بیش از 200هزار تن چغندرقند خوزستان در شرف نابودی است
اهواز - ایرنا - رییس کارگروه تخصصی چغندر قند پاییزه خوزستان گفت: بیش از 200هزار تن محصول راهبردی چغندر قند در سه هزار هکتار از زمینهای کشاورزی شوش، اندیمشک، شوشتر و دزفول به ارزش 2 هزار و 100میلیارد ریال به دلیل کمبود کامیون حمل بار در شرف نابودی قطعی است.
عبدالرحیم رحیمی نیا روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: برای حمل این میزان چغندرقند به هفت کارخانه قند اقلید فارس، شهرکرد، همدان، اصفهان، قزوین، بیستون کرمانشاه و اسلام آباد غرب، به یک هزار و 50 دستگاه کامیون نیازداریم درحالی که تعداد فعلی کامیونهای زیربار 557 دستگاه است. وی گفت: چنانچه کامیونهای مورد نیاز تامین شود میتوان در مدت 10روز چغندرقند باقی مانده را که با زحمت زیاد کشاورزان تولید شده برداشت و از بروز یک فاجعه اقتصادی و سرمایه ملی جلوگیری کرد. رحیمی نیا از استاندار خوزستان و مسوولان رده بالای کشوری خواست تصمیم فوری برای جلوگیری از نابودی چغندرقند باقی مانده در زمینهای کشاورزی خوزستان که با تشدید گرما و بروز بیماری و آفات در حال نابودی است را اتخاذ کنند و اجازه ندهند در این شرایط سخت، که کشور به شکر نیاز اساسی دارد این محصول از بین رفته و صدها فرصت شغلی در کارخانه های قند کشور از دست رود. رییس کارگروه تخصصی چغندرقند پاییزه خوزستان پیشنهاد کرد تعدادی از کامیون های حملبار که هم اکنون در حال جا به جایی کالاهای غیرفاسدشدنی در بندر امام خمینی (ره) هستند به صورت ضربتی به سمت شمال خوزستان گسیل شوند؛ البته باید برای این کار مشوق
مناسبی برای رانندگان درنظر گرفته شود. وی با اشاره به پیگیری صورت گرفته از سوی اداره کل حمل و نقل و راهداری خوزستان برای تامین کامیون مورد نیاز حمل چغندرقند بیان کرد: با وجود تلاش و پیگیری صورت گرفته، هنوز مشکل به قوت خود باقی است و برای برون رفت از این وضعیت، باید اقدام فوری و جهادی صورت گیرد. به گفته رحیمی نیا تاکنون از سطح 10هزار هکتار زمین زیرکشت پاییزه چغندر قند 620هزار تن محصول برداشت شده که بخشی از آن جذب کارخانه قند شوش تنها واحد قند خوزستان شده است. به گزارش ایرنا در نشست شورای کشاورزی خوزستان که 31 اردیبهشت 1399 به ریاست غلامرضا شریعتی برگزار شد ضمن ارایه گزارشی از وضعیت برداشت چغندرقند خوزستان توسط محمد قاسمی نژاد معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خوزستان، بر موضوع تامین سریع و بدون فوت وقت کامیون حمل بار و گسیل بخشی از ناوگان حمل و نقل بندر امام خمینی (ره) به مناطق کشت چغندرقند خوزستان تاکید شد و استاندار خوزستان دستور داد کمیتهای ویژه برای بررسی این موضوع تشکیل شود. پارسال نیز در چنین روزهایی تامین کامیون برای حمل چغندرقند به هفت کارخانه قند خارج از استان در شورای کشاورزی خوزستان مطرح شد که در نهایت تامین نشدن به موقع کامیون موجب کاهش عیار این محصول و ضرر و زیان کشاورزان و کارخانه های قند شد.
براساس اعلام جهادکشاورزی خوزستان در صورت حمل چغندر قند خوزستان و استحصال آن، حدود 130هزار تن شکر تولید و در چرخه توزیع داخلی قرار خواهد گرفت و بخش مهمی از خوراک دام کشور تامین میشود. براساس چشم انداز کشاورزان خوزستان درسال 1404، سطح زیرکشت چغندر قندر در خوزستان از 13هزار هکتار فعلی باید به 60هزار هکتار و تولید آن به 6 میلیون تن برسد که برای جذب همه این محصول در خوزستان باید 10کارخانه قند جدید در استان ساخته شود. استان خوزستان با تولید سالانه 17.2 میلیون تن محصولات زراعی و باغی با عمل آوری بیش از 128 نوع محصول به ارزش 290هزار میلیارد ریال و سطح زیرکشت 1.4میلیون هکتار رتبه نخست کشوری را از لحاظ تولیدات کشاورزی و تنوع عمل آوری دارد.
*س_برچسبها_س*