بسیج محله محور در راستای مقابله با کرونا در کاشان ایجاد میشود
کاشان - ایرنا - رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان گفت: برنامه جدید این دانشگاه برای مقابله با بیماری کووید - 19 بسیج مردمی محلهها است که برای نخستین در کشور به اجرا درمیآید.
به گزارش ایرنا، سید علیرضا مروجی روز سهشنبه در نشستی با خبرنگاران کاشان افزود: مشاور ویژه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که سالها در سازمان بهداشت جهانی و کشورهای مختلف خدمت کرده، از این شهرستان به عنوان پیروز در کنترل کرونا یاد کرده است و اجرای این برنامه را پیشنهاد داده که قرار است با نظارت وزارت بهداشت اجرا شود.
وی بیان کرد: برنامه بسیج مردمی محلهها همان شعار هر خانه یک پایگاه سلامت است،؛ چون نمیتوان برای هر فرد بازرس بهداشتی تعیین کرد، باید هر شخص در کنترل بیماری کووید - 19 مسئولیتپذیر باشد و به صورت داوطلبانه نقش بسیج سلامت محله را ایفا کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه تا نیمه مهرماه به اندازه کل شهریورماه فوتی داشتیم، اضافه کرد: طیف سنی بیماران کووید - 19 در این منطقه از بالای 60 سال به 18 تا 59 سال کاهش یافته که بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه 47 درصد بیماران بستری تا کنون بانوان بودند، تشریح کرد: 14 کودک به علت ابتلا به کووید - 19 تا کنون بستری شدند و یک نفر از آنها که دارای بیماری زمینهای بود، فوت کرد.
اختصاص 10 درصد تختهای بیمارستانی به کرونا
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز در این نشست گفت: رسیدگی به درمان بیماران کووید - 19 و سایر بیماران دغدغه اصلی این دانشگاه است و با ظرفیتهای درمانی که در اختیار داریم، باید بتوانیم هم بیماران کووید 19 و هم سایر بیماران از جمله دیابت، قلب و عروق، مغزی و کلیوی را درمان کنیم.
محمد حاجیجعفری افزود: بر اساس این هدفگذاری 10 درصد ظرفیت تختهای بیمارستانی دولتی و خصوصی منطقه به بستری کردن بیماران کرونایی اختصاص داده شده است.
وی از بیمارستانهای شهید بهشتی و سید الشهدا در منطقه به عنوان بیمارستانهای معین یاد کرد و اظهار داشت: افزون بر درمان سایر بیماریها همزمان با بیماران کرونایی، باید ظرفیت آموزش و تربیت دانشجویان نیز حفظ شود که به همین علت بخشهای اطفال و نورولوژی بیمارستان شهید بهشتی به بیمارستان نقوی انتقال داده شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان از افزایش 15 تخت آیسییو در پی سفر معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به کاشان خبر داد و بیان کرد: هم اکنون شمار تختهای ویژه بیمارستان شهید بهشتی کاشان به 57 تخت رسیده است.
وی همچنین از راهاندازی بیمارستان ثامن آران و بیدگل در آینده نزدیک خبر داد و افزود: اگر شمار بیماران کووید - 19 افزایش یابد، از این بیمارستان نیز برای بستری و درمان استفاده خواهد شد.
حاجیجعفری به افزایش دستگاه اکسیژنساز بیمارستانهای منقطه اشاره کرد و گفت: یک دستگاه تانکر اکسیژن برای بیمارستان شهید بهشتی خریداری شده است که تا یک ماه آینده وارد مدار خواهد شد و 2 دستگاه اکسیژنساز نیز برای درمان بیماران خریداری شده است.
افزایش داروخانههای شبانهروزی
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان در ادامه از افزایش داروخانههای شبانهروزی در این شهرستان خبر داد و گفت: با راه اندازی سه داروخانه جدید، شمار داروخانههای شبانهروزی به هفت باب رسید.
محسن تقیزاده علت این افزایش را احتمال تشدید بیماریهای تنفسی در فصل سرما و جلوگیری از تجمع مردم در داروخانهها عنوان کرد و افزود: این اقدام در راستای فاصلهگذاری اجتماعی انجام شده است.
وی همچنین به تعطیلی 2 کارگاه غیرمجاز و غیربهداشتی تولید ماسک در منطقه اشاره کرد و از مردم خواست تا برای خرید ماسک به داروخانهها و مرکزهای مجاز فروش و توزیع لوازم و تجهیزات پزشکی مراجعه کنند.
غربالگری 53 درصد جمعیت کاشان
جانشین معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز در مورد رعایت دستورالعملهای بهداشتی اظهار داشت: از آغاز بازگشایی مدرسهها 850 مورد بازرسی از 501 مدرسه زیر پوشش و بازدید در حوزههای اطلاعرسانی و آموزش، بهداشت و حفاظت فردی، غربالگری، مراقبت و بازتوانی انجام شده است.
مهدی دلاوری تصریح کرد: در مجموع دستورالمعملهای بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و فاصلهگذاری در مدرسهها 78.5 درصد رعایت میشود.
وی افزود: 40 درصد در مغازهها و فروشگاهها، کسبه بازار 43 درصد، وسائل نقلیه شامل اتوبوس، مینیبوس و تاکسی 38 درصد و 22 درصد مراجعان به ادارهها دستورالعملهای بهداشتی را رعایت نمیکنند که در مجموع میتوان گفت که 45 درصدر از مردم منطقه دستورالعملهای بهداشتی را رعایت نمیکنند که زنگ خطری برای تشدید بیماری کووید - 19 به شمار میرود.
جانشین معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان بیان کرد: تا کنون 53 درصد از جمعیت این منطقه به لحاظ بیماری کووید - 19 غربالگری شدند و بقیه به علت پاسخگو نبودن به سامانه غربالگری نشدند.
وی تشریح کرد: سامانه 4030 به صورت شبانهروزی افزون بر ارایه آموزشهای لازم در مورد قرنطینه، ضدعفونی کردن و ارتباط با بیمار به صورت 24 ساعته در خدمت مردم است اما آمارها نشان میدهد که مردم با این سامانه همکاری نمیکنند.
تحویل افزون بر 6 هزار دوز واکسن آنفلوانزا
جانشین معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان ادامه داد: تاکنون 6 هزار و 559 دوز واکسن آنفلوانزا تحویل این دانشگاه شده است.
وی اضافه کرد: 2 هزار و 24 دوز از این تعداد تا کنون تزریق شده است که 710 مورد آن مربوط به کارکنان بخش درمان بیمارستانهای منطقه، یک هزار و 155 مورد زنان باردار و 148 مورد بیماران خاص بود.
دلاوری از تحویل 2 هزار و 500 دوز دیگر در روز گذشته خبر داد و گفت: واکسنها در روزهای آینده به گروههای هدف تزریق خواهد شد.
ویروس کرونا 2019 (COVID-19) که نخستینبار در ووهان چین شناسایی شد، در نهایت به بیشتر کشورها از جمله ایران سرایت کرد و حتی سازمان بهداشت جهانی را برآن داشت تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
جمعیت نزدیک به 500 هزار نفری شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارند.
*س_برچسبها_س*