بیشترین جستوجوی اینترنتی روسها برای تعطیلات سال نو متعلق به ایران است
با بررسی آمارهای موجود، مشخص شده است که 20 درصد از کابران روسی سرویس آژانس توریستی، ایران را به عنوان محبوبترین مقصد خود جهت انجام سفر در بازه زمانی 30 دسامبر 2022 تا 8 ژانویه 2023 انتخاب کردهاند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ با بررسی آمارهای موجود و اطلاعات حاصله از سرویس آژانس توریستی OneTwoTrip، مشخص شده است که کابران روسی این سرویس آنلاین، ایران را به عنوان محبوبترین مقصد خود جهت انجام سفر در بازه زمانی 30 دسامبر 2022 تا 8 ژانویه 2023 انتخاب کردهاند.
به نقل از روزنامه گازتا، مطابق اعلام تحلیلگران، 20 درصد از کابران روسی برای رزرو هتل و اقامتگاههای ایران در تعطیلات سال نو در این سرویس جستوجو کردهاند، به عبارتی ایران با کسب 20 درصد آراء صدرنشین کشورهایی است که مردم روسیه برای تعطیلات سال نو در مورد آن جستوجو کردهاند.
بعد از ایران، 18/6 درصد از کابران روسی کشور ترکیه را به عنوان مقصد محبوب خود جهت گذران تعطیلات پیشرو برگزیدند. بعد از آن نیز کشور بلاروس با قرار گرفتن در جایگاه سوم، گزینه انتخابی 9/8 درصد از روسیها است.
علاوه بر آن نیز کشورهای امارات متحده عربی (5.6 درصد)، بریتانیا (5.5 درصد)، ارمنستان (4.7 درصد)، قزاقستان (4.1 درصد)، تایلند (3.6 درصد)، ازبکستان (2.4 درصد) و مصر (2.3 درصد) به ترتیب با قرار گرفتن در جایگاه چهارم تا دهم این فهرست، توانستهاند بیشترین پرسوجو اینترنتی جهت انجام رزرو را به خود اختصاص دهند.
گفتنی است که هرچند تورهای بسته سال نو به اسرائیل با پرواز مستقیم از مسکو، سوچی، Mineralnye Vody و یکاترینبورگ پیشنهاد شده است، اما به دلیل هزینه بالا سفر به اسرائیل که تنها بلیت رفت و برگشت آن در ماه دسامبر بالغ بر 84 هزار روبل خواهد شد، در فهرست کشورهای محبوب روسیها برای گذاردن تعطیلات جایی ندارد.
به گزارش تسنیم؛ گردشگری روسیه تحت تأثیر تحریم پروازهای بینالملل این کشور در جریان جنگ با اوکراین، به شدت آسیب دیده و از این رو سفرهای خارجی روسها بیشتر به کشورهای آسیایی و خاورمیانه معطوف شده است و این وضعیت فرصتی مغتنم جهت رونق بخشیدن به گردشگری خارجی ایران را نیز پدید آورده است.
روسیه یکی از شش کشور بازار هدف گردشگری ایران است که تراز گردشگری ایران و روسیه در سالهای اخیر روند روبه رشدی را تجربه کرده است. ایران نیز در سال 98 و قبل از همهگیری ویروس کرونا میزبان 36 هزار گردشگر روسی بوده که این تعداد در مقایسه با سال 97 که تعداد 32 هزار نفر ورودی از این کشور داشتهایم، 11 درصد رشد فزونی داشته است.
هرچند که گردشگران روسی به دلیل شرایط و اقلیم ویژه کشور خود، علاقه وافری به ساحل و آفتابگیری دارند و تاکنون مقاصدی از جمله ترکیه و مصر را از حیث دارا بودن ویژگیهای مورد علاقه خود و همچنین ارزان بودن هزینه سفر به این کشورها، نسبت به مقاصد دیگر مانند ایران ترجیح میدادند اما به نظر میرسد مطابق آمارهای مذکور این رویه در تعطیلات پیشرو تغییر جهت داده و بیشتر معطوف و متمایل به ایران است و اقبال صنعت گردشگری ایران از این حیث بلند باشد.
ایران در نیمههای سال 1400 پس از آنکه صدور ویزای گردشگری از سرگرفته شد، اقدام به برگزاری یک تور آشناسازی برای آژانسداران روس برگزار کرده بود. این تورهای آشناسازی با هدف معرفی ظرفیتهای گردشگری ایران، به دنبال امضاء برنامه اجرایی موافقتنامه "لغو روادید گروهی گردشگری" بین ایران و روسیه اجرا شد. این موافقتنامه به شهروندان دو کشور اجازه میدهد به صورت گروهی و بدون ویزا به کشورهای یکدیگر سفر کنند، موافقتنامهای که تا سال 2023 اعتبار دارد، اما هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.
لغو روادید گروهی ایران و روسیه هنوز اجرایی نشده است
علاوه بر آن به جهت بهرهمندی بیشتر از فرصت پیشآمده و جذب حداکثری گردشگران روسیه، تور آشناسازی دیگری برای 15 فعال گردشگری شامل توراپراتورها و مدیران دفاتر خدمات مسافرتی روسیه برای نخستین برنامه در سال 1401 اجرا شد که این گروه از استانهای تهران، اصفهان و شیراز بازدید از ظرفیتهای گردشگری آن آشنا شدند.
افزون بر این موارد به نظر میرسد استقبال و تمایل مردم روسی به ایران را میتوان تا اندازهای مرهون راهاندازی پروژهای تحت عنوان "مامان من ایرانم" که توسط مدیریت کریستینا بوشچه، یک زن روسی تبار اداره میشود، دانست.
وی به دنبال سفر خود به ایران و کسب تجربیات مطلوب، مثبت و سازنده و همچنین عدم تطابق حقایق جامعه ایران با تصویر سوء و منفی ارائه شده از سمتوسوی رسانه معاند، هشتگی با عنوان "مامان_من_ایرانم" راه میاندازد و مردم کشورش را با تولید محتوای متنوع درباره زیبایی و ظرفیتهای ایران اسلامی، قشر فرهیخته و تأثیرگذار روسیه را با ایران آشنا میکند.
کریستینا که با همسرش برای مبارزه با ایرانهراسی در روسیه و ایران فعالیت میکند، در سالهای اخیر حدود 300 سلبریتی روسی را به ایران آورده و بازدید از شهرهای مختلف ایران را در برنامه سفرهای آنها گنجانده است. با در نظر گرفتن این موضوع که این افراد همواره در فضای مجازی و حقیقی نیز مورد توجه بخش بزرگی از مردم جامعه قرار دارند، بازخورد و انتقال تجربه سفر آنان به ایران به ویژه انعکاس آن در شبکههای اجتماعی سبب اشتیاق و علاقهمندی بسیار از روسیها برای سفر به ایران شده است.