بعضی از فرآوردههای نفتی به قیمتهای جهانی عرضه میشود
اقتصادنیوز: نیم قرن با اقتصاد ایران روایتی است از تحولات، شخصیتها و شاخصهای اقتصاد ایران و موضوعاتی که به نوعی با اقتصاد ایران ارتباط پیدا میکنند. شرایط فعلی اقتصادی ارتباط مستقیمی با گذشته آن دارد.
در این بخش تلاش داریم اخبار و گزارشهای اقتصادی را به گونهای به تصویر بکشیم تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد. اقتصادنیوز از آبان 1399 هر روز اقدام به انتشار اخبار و گزارشهای اقتصادی همان روز سالهای 1350، 1360، 1370، 1380 و 1390 کرد.
پارسال نیز هر روز در بخش «نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار همان روز در سالهای اول هر دهه در نیم قرن گذشته را منتشر کردیم. در ابتدای قرن پانزدهم با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سالهای 1352، 1362، 1372، 1382 و 1392 تقدیم مخاطبان میشود.
14 اسفند 1352؛ قیمت شورولت ایران از 42 تا 53 هزار تومان پیشنهاد شد
پرونده قیمت شورولت ساخت ایران امروز در شورای قیمتها مورد بررسی قرار گرفت. یک مقام رسمی در این شورا اعلام داشت قیمتگذاری اتومبیل شورولت از مشکلترین مراحل کار این شرا است و اعضای ناظر باید قیمت واحد کلیه قطعات اتومبیل را بهطور جداگانه در برابر نرخ دادهشده بررسی کنند و اظهارنظر نمایند.
امروز در شورا بر سر قیمت کمربند نجات اتومبیل شورولت بحث در گرفت، کارخانه روی این کالا یک هزار ریال قیمت گذاشته؛ درحالیکه شورا برای کمربند نجات 280 ریال قیمت قائل است. به این ترتیب در شورا ضمن بررسی قیمت قطعات اتومبیل نرخ کامل آن داده خواهد شد.
گزارش دیگر حاکی است که برای سه مدل شورولت ایران سه قیمت 42، 47 و 53 هزار تومان پیشنهاد شده است. این رقم نسبت به قیمت پیشنهادی کارخانه به میزان قابلملاحظهای کمتر است. در حقیقت شورا اکنون باید بین این دو قیمت بهای اصلی را تعیین و اعلام کند.
138 فروشگاه میوه و کفش و قنادی بسته شد
قسمت اجرایی اتاق اصناف طی یک هفته 138 واحد مختلف میوهفروشی، فروشگاه کفش ماشینی، فروشگاه کفش دستدوز، دوختهفروشی، بوتیک، قنادی، گرمابه را تعطیل و 693 را به دادگاه تسلیم کرده است.
اتاق اصناف اعلام داشت که قسمتهای سهگانه اتاق در سراسر شهر برای رسیدگی به شکایت مردم آمادگی دارند و هر یک از خریداران در صورت مشاهده گرانفروشی می توانند حتی به وسیله تلفن تقاضای تعقیب گرانفروشی را بنمایند.
14 اسفند 1372؛ ایران و مجارستان برای تاسیس بانک مشترک مذاکره می کنند
دکتر «بلاکادار» وزیر روابط اقتصاد بینالمللی مجارستان، از برگزاری دومین نمایشگاه اختصاصی کالاها و تاسیس شعب بانک های ایران در مجارستان استقبال کرد.
وی در ملاقات با مرتضی صفاری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در مجارستان آمادگی وزارت روابط اقتصاد بینالمللی مجارستان را برای کمک به برگزاری هرچه بهتر این نمایشگاه اعلام کرد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در این ملاقات علاقهمندی سیستم بانکی ایران را برای حضور در بازار پولی و مالی این کشور به اطلاع وزیر مجاری رساند.
دکتر بلاکادار نیز ضمن استقبال از این نظر، اعلام کرد که بانکهای ایرانی میتوانند در مجارستان شعبه داشته باشند.
14 اسفند 1382؛ بعضی از فرآوردههای نفتی به قیمتهای جهانی عرضه میشود
تا پایان برنامه چهارم توسعه قیمت بعضی از فرآوردهای نفتی به قیمتهای بینالمللی خواهد رسید.
اکبر ترکان اظهار کرد: اصلیترین موضوع در بحث قاچاق، بحث تفاوت قیمتهای فرآورده های نفتی در ایران با قیمتهای بینالمللی است و تا این قیمتها اصلاح و قیمت سوخت واقعی نشود قاچاق سوخت ادامه خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: قاچاق سوخت تنها مشکل وزارت نفت نیست و برخورد با آن نیز تنها به ما برنمیگردد.
معاون وزیر نفت درباره قیمت بنزین در سال آینده گفت: با پیشنهاد وزارت نفت، مجلس قیمت 80 تومان را برای سال آینده انتخاب کرد، ولی معتقدیم تا قیمت بنزین به حد واقعی نرسد، مصرف زیاده از حد را خواهیم داشت.
14 اسفند 1392؛ اوباما: روسیه در طرف اشتباه تاریخ ایستاده است
بحران به وجود آمده در اوکراین رابطه روسیه و ایالاتمتحده را به تیرهترین نقطه خود پس از فروپاشی شوروی سابق رسانده است.
در شرایطی که کرملین میگوید روسیه به درخواست یانوکوویچ نیرو به شبهجزیره کریمه فرستاده است، باراک اوباما رئیسجمهوری ایالاتمتحده میگوید که روسیه در طرف اشتباه تاریخ ایستاده است.
سخنان باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا در شرایطی مطرح میشود که واشنگتن همکاریهای نظامی با روسیه را به حالت تعلیق دراورده و کنگره نیز به دنبال اعطای کمک یک میلیاردی به اوکراین است.
اوباما گفت: گمان میکنم که جهان بهصورت متحد این مساله را پذیرفته است که اقدامات اخیر روسیه، نقض تمامیت ارضی اوکراین و نقض قوانین بینالمللی است.
در این شرایط مقامهای جدید اوکراین اعلام کردهاند که تعداد نیروهای روسی مستقر در کریمه به 16 هزار تن افزایش یافته است و دولت روسیه خواسته است که ناوگان جنگی اوکراین تسلیم آنها شود.
همچنین بخوانید