بکارگیری ظرفیت نخبگان دانشجویی و فضای مجازی در برگزاری جشنوارهها
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت تاکید کرد: در برگزاری جشنوارهها بیش از پیش باید از ظرفیت نخبگان دانشجویی و فضای مجازی استفاده شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت تاکید کرد: در برگزاری جشنوارهها بیش از پیش باید از ظرفیت نخبگان دانشجویی و فضای مجازی استفاده شود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، دکتر سیماسادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در مراسم اختتامیه سی و پنجمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان که امروز سوم خرداد ماه در سالن همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، ضمن تبریک روز سوم خرداد که مصادف با آزادسازی خرمشهر است، گفت: خدا را شاکرم که وزارت بهداشت میزبان سی و پنجمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان بود و این را باعث افتخار مجموعه وزارت بهداشت میدانم.
وی گفت: از همه اساتید و بزرگوارانی که در برگزاری این جشنواره ما را یاری کردند و همه همکارانم در مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، معاونان فرهنگی و دانشجویی سایر دستگاههای آموزش عالی، روسای مراکز قرآن و عترت و همکارانشان و دانشجویانی که با شرکت در این جشنواره باعث شکوفایی آن شدند، سپاسگزارم.
لاری با اشاره به نقش قرآن در سلامت جامعه در عرصههای مختلف، اظهار داشت: همه ما باور داریم که ترویج قرآن در جامعه ضامن تامین سلامت در همه ابعاد فرهنگی، اقتصادی و سیاسی است و نفوذ معارف و مبانی اصیل قرآن و سیره ائمه اطهار در متن جامعه باعث افزایش احساس امنیت عمومی، بازدارندگی در مقابل ناهنجاریهای اجتماعی و بسط مهرورزی و زیست مومنانه میشود.
وی افزود: هر گاه که قرآن و معارف اسلامی در جامعه حضور پررنگ دارد ما شاهد کاهش معنیدار نابسامانیهای اجتماعی و گسستهای خانوادگی هستیم و هرگاه قرآن در متن زندگی نبوده شاهد آسیبهای متنوع اجتماعی و اخلاقی در زمینههای فرهنگی و روحی روانی هستیم.
معاون وزیر بهداشت همچنین خطاب به دانشگاهیانی که مخاطب این جشنواره بودهاند، اظهار داشت: این جشنواره به نوعی برآیند فرایند یک ساله دانشگاهها در حوزههای مختلف آموزشی، تبلیغی - ترویجی و پژوهشی است و با دوامترین و مستمرترین فعالیت فرهنگی در دانشگاههای کشور محسوب میشود.
وی گفت: این جشنواره باعث رقم خوردن گستردهترین فعالیتهای دینی و مذهبی در دانشگاهها است؛ در واقع پرمخاطبترین جشنوارههای ما در دانشگاهها جشنوارههای قرآنی هستند و میتوانیم به عنوان نقطه عطف فعالیتهای دینی و قرآنی جامعه دانشگاهی یاد کنیم. این جشنواره به مثابه قناتی است که کیلومترها زیر زمین را طی میکند و در جمع دانشگاهها حیات آفرینی میکند.
لاری به ارائه آماری از این دوره از جشنواره ملی پرداخت و گفت: در این دوره که افتخار میزبانی جشنواره ملی قرآنی را داشتیم 8 دستگاه دانشگاه آزاد اسلامی، پیام نور، فنی حرفهای، دانشگاه فرهنگیان، علوم و معارف قرآنی، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم و تحقیقات و فناوری مشارکت داشتند.
وی گفت: افتخار این را داریم که بیش از 300 هزار مخاطب از جامعه دانشگاهی در این جشنواره مشارکت داشتند و همه این عزیزان در صحنه زندگی و در عرصه قرآن برنده محسوب میشوند.
معاون وزیر بهداشت گفت: از بین این تعداد، هزار و 140 اثر در شش رشته معارفی، آوایی، ادبی، هنری، پژوهشی و فناوری به جشنواره ملی راه پیدا کردند. از میان این تعداد اثر، بیشترین آثار از بخش هنری با 300 اثر بوده است؛ بعد از آن بخش آوایی با 250 اثر و بخش معارفی با 230 اثر و بخشهای ادبی، پژوهشی و فناوری هر کدام با 150 اثر در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
وی اضافه کرد: طبق ارزیابیهای صورت گرفته وزارت بهداشت با 120 امتیاز مقام اول، با اختلاف کم وزارت علوم با 116 امتیاز مقام دوم و دانشگاه فرهنگیان با 75 امتیاز مقام سوم را به خود اختصاص دادند؛ بعد از آن دانشگاههای آزاد اسلامی، پیام نور، فنی حرفهای، علوم و معارف قرآن کریم و دانشگاه علمی کاربردی به ترتیب مقامهای چهارم تا هشتم را به دست آوردند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت یادآور شد: تعداد برگزیدگان در این جشنواره 139 نفر بودند که بیشترین آنها از وزارت بهداشت با 35 برگزیده، پس از آن وزارت علوم با 30 برگزیده و دانشگاه فرهنگیان با 23 نفر برگزیده در این جشنواره مشارکت داشتند.
وی با اشاره به ظرفیتهای فضای مجازی در برگزاری جشنواره و اهمیت کیفیت داوریها برای شرکتکنندگان، خاطر نشان کرد: از نکات مهم جشنواره، داوریها بود که با توجه به شیوع بیماری کرونا، به صورت آنلاین انجام شد و این ظرفیت جدیدی بود که ایجاد شد. از آنجا که واقف هستیم مساله داوری برای شرکت کنندگانی که یک سال تلاش میکنند، اهمیت زیادی دارد از این رو از داوران بسیار برجسته بینالملی و خبره استفاده شد که در سه مرحله داوری را انجام دادند.
لاری افزود: از نقاط قوت این دوره از جشنواره این بود که تلاش کردیم استاندارد برگزاری جشنواره رعایت شود و در همین راستا برای متسابقین کارنامه صادر شد و این امکان فراهم شد که این عزیزان نسبت به نتایج اعتراض کنند و با داوران در ارتباط باشند و سوالاتشان را مطرح کنند و پاسخ سوالات را بگیرند.
وی با ذکر این نکته که در برگزاری جشنوارهها بیش از پیش باید از ظرفیت نخبگان دانشجویی و فضای مجازی استفاده شود، تاکید کرد: ظرفیت فضای مجازی ظرفیت بسیار خوبی است که در دوران پساکرونا میتوانیم برای فعالیتهای نوآورانه از آن استفاده کنیم و ضعفها و نقاط خالی که در جدول فعالیتها وجود دارد را با استفاده از ظرفیت فضای مجازی و شکوفایی و باروری کانونهای قرآنی تکمیل کنیم.
این مقام مسئول افزود: به عنوان نمونه تقویت و جایگزینی منابع بخش معارفی در مسابقات میتواند از اهدافی باشد که در آینده توسط این نخبگان دانشجویی دنبال شود چرا که لازم است با توجه به شرایط و دغدغههای روز این موضوعات تقویت شود و در صورت لزوم تغییر یابد.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه حضور حداکثری دانشجویان در این جشنوارهها اهمیت بسیار زیادی دارد که در این دوره چشمگیر بود، اظهار داشت: با توجه به اینکه در این دوره دانشجویان در دانشگاه حضور فیزیکی نداشتند، مشارکت قابل توجه آنها در جشنواره بسیار چشمگیر و با ارزش بود؛ اما مهمتر از حضور حداکثری این است که بتوانیم سبک زندگی خود را تغییر دهیم و سبک زندگی قرآنی داشته باشیم و متخلق به اخلاق اسلامی باشیم.
وی با اشاره به این سخن مقام معظم رهبری که فعالیت قرآنیان را کاری راهبردی دانستهاند، گفت: مقام معظم رهبری در راستای توسعه فرهنگ قرآنی سه هدفگذاری را مطرح میکنند که ما در سالهای آتی باید بیشتر به این سه هدف توجه کنیم. یکی گسترش دانش و اطلاعات دانشجویان از آموزههای قرآنی و ترویج تدبر در قرآن است؛ نکته مهم دیگر انس با قرآن است که میتواند مقدمهای برای دستورات الهی باشد و گام سوم تجلی اینها در رفتارهای ماست که این هدف نهایی و غایی است.
وی گفت: ما زمانی شاهد تحول در جامعه خواهیم بود که رفتار قرانی در تک تک افراد جامعه بروز کند. دانشگاهیان قرآنی که به عنوان سفیران نور در دانشگاهها حضور دارند با عمل به این سه توصیه رهبری و کارشناسانی که در زمینههای قرآنی سیاستگذار هستند با در نظر گرفتن این سه هدف، میتوانید گامهای موثری در راه قرآن بردارید و انشاالله شاهد رشد روز افزون و ترویج فضائل قرانی در جامعه باشیم.