پنج‌شنبه 8 آذر 1403

برجام توافق ابراهیم را از دور خارج می‌کند

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع

مائیر بن‌شابات، رئیس پیشین شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، با اشاره به بازگشت سفیر امارات به تهران، در اظهاراتی تاکید کرد یکی از پیامدهای منفی امضای توافق هسته‌ای با ایران این است که توافق‌های سازش با کشورهای عربی را در معرض خطر قرار می‌دهد و مانعی در برابر تقویت روابط با کشورهای عربی خواهد بود.

به گزارش «ایسنا» به نقل از پایگاه عبری مکور ریشون، رژیم صهیونیستی نگران تاثیر توافق هسته ای بر توافق‌های سازش (توافق ابراهیم) با کشورهای عربی است که در واقع به‌منظور مقابله با نفوذ ایران منعقد شد. وی همچنین خاطرنشان کرد توافق هسته ای باعث می‌شود اسرائیل نتواند توافق‌های سازش با دیگر کشورها را ادامه دهد. بن‌شابات بازگشت سفیر امارات به تهران را دلیلی بر این امر دانست و گفت این مساله یک نقطه تحول است که امکان بازگشت روابط تهران با کشورهای عربی خلیج فارس را به‌همراه دارد به‌ویژه اینکه بعد از امضای توافق هسته‌ای جایگاه و نفوذ ایران افزایش خواهد یافت.

همچنین ایهود اولمرت، نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی، در ادعاهایی با بیان اینکه نتانیاهو مسوول وخیم‌شدن اوضاع درخصوص موضوع هسته‌ای ایران شد، در واکنش به اظهارات رئیس موساد گفت بازگشت نتانیاهو به قدرت خطرناک تر از توافق هسته ای با ایران است. همزمان یک مقام وزارت جنگ رژیم صهیونیستی گفت خروج آمریکا از توافق هسته ای در سال 2018 یک اشتباه بود. به گزارش «ایسنا» یک مقام ارشد وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در گفت وگو با خبرنگاران، به ارائه جزئیاتی درباره دیدار بنی‌گانتس، وزیر جنگ صهیونیستی، و جیک‌سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، پرداخت و گفت گانتس در این ملاقات مخالفت شدید اسرائیل با توافق در حال شکل گیری با ایران را اعلام کرده است.

به نوشته روزنامه تایمز آو اسرائیل، این مقام ارشد صهیونیستی در ادامه گفت بنی‌گانتس به مشاور امنیت ملی کاخ‌سفید تاکید کرده است اسرائیل «نیاز دارد» آمریکا گزینه نظامی معتبری علیه ایران داشته باشد. وی همچنین به خبرنگاران گفت دیدار گانتس و جیک سالیوان مثبت و صمیمانه بوده و بنی‌گانتس مخالفت اسرائیل با توافق در حال شکل گیری با ایران برای احیای توافق هسته ای 2015 را اعلام کرده است، چراکه معتقد است که این، یک توافق بسیار بد است. این مقام وزارت جنگ رژیم صهیونیستی افزود: «برنامه هسته ای ایران از زمان خروج دونالد ترامپ (رئیس‌جمهور پیشین آمریکا) از توافق هسته ای در سال 2018 گسترش یافته است. از نظر من این اقدام ترامپ اشتباه بود.‌»

--> اخبار مرتبط