بیش از 35 هزار عدد ماسک روزانه در داروخانههای کاشان توزیع میشود
کاشان - ایرنا - معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: روزانه بین 35 تا 40 هزار عدد ماسک از ابتدای اسفند سال گذشته تا کنون با نرخ مصوب در داروخانههای این منطقه توزیع شده است.
محسن تقیزاده روز سهشنبه در نشستی خبری با اشاره به توزیع روزانه نزدیک به 30 هزار ماسک بین صنعتگران، بیان کرد: نزدیک به 600 هزار عدد ماسک در این مدت بین مرکزهای دولتی و خصوصی شهرستان کاشان توزیع شده است.
وی افزود: همزمان با شیوع بیماری کووید 19 از اول اسفند 98 تا کنون افزون بر چهار میلیون عدد ماسک بین صنعتگران، انصاف و 6 میلیون عدد ماسک بین داروخانههای منطقه کاشان توزیع شده که سوای نیاز روزانه 10 تا 15 هزار عدد ماسک واحدهای بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی این منطقه است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان، تامین نیاز ماسک برای 6 ماه منطقه در شرایط عادی (پیش از شیوع ویروس کرونا) را 120 هزار عدد عنوان کرد و گفت: نیاز ماسک ان 95 در بیمارستان شهید بهشتی در 6 ماهه پیش از این بیماری بین 6 تا 10 هزار عدد بود، در حالی که این رقم در دوران کرونا به روزی 2 هزار و 500 عدد رسید.
وی در ادامه اظهار داشت: برای هفت واحدی تولیدی در همان روزهای نخست شیوع بیمای کووید - 19 مجوز تولید مواد ضدعفونی کننده صادر شد و فرمول ساخت آن نیز از سوی کارشناسان معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی در اختیارشان قرار گرفت.
تقیزاده با اشاره به توزیع 700 هزار لیتر الکل، اضافه کرد: 800 هزار لیتر مواد ضدعفونی کننده در مجموع در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل توزیع شده است.
وی ادامه داد: پیش از شیوع کرونا در بیمارستانهای منطقه روزانه کمتر 30 لیتر مواد ضدعفونی کننده دست مصرف میشد که پس از آن این رقم به یک هزار و 300 لیتر در روز رسید و برای جبران این کمبود برخی کارخانههای تولید گلاب با تعویض خط به تولید الکل روی آوردند.
به گفته معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان، برای تامین نیاز مردم منطقه حدود 20 هزار لیتر الکل در اختیار دارخانههای منطقه کاشان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه هیچ بیماری به علت نداشتن دارو یا زیر پوشش قرار ندادن پروتکلهای درمانی در بیمارستانهای این منطقه آسیب ندیدهاند، تاکید کرد: توزیع دارو از وضعیت خوبی برخوردار است.
تقیزاده تشریح کرد: کاشان به عنوان تنها شهرستان کشور در توزیع برخی داروها از جمله انسولین مانند استانها دیده میشود، در حالی که دانشگاههای علوم پزشکی سایر شهرستانها، سهمیه استانی دارند که البته این شهرستان در تامین برخی داروها که در کشور هم کمیاب است با مشکل مواجه است اما در مورد داروهای دیگر، مشکل خاصی نداریم.
معاون فنی معاونت دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز در این نشست نیز از پلمب 10 کارگاه تهیه، توزیع و طبخ غذا و مکانهای عمومی در دوران کرونا خبر داد و گفت: 156 کارگاه اخطار بهداشتی دریافت کردند و 21 واحد نیز به دادگاه معرفی شدند.
مرتضی پنجهشاهی افزود: در راستای پاکسازی بوستانها و معابر خیابان امیرکبیر از قلیان با مشارکت ناجا و شهرداری، 25 جام قلیان جمعآوری و 6 سفرهخانه سنتی متخلف عرضه کننده هم تعطیل و 13 فقره پرونده به دادگاه ارجاع شد.
وی تصریح کرد: پبش از این اقدامها، 6 نشست آموزشی و توجیهی برای مالکان سفرهخانههای سنتی منطقه برگزار شده بود.
معاون فنی معاونت دانشگاه علوم پزشکی کاشان همچنین به بازرسی از 17 هزار و 850 کارگاه در زمینه بهداشت حرفهای اشاره کرد و یادآور شد: 93 درصد صنایع این منطقه از 20 اسفند سال گذشته تا 25 فروردین امسال تعطیل و پس از نامنویسی صنایع در سامانه سلامت بر اساس تعهد به رعایت دستورالعملهای بهداشتی، 72 درصد از صنایع بازگشایی شدند.
ویروس کرونا 2019 (COVID-19) که نخستینبار در ووهان چین شناسایی شد، در نهایت به بیشتر کشورها از جمله ایران سرایت کرد و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشت تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
347 هزار و 835 نفر تا کنون در کشور به ویروس کرونا مبتلا شدند که از این میان 300 هزار و 881 نفر بهبود یافتند و 19 هزار و 972 نفر فوت کردند.
جمعیت نزدیک به 500 هزار نفری منطقه کاشان (شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل) زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.
*س_برچسبها_س*