شنبه 10 آذر 1403

بورس های جهانی ریزش کردند

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
بورس های جهانی ریزش کردند

بیشتر شاخص های مهم بورسی جهان قرمزپوش شدند.

به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، وضعیت بازار کار در آمریکا هنوز نتوانسته است به شرایط قبل از بحران بازگردد و داده های منتشرشده نیز نشان می دهند که درخواست برای دریافت مزایای بیکاری در این کشور بر خلاف انتظارات به بالاترین سطح خود از ماه آگوست رسیده است. این مساله نشان می دهد که احیای اقتصادی مجددا آهسته شده و بازگشت به شرایط قبل طول خواهد کشید.

وضعیت به ویژه در ایالت های اوهایو، میشیگان و ایلینوی وخیم بوده است و فعالان نگران اند با ادامه روند فعلی شیوع کرونا، شرایط در ایالت های بیشتری رو به وخامت رود. انتظار می رود متوسط نرخ بیکاری امسال در آمریکا به 8.9 درصد و در چین به 3.8 درصد برسد هر چند که شمار بالایی از شاغلان احتمالا با کاهش دستمزد و مزایا مواجه خواهند شد.

ریچارد کلاریدا - قائم مقام رییس بانک مرکزی آمریکا - با اشاره به پیامدهای وسیع ویروس کرونا بر روی اقتصاد این کشور گفته است: بیرون آمدن از این چاله طول خواهد کشید، شاید یک سال زمان لازم باشد تا سطح تولیدات ناخالص داخلی مان به قبل از آغاز بحران برگردد. وی مسیر احیای اقتصاد را طولانی و دشوار دانست و افزود: برای بازار کار شاید حتی زمان بیشتری لازم باشد تا همه چیز به حالت قبل برگردد.

صندوق بین المللی پول در گزارش جدید خود از چشم انداز اقتصاد جهانی با اشاره به شیوع گسترده کرونا و پیامدهای آن روی کسب و کارها و تجارت اعلام کرد انتظار می رود متوسط رشد اقتصادی 189 کشورهای جهان امسال به منفی 4.4 درصد برسد که اگر چه 0.8 درصد بیشتر از برآورد قبلی است اما در صورت تحقق، بدترین عملکرد از زمان بحران مالی بزرگ دهه 1930 تاکنون خواهد بود.

گیتا گوپیناث - کارشناس ارشد امور اقتصادی صندوق بین المللی پول - در همین رابطه گفت: در شرایطی که اقتصاد جهان در حال بازگشت تدریجی از پیامدهای کرونایی است، ا یک مسیر طولانی، غیر مطمین و دشوار را پیش روی خود خواهیم داشت. اگر روند شیوع بیشتر ویروس مهار نشود این امکان وجود دارد که شرایط اقتصادی مجددا رو به وخامت رود.

طبق پیش بینی صندوق بین المللی پول، متوسط رشد اقتصادی جهان در سال آینده مجددا مثبت خواهد شد و به 5.2 درصد می رسد.

در خبری امیدوارکننده برای وال استریت، شاخص خوش بینی اقتصادی آمریکا در ماه اکتبر به 55.2 واحد رسیده که این رقم 7.2 واحد بیشتر از رقم ثبت شده در ماه قبل است. همچنین شاخص سیاست گذاری فدرال نیز بالاترین جهش ماهانه خود طی 13 ماه اخیر را تجربه کرده است و این مساله می تواند به نوعی بیانگر خوش بینی فعالان اقتصادی به افزایش شتاب رشد اقتصادی آمریکا در ماه های پایانی سال باشد هر چند که ثبت رشد منفی برای مجموع سال 2020 در این کشور تقریبا اجتناب ناپذیر خواهد بود.

طبق اعلام مرکز آمار انگلیس، رشد اقتصادی این کشور در سه ماه منتهی به آگوست امسال به هشت درصد رسیده است که بهترین رشد فصلی ثبت شده 10 سال اخیر محسوب می شود. این رشد نسبت به مدت مشابه منتهی به ماه قبل 0.9 درصد کمتر شده است. رشد اقتصادی در بسیاری از بخش های مهم اقتصادی این کشور در حال حاضر در سطح مثبت قرار دارد.

کشمکش بر سر چگونگی و میزان بسته حمایتی جدید در برابر کرونا در آمریکا هنوز ادامه دارد و روند معاملات را تحت تاثیر قرار داده است. نانسی پلوسی - رییس کنگره از ترامپ خواسته است تا در خواسته های خود تجدید نظر کند. با این حال کارشناسان معتدند بعید است دموکرات ها اجازه اجرایی شدن این بسته را در استانه انتخابات بدهند. از سوی دیگر در مجلس سنا، میچ مک کانل - رییس این مجلس از ارایه بسته پیشنهادی جمهوری خواهان تا هفته آینده خبر داده اند.

دموکرات ها طرفدار تزریق نقدینگی بسیار زیادی به اقتصاد هستند. طبق عقیده آن ها پرداخت های نقدی از 1200 دلار در ماه باید به 1800 دلار در ماه افزایش پیدا کند که این مبلغ طبق پیشنهاد دموکرات ها به جای یک بار پرداخت ماهانه در طول چهار پرداخت هفتگی و هر هفته 450 دلار خواهد بود. جمهوری خواهان اما موافق پرداخت یارانه نقدی مستقیم با مبلغ کمتر و البته پرداخت ماهانه (در یک نوبت) هستند.

لورتا مستر - مدیر دفتر منطقه ای فدرال رزرو در کلیولند گفت: حتی بدون بسته های حمایتی بیشتر نیز روند احیای اقتصادی ادامه می یابد اما از سرعت آن به شدت کاسته خواهد شد. خیلی ناامیدکننده است که هنوز نتوانسته ایم بر سر اجرایی شدن یک بسته جدید به توافق برسیم. با این حال بانک مرکزی کارهای زیادی انجام داده است و نرخ بهره بسیار پایین یک فرصت طلایی را برای تامین نقدینگی مورد نیاز کسب و کارها فراهم کرده است.

تاکنون بیش از 39 میلیون و 65 هزار و 234 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و 100 هزار و 624 نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با 222 هزار و 418 نفر، برزیل با 151 هزار و 971 نفر، هند با 112 هزار و 144 نفر، مکزیک با 84 هزار و 898 نفر و انگلیس با 43 هزار و 293 نفر بوده است.

بورس آمریکا

در وال استریت، همه شاخص‌ها نزولی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با 0.07 درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح 28 هزار و 494.20 واحد بسته شد.

شاخص «اس اند پی 500» با 0.15 درصد ریزش تا سطح 3483.44 واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با 0.47 درصد ریزش در سطح 11 هزار و 713.87 واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی 100" بورس لندن با 1.73 درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح 5832.55 واحد بسته شد. شاخص "دکس 30" بورس فرانکفورت در آلمان با ریزش 2.49 درصدی و ایستادن در سطح 12 هزار و 703.75 واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک 40" بورس پاریس با افت 2.11 درصدی در سطح 4837.41 واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس 35" 1.44 درصد پایین رفت و به 6816.80 واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی 225" بورس توکیو ژاپن با افت 0.51 درصدی تا سطح 23 هزار و 507.23 واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ 2.06 درصد پایین رفت و در سطح 24 هزار و 158.54 واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" ریزش 0.17 درصدی را تجربه کرد و در سطح 4798.84 واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس 200" بورس سیدنی با 0.5 درصد افزایش و ایستادن در سطح 6210.30 واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود.

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها نزولی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با 0.18 درصد کاهش به 40.98 دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افت 0.23 درصدی به ازای 43.17 دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با افزایش 0.37 درصدی نسبت به روز قبل در سطح 1907.51 دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود 0.15 درصدی به ازای 24.40 دلار مبادله شد.

انتهای پیام