف میان مردم - حاکمیت بوده است.
واشنگتن در این راستا، معمولا از اتفاقات، بحرانها و بلایای طبیعی به عنوان فرصتی برای پیشبرد این جنگ تبلیغاتی استفاده کرده است. دولت ترامپ در تازهترین مورد از شیوع ویروس کرونا به عنوان ابزاری برای پیشبرد این جنگ استفاده کرده است.
هوک در بخش دیگری از سخنانش در مصاحبه با «المانیتور» هم به مسئله شیوع ویروس «کرونا» اشاره کرده ایران را به «سوءمدیریت در بحران» متهم کرد.
این مقام آمریکایی بار دیگر ایران را به «سوءمدیریت» در ماجرای شیوع ویروس کرونا متهم کرد. او گفت: «رژیم در این بحران، سوءمدیریت داشته است. آنها در سطحی که لازم است با سازمان جهانی بهداشت همکاری نمیکنند.»
این در حالی است که در روزهای گذشته عدم آمادگی دولت دونالد ترامپ برای مقابله با ویروس کرونا به شدت مورد انتقاد محافل سیاسی در این کشور قرار گرفته است.
«مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا هم اخیرا مدعی شده بود دولت ایران برخی از مسائل مربوط به ابتلای مردم به این ویروس را پنهان کرده است. او گفت: «ایالات متحده از اطلاعاتی که نشان میدهد حکومت ایران ممکن است مانع انتشار جزئیاتی حیاتی درباره شیوع این بیماری در آن کشور شده باشد به شدت نگران است.»
وزیر خارجه آمریکا امروز جمعه هم در یک جلسه استماع در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا مدعی شد که ایران از زیرساختهای مناسب بهداشتی برخوردار نیست. او همچنین مدعی شد که ایالات متحده برای مبارزه با کرونا به ایران پیشنهاد کمک داده است.
«علی شمخانی»، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در واکنش به این سخنان پامپئو در حساب کاربریاش در توئیتر از «کرونا» به عنوان کلیدواژهای یاد کرد که دولت آمریکا تلاش میکند از آن در راستای تکمیل پروژه فشار خود استفاده کند.
وی نوشت: «قرار است راهبرد فشار حداکثری بر ایران با کلید واژه کرونا تکمیل شود. فشار رواین به کشورها برای بستن مرزهای زمینی و هوایی و دروغ پردازی درمورد پنهان کاری ایران نقشه راه جدید است.»
او همچنین در واکنش به تلاش وزیر خارجه آمریکا برای زیر سؤال بردن آمارهای رسمی ایران درباره شیوع کرونا نوشت: «ابراز نگرانی پامپئو از آنچه پنهانکاری ایران درباره کرونا میخواند، در حالی است که هنوز هیچ خبر دقیقی درباره حقیقت عین الاسد، هواپیمای جاسوسی در افغانستان، کشتههای امسال آنفولانزا در آمریکا و... از سوی کاخ سفید منتشر نشده است.»