بولتون: شاید ترامپ آمریکا را از ناتو خارج کند
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، بولتون که با روزنامه هندزبلات (handelsblatt) آلمان گفتگو میکرد افزود: تنها تعداد انگشتشماری از جمهوریخواهان دوست دارند، در صورت پیروزی دوباره ترامپ، آمریکا از ناتو خارج شود، شاید تمام این موانع [برای خروج آمریکا از ناتو] برچیده شود... هیچکس نمیداند که ترامپ میخواهد در دوره دوم ریاست جمهوریاش چه کار کند؟
وی به اروپاییها توصیه کرد که اگر ترامپ برای دومین بار انتخاب شد، دیپلماسی خود را با کنگره تشدید کنند.
بولتون افزود: ممکن است مجلس نمایندگان و مجلس سنا بتوانند در صورتی که ترامپ قصد خروج از ناتو یا خروج نظامیان آمریکایی از اروپا را داشته باشد، مانع رییس جمهوری شوند، اما مقاومت قوی از سوی دمکراتها و جمهوریخواهان اتفاق خواهد افتاد، به همین خاطر اروپاییها بهتر است که با کنگره در ارتباط باشند.
اظهارات مشاور امنیت ملی پیشین کاخ سفید پس از آن مطرح میشود که ترامپ پس از تکیه بر کرسی ریاست جمهوری آمریکا در انتخابات 2016 یکی پس از دیگری توافقات، پیمانها و سازمانهای اثرگذار بینالمللی را ترک کرد که «پیمان آسمانهای باز» و «سازمان جهانی بهداشت» جدیدترین آنها است.
واشنگتن روز یکم خردادماه اعلام کرد که در واکنش به اقدامات روسیه، از پیمان آسمانهای باز خارج میشود.
ترامپ 9 خرداد ماه گذشته نیز با اعلام خروج رسمی آمریکا از سازمان جهانی بهداشت، گفت: «از آنجا که آنها نتوانستهاند اصلاحات لازم را انجام دهند، ما امروز روابط خود با سازمان جهانی بهداشت را پایان خواهیم داد.»
خروج از «یونسکو» (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد) در آذرماه 1396، خروج از «شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد» در 30 خرداد ماه 1397، خروج از توافق اقلیمی «پاریس» در 13 مرداد، خروج از «پیمان تجاری اقیانوس آرام» (TPP) در بهمن ماه 1395 و خروج از «قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی» موسوم به «نفتا» از دیگر پیمانهایی بود که ترامپ آمریکا را از آن خارج کرد.
مشاور امنیت ملی پیشین کاخ سفید با بیان این که "نباید توانایی حزب دموکرات را در عدم موفقیت در انتخابات دست کم گرفت" افزود: بایدن میبایست در سه مناظره تلویزیونی با ترامپ رقابت کند و هنوز تقریبا 100 روز تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مانده است و این مدت زمان، یک زمان ابدی از منظر سیاست آمریکاست.
بولتون تندرو که تا سپتامبر 2019 مشاور امنیت ملی کاخ سفید بود، امید چندانی به پیروزی بایدن در انتخابات ندارد، ادامه میدهد: صرف نظر از این که پیروز انتخابات آینده کدام نامزد خواهد بود، نتایج این انتخابات بسیار مرا غمگین خواهد کرد، چرا که بایدن در گوشه خانهاش مینشیند و زیاد از خانه خارج نمیشود و در صورت پیروزی، وی دقیقا نمیداند چه کار کند، به همین دلیل با انتخاب بایدن تنها مشکلی (به نام ترامپ) را با مشکل جدیدی [که بایدن] باشد، عوض میکنیم.
وی درپاسخ به این سؤال که آیا "آنگلا مرکل" صدراعظم آلمان آخرین رهبر جهان آزاد است، نیز گفت: تنها رهبران جهان آزاد، رهبران ایالات متحده هستند، اگر رییس جمهوری آمریکا نتواند رهبر باشد، جهان غرب در خطر خواهد بود، چرا که هیچ کس نمیتواند به این مقام برسد.
مشاور امنیت ملی پیشین کاخ سفید با تمجید از مرکل افزود: وی یک شخصیت بسیار قدرتمند در اتحادیه اروپا است، اما باید پرسید، پس از کنار رفتن مرکل، قدرت آلمان چقدر به طول خواهد انجامید، شاید هم صدراعظم برای مدت طولانیتری در مقام خود باقی بماند.
ترامپ در نظرسنجیها از رقیب خود، بایدن عقب افتاده است.
نتایج نظرسنجی جدید حاکی است، ترامپ از بایدن در ایالتهای مهم فلوریدا، میشیگان و آریزونا عقب است. این ایالتها همان مناطقی هستند که ترامپ در انتخابات سال 2016میلادی در آن پیروز شد و برای موفقیت وی در انتخابات پیشرو، بسیار اهمیت دارد.
نتایج نظرسنجی جدید سیانان و موسسه «اساسآراس» که از 18 تا 24 ژوئیه (28 تیر تا 3 مرداد) انجام شد، نشان داد، ترامپ در فلوریدا از بایدن 51 درصد در مقابل 46 درصد عقب افتاده و این ارقام در 2 ایالت آریزونا و میشیگان به ترتیب 49 درصد در برابر 45 درصد و 52 درصد در برابر 40 درصد به سود بایدن است.
در همین حال، محبوبیت کلی رییس جمهوری آمریکا در این ایالتها به دلیل نحوه مدیریت بحران کرونا کاهش یافته است به طوری که 60 درصد ساکنان آریزونا، 59 درصد میشیگان و 57 درصد از فلوریدا نسبت به رویکرد ترامپ برای مقابله با ویروس کرونا رضایت ندارند.
همچنین نتایج نظرسنجی انبیسی نیوز و موسسه ماریست نشان داد که بایدن در آریزونا 5 امتیاز از ترامپ جلو افتاده است و این نامزد دموکرات 50 درصد آرا در برابر 45 درصد آرای ترامپ را کسب کرده است