برگزاری نشست «وحدت اسلامی» در اندونزی
به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اندونزی، نشست " وحدت اسلامی" با همکاری دانشگاه رادن فتح پالمبانگ در فضای مجازی برگزار شد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در ابتدای نشست، میکائیل استاد دانشگاه رادن فتح پالمبانگ بهعنوان مدیر برنامه، این نشست را با بیان کوتاهی از اهداف برگزاری آن آغاز کرد و در ادامه، مهرداد رخشنده رایزن فرهنگی ایران در اندونزی درسخنانی اظهار کرد: بسیار خرسندم که در ایام با سعادت ولادت رسول اکرم (ص) این نشست برگزار گردیده است تا ضمن شادباش و تبریک به یکدیگر در باره اهمیت این ایام به بحث و تبادل نظر بپردازیم. همانگونه که مستحضرید هر سال در ماه ربیع الاول به مناسبت میلاد پیامبر اسلام (ص) در فاصله 12 تا 17 ربیع الاول در ایران و بسیاری از کشورهای اسلامی هفته وحدت برگزار میشود. به اعتقاد اکثریت برادران اهل سنت، 12 ربیع الاول و به نظر برادران اکثریت اهل شیعه 17 ربیع الاول روز میلاد پیامبر اسلام (ص) است. این اختلاف سبب شد تا امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران با نام گذاری این ایام به نام هفته وحدت هم به نظر دو مذهب بزرگ اسلام احترام گذاشته و هم بر لزوم وحدت بیش از پیش جهان اسلام صحه گذارد.
وی ادامه داد: همواره دشمنان اسلام از بدو شکل گیری آن توسط حضرت محمد مصطفی (ص) بدلیل روشنگری و آگاهی بخشی آن مورد هجوم و دسیه قرار میگرفته است و بعد از شکل گیری انقلاب اسلامی ایران نیز حساسیت دشمنان اسلام برای ایجاد اختلاف و پراکندگی در میان مسلمانان بیشتر شد و به همین دلیل حضرت امام خمینی (ره) با درک این موضوع که دو مذهب تشیع و تسنن که از پیروان زیادی در سراسر جهان برخوردار هستند، هر اندازه بتوانند دیدگاههای خود را به یکدیگر نزدیک کنند، تأثیر بسیار مهم و ارزشمندی در اعتلا و عزت و سربلندی مسلمان در جهان کنونی خواهند داشت و توطئههای هر روزه آنها را نقش بر آب خواهند کرد و روزهای دوازدهم تا هفدهم ربیع الاول را تحت عنوان «هفته وحدت» نام گذاری کردند.
رایزن فرهنگی کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان فرازی از سخنان حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی که: «این هفته وحدت، این هفته مشترک الاحترام بین مسلمین را قدر بدانید، همه سعی کنند وحدت و اتحاد نیروها و در یک جبهه قرار گرفتن نیروهای مسلمین را که رمز سعادت و مایه سربلندی مسلمین و بزرگترین حربه ملتها در مقابل استکبار جهانی است مغتنم بشمارند و قدر بدانند» افزود: پیامبر (ص) اسوه کامل در تمامی ابعاد زندگی است که الگو قرار دادن سیره آن حضرت برای مسلمانان کارآمدترین راهکار برای تحقق وحدت اسلامی است؛ وحدتی که از اصول و ارزشها مورد تاکید پیامبر (ص) است. مراد از وحدت امت اسلامی این است که مسلمانان در کنار حفظ مذاهب خودشان بر محور مشترکات دینی مثل توحید، قرآن، سنت و سیره نبوی در برابر خطراتی که اصل اسلام و جامعه مسلمانان را تهدید میکند، همبستگی وهمدلی داشته باشند و اختلاف را کنار بگذارند.
رخشنده در پایان سخنان خود گفت: پیامبر (ص) از نخستین افرادی بودند که به ایجاد وحدت در میان مسلمانان پرداختند. یکی از روشهای پیامبر (ص) در ایجاد وحدت، سیره اخلاقی و فرهنگی ایشان بود. در منش حضرت محمد (ص)، نفی نژاد پرستی، قومیت گرایی و تبعیضهای ناروا و ناپسند دیده میشود زیرا ملیت و قومیت هیچ اعتباری ندارد و این دین است که به همه ملتها و اقوام مختلف جهان با یک چشم مینگرد و از آغاز در تلاش بود تا با روشهای مختلف ریشه ملیت پرستی و تفاخرات قومی را از بیخ و بن برکند؛ به عنوان مثال در قرآن هیچ خطابی به صورت عرب و عجم وجود ندارد.
سخنران بعدی نشست شفیق مغنی، از روسای سازمان محمدیه و فرستاده ویژه سابق رئیس جمهور در امور گفتگوی میان ادیان 2018 - 2019 بود که ایشان ضمن تشکر و تقدیر از برگزاری این نشسن گفت: بر اساس آیه تعاونوا علی البر و التقوی و لا تعاونوا علی الاثم و العدوان، اندونزی نیز با سایر کشورها، به ویژه کشورهای اسلامی علاقمند به همکاری و ایجاد صلح است. اندونزی سرمایههای زیادی برای همکاری و ایجاد صلح دارد، از جمله: پانچاسیلا که اساس پایداری اندونزی است و کثرت گرایی که از هزاران جزیره، تنوع نژاد، قبایل، ادیان برخوردار است و توانسته است وحدت و یکپارچگی خود را حفظ کند و میانه رویی که مسلمانان در آن اکثریت اند و این رفتار را نشان میدهند و حتی توانستهاند اندونزی را قبله سایر کشورها در این امر قرار دهند. این سه سرمایه اصلی اندونزی برای ایجاد صلح جهانی است. در حال حاضر برای ایجاد اتحاد بین مسلمین باید ریشه افراط گرایی را یافت که به شکلهای مختلف ظاهر میگردد، همچون: درک اشتباه از دین، درک اشتباه از تاریخ و استعمار غرب به کشورهای اسلامی و شناساندن پانچاسیلا به کشورها، تبلیغ و ترویج میانه رویی، تبلیغ و ترویج تقریب بین مذاهب اقداماتی است که می برای همکاری و ایجاد صلح جهانی میتوان انجام داد
سخنران بعدی این نشست، افلاطون مختار، رئیس مجلس علمای اندونزی استان سوماترای جنوبی و رئیس اسبق دانشگاه اسلامی دولتی رادن فتح پالمبانگ بود که در ابتدا ایشان به برنامههایی که به مناسبت هفته وحدت در ایران برگزار میگردد و گرامی داشته میشود اشاره کرد و گفت: جهت رسیدن به وحدت امت اسلامی جهان، ابتدا مسلمانان در هر کشور باید مسایل خود را حل کنند تا بتوانند با مسلمانان سایر کشورها همکاری کنند. تقویت همبستگی مهم است و با الگوگیری از پیامبر تحقق می یابد. پیامبر با این اوصاف معروف است: صداقت، امانت، ابلاغ الهی، فطانت و اخلاق کریمه.
وی اظهار کرد: امت اسلامی باید بر این امور تسلط پیدا کنند: سیاست، قیادت و قدرت، اقتصاد خوب، علم و فناوری. مسایل منابع انسانی و آموزش باید در اولویت همکاری کشورهای اسلامی قرار گیرد. شیوع پاندمی کرونا میتواند بهانه خوبی برای متحد شدن کشورهای اسلامی باشد و میتوان تشکلهایی مانند اتحادیه پزشکان مسلمان جهان تشکیل داد تا دارویی برای این بیماری پیدا کنند و نیازهای خود را از کشورهای دیگر برطرف کنند و وابسته به آنها نباشند. آقای افلاطون مختار در پایان گفت: حق بدون نظام، توسط باطل با نظام، مغلوب میشود. امید است اندونزی بتواند مروج وحدت و همکاری کشورها شود، با توکل بر خدا، یعنی تلاش و دعا.
مقداد ترکان، مدیر حوزه علمیه دارالتقریب و عضو مجلس علمای اندونزی شهر چپارای جاوه میانی آخرین سخنران این نشست بود که ایشان هم در بخشی از سخنان خود گفت: واقعیت همکاری و وحدت بین امت اسلامی جهان تنها در کنفرانسها بحث شده است و خارج از آن واقعیت ندارد و تا اینجا تنها در قالب آرزو و خواب امکان پذیر است، در حالی که اسلام و در آیات قرآنی درباره وحدت امت اسلامی بسیار تاکید فراوان شده است. اسلام با دو امر استوار است: کلمه توحید و توحید کلمه.
وی افزود: طبیعت هر انسان است که اصلا نمیخواهد خود را با دیگری درگیر کند و به همین دلیل باید مسلمان همچون یک جسم باشند.
انتهای پیام