به حفظ حاشیه برتری نظامی اسرائیل متعهدیم
اقتصادنیوز: وزیر دفاع آمریکا در دیدار با وزیر جنگ رژیم اسرائیل گفته که واشنگتن به حفظ حاشیه برتری نظامی این رژیم متعهد است.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، «لوید آستین»، وزیر دفاع آمریکا روز پنجشنبه در دیدار با «بنی گانتز»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی درباره مسائل مختلف از جمله ایران، جنگ در اوکراین و تنشهای میان اسرائیلیها و فلسطینیها گفتوگو کرد.
در بیانیهای که پنتاگون درباره این دیدار صادر کرده آمده است: «وزیر دفاع [آمریکا] بر تعهد راسخ ایالات متحده به امنیت اسرائیل و حفظ حاشیه برتری نظامی اسرائیل تأکید کرد.»
«حفظ برتری نظامی اسرائیل» قانونی در آمریکا است که ایالات متحده را ملزم میکند از طرق مختلف از جمله ایجاد محدودیت برای فروش تسلیحات به سایر کشورهای منطقه غرب آسیا از حفظ برتری نظامی رژیم صهیونیستی در این منطقه اطمینان حاصل کند.
تقریباً از سال 1973 میلادی تاکنون یعنی زمانی که آمریکا با تهدید تلآویو در خصوص حمله مستقیم اتمی به قاهره مجبور به ایجاد یک خط تدارک هوایی به سمت خاک فلسطین اشغالی و ارسال حجم عظیمی از کمکهای نظامی برای جلوگیری از سقوط رژیم صهیونیستی شد، اصل برتری کیفی نظامی رژیم صهیونیستی تبدیل به یک راهبرد غیرقابل خدشه در تمام دولتهای آمریکا شده است.
بر این اساس تحویل هر نوع سلاح به هر کدام از کشورهای خاورمیانه که امکان تسلط هوایی، دریایی و زمینی رژیم صهیونیستی را به خطر اندازد، ممنوع شد. علاوه بر این باید با کمکهای گسترده نظامی و اقتصادی این برتری تضمین شود.
بر اساس گزارش مرکز تحقیقات استراتژیک کنگره آمریکا از سال 1949 میلادی تا سال 2017 میلادی بیش از 137 میلیارد دلار کمک نظامی در اختیار رژیم صهیونیستی قرار گرفته است. در سال 2020 میلادی این کمکها به 3 میلیارد و 700 میلیون دلار رسیده است. از این رو رژیم صهیونیستی بزرگترین دریافتکننده کمکهای نظامی آمریکا بوده است.
در بیانیه پنتاگون، با تکرار ادعاهای بیاساس علیه ایران آمده است: «مقامهای دو طرف درباره تعهد دولت [آمریکا] به جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای و رسیدگی به اقدامات بیثباتکننده ایران در سراسر منطقه رایزنی کردند.»
کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کردهاند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.
ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
ایران علاوه بر این در سال 2015 به توافقی با کشورهای موسوم به گروه 1+5 برای حل و فصل تنشها بر سر برنامه هستهای خود دست پیدا کرد. علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال 1397 به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاحهای هستهای در منطقه غرب آسیا است و با حمایتهای آمریکا برنامه تسلیحات هستهای خودش را از نظارتهای بینالمللی دور نگاه داشته است.
در سالهای اخیر اصل برتری نظامی رژیم صهیونیستی به دلایل مختلف دچار فرسایش شده است. یکی از مهمترین دلایل این فرسایش تلاش آمریکا برای تجمیع قدرت متحدان عرب خود در منطقه و تبدیل آنها به یک بلوک نظامی همچون ناتو است.
طبق بیانیه پنتاگون، وزیر دفاع آمریکا در دیدار با گانتز با او درباره تنشها میان اسرائیلیها و فلسطینیها هم گفتگو کرده است. وزیر دفاع آمریکا خواستار کاهش تنشها شده است.
همچنین بخوانید