جمعه 21 اردیبهشت 1403

بیانیه نشست عمومی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
بیانیه نشست عمومی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران

به گزارش خبرگزاری فارس، به مناسبت «هفته ملی بدون دخانیات» جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات بیانیه ای را منتشر کرده است که متن این بیانیه به شرح ذیل است.

بسمه تعالی

بیانیه نشست عمومی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران هم‌زمان با سالروز شهادت امام ششم پیشوای شیعیان حضرت امام صادق (ع) و «هفته ملی بدون دخانیات» مورخ 1401/03/06 با حضور میهمانان و هیئت‌امنای جمعیت

نظر به وضعیت ویژه و نگران‌کننده استعمال دخانیات مخصوصاً نزد جوانان و آسیب‌های اخلاقی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، بهداشتی و... موارد ذیل به‌عنوان راهکارهای جدی برخورد با این ناهنجاری رو به افزایش در جامعه، درخواست می‌شود:

1- از دولت خدمتگزار مردمی محترم تقاضامندیم توجه ویژه به موضوع دخانیات داشته و براساس قانون و معاهده جهانی کنترل دخانیات همه موارد مطروحه از جمله موارد ذیل به‌طورجدی پیگیری گردد:

از دولت خدمتگزار مردمی محترم تقاضامندیم توجه ویژه به موضوع دخانیات داشته و براساس قانون و معاهده جهانی کنترل دخانیات همه موارد مطروحه از جمله موارد ذیل به‌طورجدی پیگیری شود:

1-1 تشکیل منظم جلسات ستاد کشوری کنترل دخانیات بر اساس ماده 1 قانون و قرارگرفتن دبیرخانه آن به طور مستقیم زیر نظر شخص وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.

2-1 وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی علاوه بر اجرای تکالیف و وظائف مندرجه در قانون جامع کنترل دخانیات پروژه بیمارستان بدون دخانیات را در سطح ملی گسترش و مورد اقدام جدی قرار دهد.

3-1 به منظور ایجاد انگیزه و تقویت بنیه جوانان کشور در مقابله با ورود به عرصه استعمال دخانیات و متعاقباً مواد مخدر، وزارت آموزش‌وپرورش اقدام و حمایت جدی جهت اجرای طرح پاد (پیشگیری استعمال دخانیات) در سطح ملی و گسترش آن در سطح آموزش و پرورش کشور کنند.

4-1 جلوگیری از گسترش کشت تنباکو در سطح کشور و جایگزین نمودن زمین‌های حاصلخیز برای کشت و تولید محصولات استراتژیک نظیر گندم، برنج، دانه‌های روغنی، نهادههای دامی و... و توجیه و تشویق و ترغیب کشاورزان در این زمینه توسط وزارت جهاد کشاورزی وسایر سازمان های زیربط.

5-1 پای بندی وزارت صمت و اداره کل نظارت بر صنعت و تجارت مواد دخانی بر محدودسازی واحدهای تولیدی سیگار و توتون قلیان بر اساس مصوبات ستاد کشوری کنترل دخانیات.

6-1 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حذف صحنه های استعمال دخانیات در فیلمهای سینمایی، سریالها، تولیدات شبکه خانگی و سایر موارد مرتبط با آن بر اساس بند 3 ماده 1 آیین‌نامه اجرایی قانون جامع کنترل دخانیات که هرگونه تبلیغ مستقیم و غیرمستقیم مواد دخانی را ممنوع کرده است.

7-1 وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اجرای مصوبه قبلی ستاد کشوری کنترل دخانیات در جهت دانشگاه بدون دخانیات را به‌طورجدی در سطح ملی پیگیری کند.

8-1 وزارت ورزش و جوانان با کمک دولت محترم و مجلس انقلابی تحصیل بودجه کافی به ویژه از محل مالیات دخانیات جهت گسترش فضاهای ورزشی در سطح کشور را پیگیری و استفاده رایگان آنها را برای همگان بالاخص جوانان به‌طور جدی عملیاتی کند.

9-1 سازمان برنامه‌وبودجه، تخصیص بودجه کافی جهت موارد مطرح‌شده در بندهای فوق را در اولویت قرار داده و به‌ویژه جهت اجرای طرح پاد در سطح ملی تخصیص لازم را منظور کند.

10-1 وزارت گردشگری و صنایع دستی در صدور مجوز و همچنین نظارت بر واحدهای تابعه در سطح کشور در مورد ممنوعیت عرضه استعمال دخانیات در اماکن مرتبط به طور جدی اقدام کند.

11-1 وزارت مسکن و شهرسازی که برنامه وسیع ایجاد مسکن مهر و شهرک های مسکونی را سرلوحه خود قرار داده است، ضروری است در همه ابعاد زمین های مناسب جهت ورزش، به ویژه جوانان به طور رایگان تخصیص دهد.

2- نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، توجه ویژه و جدی بر نظارت در زمینه مواد دخانی بر اساس تبصره 2 ماده 1 قانون جامع کنترل دخانیات اعمال نمایند، به‌علاوه راهکار لازم را جهت طرح مجدد موضوع افزایش مالیات مواد دخانی با استناد ماده 8 قانون جامع کنترل دخانیات برای سال جاری در دستور کار قرار دهند.

3- با توجه به اینکه 12 ماده از قانون جامع کنترل دخانیات، متمرکز بر اعمال محدودیت و جرائم می‌باشد از قوه قضائیه انتظار می‌رود تا در این زمینه اقدامات عملی و جدی اعمال کند.

1-3 براساس مصوبه هیئت عمومی دیوان عدالت اداری سال 1396 واردات، تولید و عرضه توتون‌های معطر و معسل به علت آغشته بودن به انواع مواد زیان‌آور و بعضاً مخدر و همچنین رویه فریفتن و جذب جوانان به استعمال دخانیات ممنوع شده، اجرای این مصوبه به‌طورجدی منظور شود.

4- رسالت مهم علماء، خطباء، ائمه جمعه و جماعات در روشنگری موضوعات روز در سطح جامعه و عموم مردم است، بدین جهت آگاهی بخشی مردم در زمینه زیان های دخانیات اهمیت فوق العاده دارد به علاوه با توجه به نقش بارز و تأثیرگذار حوزه‌های علمیه در تربیت نیروهای مبلغ در داخل و خارج کشور، پیگیری تفاهم‌نامه‌های منعقد با جمعیت و عملیاتی نمودن مصوبات آن‌ها، از اهمیت ویژه برخوردار است.

5- صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان دانشگاه عمومی علاوه بر تبلیغات و دادن آگاهیهای مفید، لازم است ضمن توجه جدی به عدم نمایش برنامه‌های حاوی صحنه‌های استعمال دخانیات به هر شکل، عملاً امربه‌معروف و نهی از منکر را به‌طورجدی انجام دهد.

6- به‌منظور مبارزه جدی با قاچاق مواد دخانی، بدیهی است نهادهای مورد نظر به‌ویژه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، با برنامه‌ریزی جدی و عملیاتی در این زمینه اقدامات تأثیرگذار کند.

7- شهرداری ها در صدور مجوز اماکن و همچنین جلوگیری از اقدامات تبلیغی در سطح شهر و تخصیص فضاهای مناسب برای آگاه سازی مردم در زمینه زیان های دخانیات، گسترش فضاهای سبز، بوستانها، پارک های بدون دخانیات با نصب تابلو، بنر و... اقدامات عملی انجام دهند.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران نشست عمومی هفته ملی بدون دخانیات این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است