بیانیه مهم 110 فعال اصلاح طلب درباره انتخابات / واکنش طحاننظیف به ادعای دلالی برای تاییدصلاحیت
هر روز اخبار فراوانی در رسانهها منتشر میشود که دنبال کردن آنها حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند کار دشواری است. بسته خبری تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیلهای صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
دیدگاه رئیسی درباره موانع رونق گردشگری
به گزارش ایسنا، سید ابراهیم رئیسی در هفدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته گفت: امروز تعداد زیادی از مردم دنیا مایل هستند که برای بازدید از جاذبههای طبیعی و آثار فرهنگی و تمدنی به ایران سفر کنند، اما دشمنان با ایرانهراسی به دنبال منصرف کردن آنها هستند، لذا یکی از مسئولیتهای مهم شما مدیران و مسئولان این است که زمینه حضور گردشگران در ایران را تسهیل کنید.
رئیس جمهور یکی از گامهای موثر در این زمینه را لغو روادید برای اتباع 33 کشور دانست که اخیرا انجام شده و گفت: اینکه برخی میگویند اگر قرار باشد گردشگری کشور فعال شود باید نسبت به یکسری از اصول و مبانی تجدیدنظر کنیم، حرف نادرستی است، امروز جاذبههای گردشگری در ایران اسلامی به میزانی است که با حفظ همه مبانی و اصول بسیاری از گردشگران را به خودش جذب میکند.
وی تسهیل و ارتقای کیفیت وسایل حمل و نقل و آمد و شد و محل اسکان و تغذیه مناسب را نیز از مسائل مهم در بهبود وضعیت جذب گردشگران عنوان و خاطرنشان کرد: تسهیل تردد گردشگران در کشور و در میان بخشهای مختلف مورد علاقه گردشگران بسیار مهم است و هر چه این وضعیت بهبود یابد، خود بهترین تبلیغ برای جذب گردشگر بیشتر به کشور است.
***
بیانیه مهم 110 فعال اصلاح طلب در تشویق به حضور در انتخابات
110 فعال مدنی و سیاسی و چهرههای روشنفکری و اصحاب رسانه در بیانیهای تحلیلی خطاب به دغدغهمندان توسعه و مردمسالاری در ایران خواستار روزنهگشایی احزاب و نیروهای سیاسی و مدنی در انتخابات مجلس 1402 از طریق حمایت از ائتلافی از نامزدهای میانهرو، توسعهگرا و اصلاحگر در حوزههایی که نامزدی برای رقابت مانده، شدند. در میان امضاکنندگان نام محمد فاضلی، مقصود فراستخواه، الیاس حضرتی، علی باقری، محمدمهدی مجاهدی، حمیدرضا جلاییپور، غلامحسین کرباسچی، اسماعیل گرامیمقدم، بهاره آروین، احمد شیرزاد، محمدرضا جلایی پور، محمدجواد روح، مجید فراهانی، الهه کولایی، شهابالدین طباطبایی، اکبر منتجبی، مهدی شیرزاد، حجتالله میرزایی، سعید نورمحمدی، محمدحسین نعیمیپور دیده میشود.
در بخش هایی از این بیانیه آمده است: «در حالی که میدانیم و تجربه کردهایم که کاهش مشارکت انتخاباتی از جمله به تشدید تهدیدها علیه ایران و تحریمها علیه ایرانیان میانجامد، دغدغهمندان ایران نمیتوانند به وضعیت منطقه و شرایط بینالمللی بیتفاوت باشند؛ به ویژه در جهانی که حتی نسلکشی و پاکسازی قومی وحشیانه فلسطینیان با انواع جنایات جنگی رژیم آپارتاید و اشغالگرِ اسراییل نیز عملا با مانع موثری در سطح جهانی مواجه نمیشود و امنیتیسازی ایران و ائتلافهای وسیع علیه ایران و مخاطرات ملی بزرگ در آینده کوتاهمدت میتواند تشدید شود. همچنین کنارهگیری از انتخابات شاید به محدودسازی افزونتر و ناعادلانه مصلحان بعد از انتخابات بینجامد، دست مصلحان را برای ظرفیتسازی و بازیگری گشایشآفرین و افزایش دستاوردها در سالهای پیش رو ببندد و به تدریج این نیرو را نه بازیگر موثرِ میدان سیاست و افزاینده عملی خیرات عمومی که تماشاچی کماثر فرصتسوزیها و ریلگذاریهای ناشیانه ملی و رنجهای اجتنابپذیرِ ایرانیان کند...
ما، جمعی از دغدغهمندان توسعه و مردمسالاری در ایران، از حاکمیت مطالبه گشایش رقابت انتخاباتی و تایید صلاحیت نامزدهای باکیفیت متکثر (در پاسخ به اعتراضها به ردصلاحیتهای غیرعادلانه) را داریم و خواستار معکوس شدن روند ایرانسوزِ نقض حقوق اساسی شهروندان (ازجمله حق مشارکت موثر گروههای اجتماعی متکثر در تعیین سرنوشت جمعی) هستیم.
همچنین، مبتنی بر دلایل ایراندوستانه فوق، از رهبران و تشکلها و نهادهای سیاسی و مدنی میانهرو و اصلاحگرا، شخصیتهای ملی و گروههای مرجع و روشنفکران، متنفذان شبکههای اجتماعی آنلاین و آفلاین و فعالان مدنی و سیاسی توسعهگرا دعوت میکنیم در انتخابات 1402 زمینهساز حمایت از ائتلافی از نامزدهای میانهرو (در حوزههایی که نامزد باکیفیتی برای رقابت مانده) شوند و از شهروندان دعوت کنند تا با نگذشتن از «حق رای» شان، در این حوزهها به نامزدهای این ائتلاف رای بدهند.»
انتقادات تند یک فعال اصلاح طلب از جبهه اصلاحات
مهدی شیرزاد، فعال سیاسی اصلاح طلب که عضو حزب اتحاد ملت بود و اخیرا از این حزب استعفا داد درباره جبهه اصلاحات به انصاف نیوز گفت: «موضوع صحبت ما جبهه اصلاحات نیست منتهی مهمترین حرفی که راجع به آن میتوان زد این است که جبهه مختص پیرمردان و پیرزنان است. به نظرم نسل خستهای در آن فعالیت میکند؛ نسل خستهای که به دلایل مختلف نتیجه نگرفتند و حالا سعی دارند بنبستی که خود میبینند را به جامعه هم القا کنند بدون اینکه یک نگاه تاریخی بر تحلیلشان حاکم باشد. من با این مشکل دارم.
ببینید امر سیاسی و تحول اجتماعی به هر حال زمانبر است. ممکن است صد، صد و پنجاه سال زمان ببرد. اگر کسی انتظار داشته باشد در عمر کوتاه او کشوری با سابقهی 2500 سال پادشاهی به دموکراسی برسد به نظرم این شخص اصلا نگاه واقعبینانهای نسبت به امر سیاسی ندارد.
جنبهی دیگر نقد من این است که بالاخره یک جریان سیاسی که خواهان دموکراسیست نمیتواند خودش مناسبات غیردموکراتیک داشته باشد یا تلاشی برای دموکراتیکتر کردن سازوکار داخلی خود نکند. من فکر میکنم جبهه اصلاحات در این زمینه نه تنها پیشرفتی نداشته بلکه در جهت عکس عمل کرده است.
در گذشته جایی برای نیروهای دگراندیش باز میکردند امروز هر بار آقای سخنگو مصاحبه میکند که هیچکس حق ندارد از عنوان اصلاحطلبی استفاده کند. عنوان اصلاحطلبی را مگر ثبت شرکتی کردهاند؟! مگر ارث پدرشان است؟! اصلاحطلبی یک جریان تاریخی و اجتماعی؛ یک گفتمان سیاسی، یک گفتمان نواندیشی دینی بوده و مال کسی هم نیست.
اصلاحطلبی واقعا ارث پدری جمع محدودی نیست که اصلاحطلب بدلی و اصلی بسازند. آدمهای استخوان خردکردهای مانند عارف را برچسب بزنند و کنارش بگذارند بعد با کسان دیگر هم چنین کنند.
خالصسازی در جریان اصلاحات پیش از حاکمیت شروع شده و من منتقد هر نوع خالصسازیای هستم. بالاخره این مسیر جبهه اصلاحات به نظرم درست نیست و در مورد موضع انتخاباتیشان نیز به نظرم به نفع کشور نیست و به شدت انتقاد دارم. خصوصا در این شرایط که ما در شرایط سختی در منطقه و بینالمللی هستیم.»
احتمال انتشار «لیست مشترک انتخاباتی» از سوی 4 حزب اصلاحطلب
سعید نورمحمدی سخنگو و عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان در گفتوگو با مهر، با اشاره به راهبردهای انتخاباتی این حزب اظهار کرد: ما بر این باوریم که باید از هر فرصت برای پیشبرد خواستهها و مطالبات مردم بهره برد؛ به همین دلیل از کاندیداهای تأیید صلاحیتشده در سراسر کشور که به لحاظ فکری در چهارچوب اصلاحطلبی قرار میگیرند، فهرست خواهیم داد.
وی با اشاره به ائتلاف این حزب با دیگر احزاب اصلاحطلب برای ارائه فهرست مشترک اظهار کرد: با برخی احزاب نظیر اعتدال و توسعه، کارگزاران سازندگی و اعتماد ملی مذاکره و مشورتهایی داشتهایم؛ حزب ندای ایرانیان از کاندیداهای توانمند شناختهشده و اصلاحطلب در سراسر کشور حمایت خواهد کرد و طبیعتاً در این زمینه از مشورت دوستان و احزاب همفکر، بهره خواهد برد.
نورمحمدی در اینباره گفت: درباره اینکه چهار حزب مذکور در قالب یک ائتلاف لیست واحد منتشر کنند، هنوز تصمیم قطعی گرفته نشده است اما امکان انتشار این لیست وجود دارد. طی جلسات فشرده تا آخر هفته جاری، درباره این موضوع تصمیمگیری خواهیم کرد.
***
قالیباف سرلیست شورای ائتلاف شد
غلامعلی حداد عادل، رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در گفت وگو با برنا در مورد ائتلاف تمامی جریانات وگروههای اصولگرا برای ارائه لیست واحد، گفت: شاید همه جریانات وگروههای اصولگرا یک فهرست واحد برای انتخابات مجلس ندهند ولی سعی این است که وحدت حداکثری ایجاد شود.
وی در پاسخ به این سوال که معتقدید چند لیست واحد از جریان اصولگرا بیرون می آید گفت: بعید نیست چند لیست بیرون بیاید چراکه کسی نمیتواند کسی را مجبور کند. ما در انتخابات مجلس یازدهم نیز شاهد بودیم در کنار فهرست شورای ائتلاف چند فهرست دیگر هم منتشر شد اما بایدتوجه داشت که مردم خودشان انتخاب می کنند انتخاب با مردم است ومیزان هم رای ملت است.
وی ادامه داد: ما هم سعی می کنیم بهترینها را به مردم معرفی کنیم ولی نهایتا این مردم هستند که انتخاب می کنند. شورای ائتلاف برای تهران لیستی به سرلیستی آقای قالیاف خواهد داد.
تغییر حوزه انتخابیه «باهنر» از تهران به کرمان
محمدرضا باهنر در گفتوگو با فارس از تصمیم قطعی خود برای تغییر حوزه انتخابیه از تهران به کرمان خبر داد.
وی عنوان داشت: با توجه به درخواستهای متعدد گروههای مختلف مردم، برخی جریانات سیاسی، تشکلها و سازمانهای مردمنهاد و همچنین به دلیل علاقه شخصی خودم به کرمان و مردمش، تصمیم گرفتم به این استان آمده و برای ورود به مجلس، در حوزه انتخابیه کرمان و راور رقابت کنم.
این فعال سیاسی ادامه داد: در این زمینه صحبتهایی دارم که بهزودی از طریق بیانیه با مردم شریف کرمان در میان میگذارم.
***
چرا دولت نتایج نظرسنجی مهم ملی را محرمانه اعلام کرده است؟
عباس عبدی، تحلیلگر اصلاح طلب درباره پیمایش ملی موج چهارم ارزشها و نگرشها و رفتارهای مردم در اعتماد نوشت: «این پیمایش حدود 20 بخش دارد و تاکنون فقط نتایج 4 بخش آنکه لزوما هم کامل نیستند در فضای مجازی دست به دست شده است و یکی از جامعهشناسان نوشته که گفتهاند چون روی آن مهر محرمانه است، حق انتشار نتایج آن را ندارند.
در حالی که چندی پیش از این گزارش و در حضور وزیر محترم ارشاد از این گزارش رونمایی شد، بدون اینکه روی آن مهر محرمانهای باشد. مگر میشود نظر مردم محرمانه باشد؟ با زدن مهر که چیزی محرمانه نمیشود.
محرمانه بودن یک متن در قانون معنای روشنی دارد. مطابق آیین نامه طرز نگهداری اسناد سری و محرمانه دولتی و طبقهبندی شده؛ «اسناد محرمانه اسنادی است که افشای غیرمجاز آنها موجب اختلال امور داخلی یک سازمان شود یا با مصالح اداری آن سازمان مغایر باشد.»
انتشار این نظرسنجی چه زیانی را متوجه پژوهشگاه مربوط میکند؟ انتشار نمونههای قبلی آن چه زیانی را جز سود متوجه آنها کرد. تنها یک چیز میتواند موجب محرمانگی باشد و آن مطابق انتظار نبودن نتایج این پیمایش با ارزیابیهای رسمی است. هر چند نتایج واقعی از نتایج موجود دورتر به ارزیابیها یا انتظارات رسمی است.
مشکل این است که صدای مردم را نمیتوان و نباید محرمانه کرد. وزارت ارشاد و شخص آقای وزیر باید به الزامات فعالیت علمی پایبند باشند و آن را منتشر کنند. تا هم از حیث روششناسی نقد شود و هم نتایج آن تحلیل شود.»
***
واکنش طحاننظیف به ادعای دلالی برای تاییدصلاحیت
به گزارش ایسنا، هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره ادعای یکی از داوطلبان کاندیداتوری انتخابات مجلس مبنی بر درخواست پرداخت ارز و سکه از او جهت تایید صلاحیت تاکید کرد: ساحت شورای نگهبان و اعضای آن از چنین اتهاماتی مبرا است و تاکنون حتی یک مورد از چنین مواردی درباره نه تنها اعضا بلکه کارکنان شورای نگهبان وجود ندارد که ثابت شده باشد. ما با فردی که چنین ادعایی را مطرح کرده تماس گرفتیم تا اسم این دلالان را بپرسیم و پیگیری کنیم اما تا الان موفق به ارتباط نشدیم.
وی تاکید کرد: کسانی که مشکلات متعددی دارند و بر اساس قانون در گفتن چنین مواردی مراعات داریم، نباید اینگونه صحبت کنند؛ خود این افراد مسائلی را دارند و خودشان نیز اطلاع دارند و در جلساتی هم که خدمتشان بودیم، موارد به آنها گفته شده است؛ بر همین اساس بنظرم بهتر است که با مردم صادق باشند.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسشی درباره ادعای یکی از نمایندگان فعلی مجلس مبنی بر اینکه دلیل رد صلاحیت او اعلام نشده است، تاکید کرد: تمام نمایندگانی که در این دوره صلاحیت آنها احراز یا تایید نشد، علت رد صلاحیت آنها در جلساتی به آنها اعلام شده و جلسات نیز ضبط شده است؛ فقط یک مورد وجود داشت که در تماسی که با او گرفته شد، اعلام کرد که نیازی نیست که حضور پیدا کند.
***
احتمال ائتلاف شریان با رائفی پور و سعید محمد
حمید رسایی، مسئول کمیته انتخابات شریان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که «گفته میشد افرادی مثل علیاکبر رائفیپور و سعید محمد در شریان حضور دارند» گفت: «اینها در شریان نیستند، اما با شریان همسو هستند و در حال تشکیل ائتلاف هستند. در حال حاضر مجموعههای مختلف سیاسی_انتخاباتی با اعلام آمادگی وارد مذاکره با شریان شدند.
ما مذاکرات متعددی با شورای وحدت و جناب آقای متکی داشتیم که اگر به جمعبندی رسیدیم مسیر مشترکی را طی کنیم. از مجموعههای دیگر مثل جمعیت انقلاب اسلامی که آقای زریبافان در راس آن هستند یا «رزما» که آقای اللهکرم در راس آن است یا مصاف که آقای رائفیپور در راس آن است؛ با همه اینها بهدلیل اشتراک گفتمان، مذاکرات متعددی صورت گرفته، اما اینکه مذاکرات منتج به نتیجه شود هنوز این اتفاق نیفتاده است، اما برخی از اینها در آستانه محقق شدن است و در روزهای آینده احتمالا اعلام میشود.
ما یکسری نقطهنظراتی داریم که آن نقطهنظرات خود را با این دوستان به اشتراک گذاشتیم ازجمله شیوه کنش انتخاباتی؛ اعلام کردیم که ما در معرفی کاندیدا به مردم براساس مدل سهمیهبندی عمل نمیکنیم، چون مدل سهمیهبندی مطابق شرع، عقل و منطق نیست.»