بولتون: سازوکار بازگرداندن تحریمهای ایران ارزش به خطر انداختن حق وتو را ندارد
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی سابق آمریکا در مقالهای در روزنامه آمریکایی «والاستریت ژورنال» به دولت آمریکا درباره به خطر انداختن حق وتو برای بازگرداندن تحریمهای تسلیحاتی ایران هشدار داد. وی در این مقاله نوشت که سازوکار بازگشت تحریمهای ایران ارزش خطر نداشته و میتواند حق وتوی شورای امنیت سازمان ملل را که در راستای منافع آمریکا در سازمان ملل است،...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی سابق آمریکا در مقالهای در روزنامه آمریکایی «والاستریت ژورنال» به دولت آمریکا درباره به خطر انداختن حق وتو برای بازگرداندن تحریمهای تسلیحاتی ایران هشدار داد.
وی در این مقاله نوشت که سازوکار بازگشت تحریمهای ایران ارزش خطر نداشته و میتواند حق وتوی شورای امنیت سازمان ملل را که در راستای منافع آمریکا در سازمان ملل است، تضعیف کند.
بولتون در این مقاله مدعی شد که توافق شماره 2 با ایران ممکن است در دولت بایدن یا حتی در دوره دوم ترامپ حاصل شود و ترامپ قاطعانه پیش بینی کرده که طی چهار هفته میتواند به یک توافق با ایران برسد.
نماینده آمریکا در سازمان ملل در دوره بوش در ادامه این مقاله نوشت که توافق هستهای با ایران که در سال 2015 حاصل شد اشتباهات سنگین زیادی داشته که پایان تحریم تسلیحاتی ایران در سال 2020 یکی از این اشتباهات بوده است.
بولتون نوشت: «هیچ دلیلی جز اشتیاق اوباما برای دستیابی به یک توافق نمیتواند چنین امتیازدهی را توجیه کند. روز جمعه نیز دولت ترامپ تلاش کرد تا تحریم شورای امنیت را تمدید کند، اما به طور ویرانگری شکست خورد. رایها 2-2 با 11 رای ممتنع بود. روسیه و چین رای منفی دادند. تایید این قطعنامه نیازمند 9 رای مثبت بدون هیچگونه رای وتو بوده است.»
مشاور سابق امنیت ملی آمریکا نوشت: «دولت تهدید کرد در صورتی که تمدید شکست بخورد، مکانیزم بازگشت تحریمها برای بازگرداندن تمامی تحریمهای تعلیق شده را رقم خواهد زد.»
بولتون در ادامه به پاراگراف یازدهم قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل اشاره کرد که دولت ترامپ قصد دارد با استناد به این پاراگراف تحریمها علیه ایران را بازگرداند.
وی در ادامه نوشت: «حامیان توافق استدلال کردهاند که واشنگتن از توافق خارج شده و نمیتواند از این بندر برای بازگرداندن تحریمها استفاده کند. آنها حق دارند. این خیلی زرنگ بازی است که ما بگوییم برای هدفی که ما میخواهیم به عنوان عضوی از توافق به شمار میآییم، اما برای چیزهای دیگر، ما عضو آن نیستیم. این به تنهایی دلیل کافی است که نتوان روند بازگشت تحریمها را کلید زد.»
بولتون در ادامه هشدار داد که تلاش دولت ترامپ برای بازگرداندن تحریمها به کمک سازوکار مذکور باعث تضعیف حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل میشود و این آسیب دائمی خواهد بود.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا بامداد یکشنبه مدعی شد که هفته آینده برای فعال کردن مکانیسم احیای تحریمهای سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران، تلاش میکنند.
ترامپ طی سخنرانی در باشگاه گلف خود در شهر «بدمینستر» با اذعان به اینکه واشنگتن از قبل میدانست قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت رأی نمیآورد، گفت: «ما میدانستیم که نتیجه رأیگیری چه میشود، ولی بازگشت تحریمها را امتحان میکنیم. هفته آینده آن را خواهید دید».