برگزاری مجدد جلسات علنی مجلس منتظر مجوز ستاد ملی مبارزه با کرونا
برخی از نمایندگان دو فراکسیون اصولگرا و اصلاح طلب مجلس شورای اسلامی یعنی ولایی و امید در نامه ای به رییس مجلس و یا مصاحبه های جداگانه با انتقاد از تعطیلی جلسات پارلمان خواستار برگزاری فوری جلسات علنی برای بررسی وضعیت کشور در شرایط بحرانی شیوع کرونا شدند.
برخی از نمایندگان دو فراکسیون اصولگرا و اصلاح طلب مجلس شورای اسلامی یعنی ولایی و امید در نامه ای به رییس مجلس و یا مصاحبه های جداگانه با انتقاد از تعطیلی جلسات پارلمان خواستار برگزاری فوری جلسات علنی برای بررسی وضعیت کشور در شرایط بحرانی شیوع کرونا شدند.
به گزارش تابناک، جلسات علنی مجلس شورای اسلامی بنا بر توصیه ستاد ملی مبارزه با کرونا از روز7 اسفند سال گذشته برای جلوگیری از شیوع کرونا تعطیل شده و تاکنون جلسه ای تشکیل نشده است چون برگزاری نشست های علنی به شیوه مرسوم خلاف پروتکل های وزارت بهداشت است. پارلمان محیطی سربسته بوده که حضور تعداد زیاد نمایندگان همان اجتماعی است که ممکن است منجر به شیوع ویروس شود.
درست است که جلسات علنی مجلس برگزار نشده اما سه جلسه مجازی و به صورت ویدیو کنفرانس تشکیل شده تا مجلس نقش فعالی در روزهای بحرانی کشور داشته باشد کما اینکه رییس مجلس هم تلاش کرد با تماس های تلفنی و یا جلسات جداگانه با مسوولان مربوطه و همچنین حضور در بیمارستان امام خمینی به عنوان یکی از بیمارستان های مرجع برای درمان بیماران مبتلا به کرونا از همه ظرفیت های پارلمان برای مقابله با کرونا استفاده کند. در همین شرایط که همه ملزم به رعایت دستورات ستاد مقابله با کرونا بوده و جلسات مجلس هم با دستورات ستاد برگزار نشده است، حمیدرضا حاجیبابایی رییس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس تعطیلی جلسات علنی را غیر قابل توجیه دانست و گفت که در این شرایط بحرانی و برهههایی که کشور بیشترین نیاز به مجلس را دارد، رییس مجلس میتوانند تدابیری بی اندیشد تا مجلس مقتدرانه نقش اصلی خود را در مشکلات موجود ایفا کرده و پاسخگوی مطالبات بحق مردم باشد.
وی تعطیلی جلسات مجلس را با مصالح کشور و عقلانیت و انقلابیگری سازگار ندانست افزود: آیا در شرایطی که اقشار مختلف مردم، در گروههای داوطلبانه جهادی در بخشهای مختلف، برای مدیریت و کنترل بیماری کرونا به میدان آمدهاند، در خانه نشستن نمایندگان این مردم چه توجیهی میتواند داشته باشد؟ مگر مجلس عصاره فضایل ملت نیست؟ پس اگر در شرایط کنونی که این کشور نیاز به مدیریت جهادی دارد، مجلس تعطیل باشد، چه کسی میخواهد جایگاه ظهور و بروز اراده مردمی باشد که امروز چشم امید به نقشآفرینی نمایندگان خود دوختهاند؟ مجلس شورای اسلامی باید چشم بیدار ملت باشد.
حاجی بابایی ادامه داد: چرا ستاد مبارزه ملی با کرونا، فقط مجلس را تعطیل می کند؟ دولت و قوه قضائیه درحال فعالیت هستند. شاید خدای ناکرده مجلس بهر دلیلی باید تعطیل باشد!؟ آیا ایجاد شرایط مناسب و تدوین پروتکل مبتنی بر طرح فاصله گذاری اجتماعی برای مجلس، نمی توان جلسات مجلس را تشکیل داد که هم سلامت نمایندگان در این پروتکل مد نظر باشد و هم جلسات مجلس تعطیل نشود؟
وی گفت که تعطیلی مجلس عادی نیست، دستها و ارادههایی خواسته یا ناخواسته درصدد است که مجلس تعطیل شود و نتواند نقش حیاتی خود را ایفا کند. حفاظت از جان نمایندگان عزیز لازم است اما با اتخاذ تدابیر مناسب، در این شرایط بحرانی و برهههایی که کشور بیشترین نیاز به مجلس را دارد، ریاست مجلس میتوانند تدابیری را بیندیشد، مجلس مقتدرانه نقش اصلی خود را در مشکلات موجود ایفا کرده و پاسخگوی مطالبات بحق مردم باشد. نگرانم که درتعطیلی مجلس کرونای سیاسی نقش آفرینی کرده باشد.
علاوه بر حاجی بابایی، 42 نماینده اصلاح طلب عضو فراکسیون امید نیز در نامهای به علی لاریجانی، رئیس مجلس، خواستار برگزاری جلسات مجلس با رعایت پروتکلهای بهداشتی در محل مجلس یا فضای دیگر با استانداردهای بهداشتی شدند تا با تشکیل دوباره جلسات مجلس، آسیبی به انجام وظایف نهاد تقنینی کشور وارد نشود.
این نمایندگان تلاش های فنی برای برگزای جلسات مجلس به صورت ویدیو کنفرانس را ناموفق و استمرار تعطیلی مجلس شورای اسلامی و بر زمین ماندن امور مربوطه را زیانبار دانستند.
در پاسخ به این انتقادات اسدالله عباسی سخنگوی هیئت رییسه مجلس گفت که تاکنون غیر از جلسه علنی صحن در اسفندماه، دهها جلسه کمیسیون برگزار شد و علاوه بر آن سه جلسه با استفاده از فناوری دیجیتال و از طریق ارتباط دوسویه تشکیل شد.
وی همچنین اظهار کرد: برخی جلسات مجلس را با جلسات دولت مقایسه کرده و گفتهاند چرا جلسات هیئت دولت تشکیل شده، اما مجلس تشکیل جلسه نداده است؟ در پاسخ باید گفت که یکشنبه گذشته که دولت جلسه داشت؛ مجلس هم جلسه غیرعلنی برگزار کرد و منع ستاد مقابله با کرونا از برگزاری جلسات حضوری مجلس، تاکنون درباره جلسات هیئت دولت مطرح نبوده است. استدلال این ستاد بر این مبنا بود که جلسات هیئت دولت با 20 نفر از تهران و در مقابل جلسات مجلس با 290 نفر از سراسر کشور برگزار میشود که هم اجتماع به حساب می آید و هم جلسات مجلس به دلیل تماس هر یک از نمایندگان با انبوهی از مردم در استانها به ویژه در ایام انتخابات متفاوت از جلسات دولت است. متاسفانه تعداد بالای نمایندگان مبتلا به کرونا نیز بر این استدلال صحه میگذاشت.
به هر حال قرار است که جلسات علنی مجلس طبق شیوه قبلی سه شنبه و چهارشنبه هفته آینده با دعوت از وزرای بهداشت و کشور برای گزارش در مورد اقدامات انجام شده جهت مقابله با کرونا و همچنین سیل اخیر برگزار شود مگر اینکه مجدد ستاد مقابله با کرونا پارلمان را منع کند. ممنوعیتی که همه ملزم به اجرای آن هستند چون سلامت مردم از همه چیز مهم تر است.