بررسی آمار گلهای مرحله گروهی ادوار جام جهانی؛ / داستانهای جام جهانی: قطر حریف هیجان برزیل نشد!
با پایان رسیدن مرحله گروهی جام جهانی 2022 قطر، نگاهی خواهیم داشت به مرحله گروهی ادوار مختلف جام جهانی.
به گزارش "ورزشسه"، شب گذشته دور گروهی رقابت های جام جهانی 2022 قطر به پایان رسید، یک تورنمنت زیبا و جذاب که اتفاقات زیادی را در دل خود جای داد و هواداران فوتبال شاهد تصاویر فوق العاده ای بودند.
این تورنمنت علی رغم بازی های زیبایی که در مرحله گروهی به نمایش گذاشت، از حیث گلزنی در این دور به جام جهانی 2014 برزیل نرسید، حال در این مطلب نگاهی خواهیم داشت به تعداد گل های زده شده در مرحله گروهی ادوار مختلف جام جهانی فوتبال.
*ابتدا از جام جهانی 1930 شروع می کنیم، اولین دوره رقابت های جام جهانی فوتبال که در کشور اروگوئه برگزار شد، در پایان این مسابقات 50 گل به ثمر رسید، که آرژانتین با 10 گل زده بیشترین گل را به نام خود ثبت کرد و مکزیک با دریافت 13 گل بدترین خط دفاعی را در اختیار گرفت.
*دومین و سومین دوره رقابت های جام جهانی در سال های 1934 و 1938 به صورت حذفی برگزار شد، در پایان این تورنمنتها 70 و 84 گل به ثبت رسید.
*چهارمین دوره جام جهانی پس از وقفه 12 ساله برگزار شد، این تورنمنت 57 گل را در مرحله گروهی به خود دید که برزیل و اروگوئه با 8 گل زده بیشترین گل ها را به ثبت رساندند و مکزیک با 10 گل خورده بدترین خط دفاعی را در اختیار داشت. نکته جالب این رقابت ها این بود که اروگوئه تنها در یک بازی خود موفق به زدن 8 گل شده بود.(اروگوئه در تک بازی خود 8 بر صفر برابر بولیوی به پیروزی رسید)
*جام جهانی 1954 شکل گلزنی بهتری را به خود گرفت، این تورنمنت در پایان دور گروهی شاهد به ثمر رسیدن 92 گل بود.
*از این 92 گل در مرحله گروهی 17 گل سهم مجارستان بود که بهترین خط حمله را به خود اختصاص داد، کره جنوبی نیز با دریافت 16 گل خورده بدترین خط دفاعی مرحله گروهی را در اختیار گرفت.
*ششمین دوره مسابقات جام جهانی به میزبانی سوئد در سال 1958 برگزار شد، در پایان دور گروهی 84 به ثمر رسید، این 84 گل بدون در نظر گرفتن دیدارهای پلی آف در مرحله گروهی است، بیشترین گل زده را فرانسه با 11 گل به نام خود ثبت کرد و پاراگوئه با 12 گل خورده بدترین خط دفاعی را در اختیار داشت.
*جام جهانی 1962 شیلی، در پایان مرحله گروهی 65 گل داشت، شوروی، یوگوسلاوی و مجارستان با 8 گل زده بهترین تیم های گلزن دور گروهی بودند و کلمبیا با دریافت 11 گل بدترین آمار را از این حیث به نام خود ثبت کرد.
*در مرحله گروهی جام جهانی 1966 که با قهرمانی کشور میزبان به پایان رسید 58 گل رد و بدل شد، پرتغال با 9 گل زده و سوئیس با 9 گل خورده بهترین و بدترین عملکرد را از این حیث داشتند.
* سهم جام جهانی 1970 مکزیک در مرحله گروهی 61 گل زده بود، آلمان غربی با 10 گل بیشترین گل زده را به ثمر رساند و ال سالوادور و بلغارستان با 9 گل بیشترین تعداد گل را دریافت کردند. نکته جالبی که این تورنمنت در دل خود جای داد، صدرنشینی ایتالیا با تنها یک گل زده بود که در تاریخ جام جهانی بی سابقه است.
*جام های 1974 و 1978 در دو مرحله گروهی برگزار شد، که در این بخش تنها به دور اول مرحله گروهی اشاره می شود، در مرحله ابتدایی جام جهانی 1974 آلمان غربی، 63 گل از خط دروازه ها عبور کرد، که بیشترین گل سهم لهستان بود با 12 گل زده. تیم های زئیر و هائیتی هم با دریافت 14 گل بدترین عملکرد دفاعی را داشتند.
*جام جهانی 1978 نیز در مرحله اول خود شاهد به ثمر رسیدن 60 گل بود، بیشترین گل زده با 7 گل به نام پرو ثبت شد و بیشترین گل خورده با 12 گل در اختیار مکزیک قرار گرفت.
*شروع سه رقمی شدن تعداد گل های جام جهانی در مرحله گروهی، جام جهانی 1982 آغاز کننده این ماجرا بود، در این تورنمنت 100 گل به ثمر رسید. اما نکته قابل توجهی که وجود دارد، تعداد گروه ها از 4 به 6 افزایش یافت که یکی از دلایل اصلی رسیدن به این تعداد گل است و در این رقابت ها هم تنها دور اول مرحله گروهی لحاظ شده. مجارستان در این مسابقات با 12 گل زده بهترین خط حمله را در اختیار داشت و با قرار گرفتن در رتبه سوم گروه موفق به صعود نشد. ال سالوادور با 13 گل خورده بدترین خط دفاعی این جام را به نام خود ثبت کرد.
*جام جهانی 1986 مکزیک، 84 گل را به خود دید، بیشترین گل زده با 9 گل به نام دانمارک و شوروی ثبت شد و مجارستان با دریافت همین تعداد گل بدترین خط دفاعی را داشت.
*چهاردهمین دوره رقابت های جام جهانی در پایان مرحله گروهی 82 گل را مشاهده کرد، آلمان غربی با 10 گل بیشترین گل زده را به نام خود ثبت کرد و امارات با 11 گل خورده بدترین خط دفاعی را در اختیار گرفت.
*جام جهانی 1994 آمریکا برای روس ها تلخ شد، در پایان مرحله گروهی این تورنمنت 93 گل به ثمر رسید، روسیه با 7 گل زده بهترین عملکرد را از این حیث داشت ولی در نهایت با قرار گرفتن در رتبه سوم گروه از دور رقابت ها کنار رفت. کامرون با دریافت 11 گل بیشترین گل خورده را به نام خود ثبت کرد.
*آغاز هشت گروهی شدن رقابت های جام جهانی، فرانسه با برگزاری جام 1998 شکل این مسابقات را تغییر داد. در پایان دور گروهی این مسابقات، 126 گل به ثمر رسید، فرانسه میزبان با 9 گل زده بهترین خط حمله را در اختیار گرفت. کره جنوبی و جامائیکا نیز با دریافت 9 گل بدترین عملکرد را داشتند.
*تداوم سه رقمی شدن گل ها در پایان مرحله گروهی، جام جهانی 2002 که به صورت مشترک توسط کره جنوبی و ژاپن برگزار شد، 130 گل را به خود دید. فینالیست های این جام با 11 گل زده در مرحله گروهی بهترین عملکرد را داشتند و عربستان با دریافت 12 گل بدترین خط دفاعی مرحله گروهی لقب گرفت.
*آلمان میزبان با پایان رسیدن مرحله گروهی جام جهانی در سال 2006، 117 گل را مشاهده کرد، در این بین تیم های آلمان، اسپانیا، آرژانتین با 8 گل بیشترین تعداد گل را به ثمر رساندند و صربستان و مونته نگرو با دریافت 10 گل بدترین عملکرد را داشت.
*کم گل به سبک آفریقایی ها، جام جهانی 2010 به میزبانی کشور آفریقای جنوبی برگزار شد که در پایان مرحله گروهی 101 گل به ثمر رسید. در این تورنمنت تیم های پرتغال و آرژانتین با 7 گل زده بهترین عملکرد را داشتند و کره شمالی با دریافت 12 گل ضعیف ترین خط دفاعی را به خود اختصاص داد.
*پر گل ترین دور گروهی جام جهانی فوتبال به میزبانی برزیلی ها از این جام اختصاص دارد، در جام جهانی 2014 برزیل 136 گل از خط دروازه ها عبور کرد که هلند با 10 گل زده بهترین خط حمله و کامرون و استرالیا با دریافت 9 گل بدترین خط دفاعی را در اختیار گرفتند.
*جام جهانی 2018 روسیه، 122 گل را به خود دید، بلژیک با 9 گل بهترین خط حمله را در اختیار داشت و بدترین خط دفاعی با 11 گل خورده در اختیار پاناما قرار گرفت.
*قطر حریف برزیل نشد، جام جهانی 2022 قطر در پایان دور گروهی 119 گل داشت، اسپانیا و انگلیس با 9 گل زده بهترین عملکرد را داشتند و کاستاریکا با دریافت 11 گل بدترین خط دفاعی جام را به نام خود ثبت کرد.
*در پایان، این جام جهانی 2014 برزیل بود که بیشترین تعداد گل زده را در پایان مرحله گروهی داشت و مکزیک با دریافت بیشترین تعداد گل در سه دوره مختلف جام جهانی بدترین عملکرد را از این حیث به نام خود ثبت کرد.
اما نکته جالبه توجهی که در پایان دور گروهی جام جهانی قطر وجود داشت، این بود که هیچ یک از تیم ها موفق به کسب 9 امتیاز کامل نشدند، در تورنمنت هایی که با حضور 32 تیم برگزار شده هرگز چنین اتفاقی رخ نداده است.
حسین علیرضایی