چهارشنبه 7 آذر 1403

بیش از 80 درصد واکسن موجود در خراسان جنوبی تزریق شد / مشکل در تامین واکسن برکت

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
بیش از 80 درصد واکسن موجود در خراسان جنوبی تزریق شد / مشکل در تامین واکسن برکت

دهقانی با بیان اینکه بیش از 80 درصد واکسن موجود در استان تزریق شده، گفت: در تامین واکسن برکت مشکل داریم و واکسن موجود برای دز دوم دریافت کنندگان واکسن برکت (دز اول) است‌.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، محمددهقانی فیروزآبادی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند پیش از ظهر امروز در نشست خبری اظهار کرد: یازده شهرستان بیرجند تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بیرجند است.

وی به امکانات و تجهیزات دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و شهرستانهای تحت حمایت اشاره کرد و افزود: در استان یک هزار و 456 تخت ثابت، 14 بیمارستان، 9 دانشکده، یک مرکز تحقیقات و 60 رشته، 3 هزار و 686 دانشجو، 316 عضو هیئت علمی، 7 هزار و 689 نیرو، 25 رشته تحصیلات تکمیلی، 44 مرکز خدمات سلامت شهری، و62 مرکز روستایی، 316 خانه بهداشت، 80 پایگاه اورژانس شهری و جاده ای، دو اورژانس هوایی و 1300 تخت فعال داریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: تعداد تخت های ویژه استان (آی سی یو) به 208 تخت افزایش یافته که نسبت به سال گذشته 27 درصد رشد داشته است.

دهقانی به شیوع ویروس کرونا در استان از اسفند 98 اشاره و عنوان کرد: از ابتدای اپیدمی کرونا تا روز گذشته یک هزار و 63 نفر در استان بر اثر ابتلا به کرونا فوت کردند.

وی به فعالیت دو آزمایشگاه تست مولکولی در استان (بیرجند و قاین) اشاره کرد و گفت: روزانه 500 تست در آزمایشگاه ها انجام میشود و ظرفیت انجام یک هزار تست در شبانه روز را داریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: طی 23 روز گذشته رشد موارد مثبت قطعی به تفکیک شهرستانها 15 درصد افزایش داشته است؛ زیرکوه، سرایان، خوسف، طبس و نهبندان شهرستانهایی است که بیشترین ابتلا به کرونا را داشتند.

دهقانی تصریح کرد: درصد عمده فوت ناشی از کرونا در مربوط به افراد 60 سال به بالا است؛ 82.87 درصد از مجموع مرگ و میر در خراسان جنوبی مربوط به افراد بالای 60 سال بوده و 57 درصد فوت ناشی از کرونا مربوط به مردان و 43 درصد زنان است.

وی خاطرنشان کرد: 36.7 درصد تستها در خراسان جنوبی مثبت شده که این در استان 17 درصد بوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: خراسان جنوبی در پیک سوم که آبان ماه سال گذشته بود بیشترین ابتلا به کرونا را داشته است. روند هفتگی مرگ و میر نیز در پیک سوم بیشتر بوده است.

واکسیناسیون

دهقانی در مورد واکسیناسیون اظهار کرد: تاکنون 369 هزار و 442 دز واکسن تحویل استان شده است. 209 هزاررو 158 دز معادل 36.2 درصد تزریق نوبت اول بوده که از میانگین کشوری 5 درصد بیشتر است و 108 هزاررو 406 دزرمعادل 18.8 درصد تزریق نوبت دوم است.

وی تاکید کرد: اگر سهمیه ورودی واکسن به استان افزایش پیدا کند میزان واکسیناسیون افزایش خواهد یافت‌.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خاطرنشان کرد: 15 درصد جمعیت بالای 80 سال استان واکسن نزدند که این جای نگرانی دارد.

دهقانی تاکید کرد: افراد بالای 60 سال هر زمانی که برای واکسیناسیون با داشتن کارت ملی مراجعه کنند بدون نوبت تزریق برای انها انجام میشود و هیچ نیاز به ثبتنام ندارند. لذا از افراد بالای 60 سالی که واکسن نزدند درخواست میشود حتما برای واکسیناسیون مراجعه کنند.

عملکرد پروژه‌ای دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

وی به عملکرد پروژه‌ای دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اشاره کرد و افزود: آذر ماه سال گذشته با حضور وزیر وقت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 64 پروژه دانشگاه با 117 میلیارد تومان اعتبار افتتاح شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در حال حاضر نیز 43 پروژه با بیش از 69 میلیارد تومان آماده افتتاح است و تعدادی طی هفته دولت به بهره برداری رسیده است‌.

دهقانی افزود: راه اندازی یک واحد آزمایشگاه ویروس شناسی در قاین، 15 مرکز منتخب کرونا، 15 واحد نمونه گیری، راه اندازی 35 تخت جدید آی سی یو، توسعه اورژانس بیمارستان شهید آتشدست نهبندان، اخذ کمیسیون ماده 23 توسعه بیمارستان شهید آتشدست نهبندان به 96 تخت، اخذ کمیسیون ماده 23 بیمارستان 64 تختخوابی زیرکوه، اختصاص پنج میلیارد ریال برای کمک به تهیه دارو برای 1660 بیمار صعب العلاج و نیازمند، اخذ مجوز پذیرش دانشجو از مهر 1400 از طریق کنکور در مجتمع آموزش عالی سلامت نهبندان و ساخت کیت تشخیث کووید 19 توسط شرکت دانش بنیان نیک ژن اوژن مستقر در مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه از جمله پروژه های آماده بهره برداری است.

وی در مورد تجهیزات و امکانات تهیه شده برای مراکز درمانی استان، بیان کرد: تامین پنج دستگاه سی تی اسکن برای بیرجند، فردوس، طبس، قاین و نهبندان، تامین یک دستگاه اکو و تامین 10 دستگاه اکسیژن ساز برای تمام شهرستانها به جز سرایان از جمله تجهیزات تامین شده است.

جذب اعتبارات

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مورد جذب اعتبارات، گفت: جذب اعتبارات تملک و دارایی سرمایه ای از محل اعتبارات 60_40 به مبلغ 70 میلیارد ریال، جذب اعتبارات ماده 92 در سال گذشته به مبلغ 247 میلیارد ریال، جذب اعتبارات تملک از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و اعتبارات هدفمندی پروژه های طبس و بشرویه به مبلغ 100 میلیارد ریال، جذب 148 درصد اعتبارات ابلاغی عمومی هزینه ای و پیگیری جذب اعتبارات سایر از طریق دفتر بخشی سازمان برنامه و بودجه کشور به مبلغ 744 هزار و 824 میلیون ریال و پیگیری و جذب اعتبارات تملک و دارائی سرمایه ای در قالب ردیف های ابلاغی وزارت متبوع از محل ماده 37 قانون از جمله موارد جذب اعتبار است.

دهقانی در مورد پرداخت های پرسنل تا پایان سال 99، خاطرنشان کرد: پرداخت 21 ماه کارانه برای پزشکان و پرسنل، پرداخت 14 ماه اضافه کار، پرداخت 18 ماه ماموریت، پرداخت 18 ماه حق مسئولیت، پرداخت کارانه 14 ماهه نظام نوین پرسنل ستادی و پرداخت 12 ماه تمام وقتی اعضای هیئت علمی انجام شده است.

وی بیان کرد: تاپایان سال 99 پرسنل هیچ مطالبه ای ندارند و تنها چند ماه کارانه و پاداش بازنشستگان مانده که طی هفته های آینده پرداخت میشود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از برگزاری آزمون استخدامی و جذب 600 نیرو خبر داد و گفت: این نیروها به زودی کار خود را آغاز کرده و بخشی از کمبود نیرو در استان مرتفع خواهد شد.

دهقانی افزود: در سال گذشته سهمیه جذب 78 پزشک متخصص را داشتیم که امسال به 86 متخصص افزایش یافته است‌.

وی اظهار کرد: برای تامین دستگاه اکسیژن ساز برای بیماران نیازمند در خانه هلال احمر وارد کار شده و با کمک خیران این امکان فراهم شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مورد بیماری قارچ سیاه، گفت: این بیماری قبل از کرونا بوده و در حال حاضر هم وجود دارد اما نسبت از قبل از کرونا افزایش واضحی ندارد.

کمبود دارو و سرم نداریم

دهقانی بیان کرد: کمبود دارو و سرم در استان نداریم؛ در یک بازه زمانی کشور با مشکل تامین سرم مواجه شد اما در خراسان جنوبی و در بیمارستانها مشکلی وجود نداشت. در حال حاضر سرم روی دست واحدهای تولیدی مانده است.

وی در مورد موجودی واکسن در استان، عنوان کرد: بیش از 80 درصد واکسن هایی که داشتیم تزریق شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهارکرد: در مورد تامین واکسن برکت مشکل وجود دارد و موجودی کم است. واکسن برکت موجود در استان برای تزریق دز دوم است و طبیعی است برای دز اول تزریق نشود‌.

دهقانی به فوت 108 بیمار مبتلا به کرونا از اول مرداد تا پنجم شهریور اشاره کرد و گفت: از این تعداد 77 بیمار اصلا هیچ واکسنی تزریق نکرده بودند.

وی در مورد طرح شهید سلیمانی، اظهار کرد: این طرح از آذر سال گذشته در استان آغاز شده و همچنان ادامه دارد و جدیدا با قوت در حال انجام است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به روند واکسیناسیون در استان اشاره و بیان کرد: اگر واکسیناسیون با همین سرعت ادامه پیدا کند تا 41 روز آینده پوشش واکسیناسیون در استان خراسان جنوبی تکمیل می‌شود.

انتهای پیام /