بکارگیری تمام ظرفیتها در راستای تحقق رشد تولید
معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با اشاره به نامگذاری شعار سال از سوی مقام معظم رهبری از بکارگیری تمام ظرفیتهای گمرک در راستای تحقق شعار سال در حوزه گمرک خبر داد.
معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با اشاره به نامگذاری شعار سال از سوی مقام معظم رهبری از بکارگیری تمام ظرفیتهای گمرک در راستای تحقق شعار سال در حوزه گمرک خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، معاون وزیر اقتصاد گفت: گمرک جمهوری اسلامی ایران بعنوان مجموعه اقتصادی تسهیل گر، مرزبان اقتصادی و پیشران پیشرفت حوزه تجارت خارجی و حامی بخش خصوصی در توسعه صادرات و واردات تولید محور و در راستای تحقق شعار سال با عنوان " مهار تورم، رشد تولید" تلاش میکند با استمرار در برنامه ریزی مدون و راهبردی خود، در سال جدید نیز در چارچوب بیانیه گام دوم انقلاب و با توجه به سیاستها و دستورالعملهای دولت سیزدهم در حوزه اقتصادی و امور گمرکی و برنامههای ابلاغی وزارت امور اقتصادی و دارایی، سند تحول مربوط به بخش گمرک را عملیاتی نماید.
محمد رضوانی فر گفت: در سالی که گذشت با همت والای همکاران گمرک و اقدامات صورت گرفته، در مجموع، تغییرات شگرفی در کاهش زمان ارائه تشریفات گمرکی واردات و صادرات انجام شد که این امر منجر به رشد تجارت خارجی در سال 1401 گردیده است. گمرک جمهوری اسلامی ایران جهت استمرار در ارائه خدمات تسهیل گری و سرعت بخشیدن به عملیات گمرکی و تداوم رشد تجارت خارجی در سال 1402 با بهره گیری و استناد به اسناد تحولی بالادستی از جمله برنامه هفتم توسعه، برنامههای تحولی خود را در حوزه تجارت خارجی عملیاتی مینماید تا با همکاری سایر دستگاههای مرتبط در حوزه تجارت خارجی، به سمت توسعه اقتصادی و افزایش حجم مبادلات تجارت خارجی کشور گام بردارد. گمرک جمهوری اسلامی ایران همچنین با توجه به سند تدوین شده اولیه برنامه هفتم توسعه که یکی از اصلیترین موضوعات این برنامه، تسهیل و کاهش هزینههای فرایند حوزههای مرتبط با تجارت است، مجموعه بستههای سیاستی و حمایتی به منظور روان سازی و تسهیل تجارت را در نظر گرفته و اقدام به تدوین سند راهبردی گمرک در 6 محور و 124 برنامه کرده است. توسعه سامانههای هوشمند و یکپارچه گمرکی، تحول در فرایندها و رویههای گمرکی، بهبود معیشت کارکنان و افزایش بهره وری نیروی انسانی، تحول در حوزه نیروی انسانی و منابع انسانی و توسعه زیرساختها و امکانات فیزیکی از جمله برنامههای تحولی گمرک برای داشتن گمرکی چابک، چالاک، هوشمند و قانونمدار در راستای تسهیل و تسریع در حوزه تجارت است. تسهیل گری فعالیت بخش تجاری یکی دیگر از اولویتهای اصلی گمرک در چارچوب قانون است که با فراهم کردن زیر ساختها و توسعه سامانههای گمرک میسر خواهد شد. از دیگر برنامههای گمرک، توسعه دیپلماسی گمرکی، شفاف سازی، ارائه تسهیلات بیشتر و حمایت ویژه از شرکتهای دانش بنیان است که امیداست با تلاش و جدیت بیش از پیش همه همکاران گمرک و اجرای برنامههای مدون، اهداف پیش بینی شده گمرک محقق شود.