پنج‌شنبه 8 آذر 1403

تجارت خارجی ایران تا پایان سال 100 میلیارد دلاری می‌شود / فرصت صادرات مجدد به روسیه را دریابیم

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تجارت خارجی ایران تا پایان سال 100 میلیارد دلاری می‌شود / فرصت صادرات مجدد به روسیه را دریابیم

رئیس کنفدراسیون صادرات با پیش بینی این که ارزش تجارت خارجی ایران تا پایان سال 1400 به 100 میلیارد دلار برسد گفت: با توجه به تحولات اوکراین باید از ظرفیت صادرات مجدد برای صادرات کالا به روسیه استفاده کنیم.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد لاهوتی در نشست خبری صبح امروز با اشاره به حجم تجارت خارجی در 11 ماهه سال جاری، اظهار داشت: در این مدت تجارت خارجی کشور 149 میلیون و 400 هزار تن به ارزش 90 میلیارد دلار بوده است که از نظر وزنی 12 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است.

وی با بیان اینکه، دولت مدیریت ثبت سفارش ها را در دست دارد و اگر نیاز باشد محدودیت های صادراتی را اعمال خواهد کرد، گفت: سهم صادرات از تجارت خارجی 11ماهه ایران، 112 میلیون و 658 هزار تن کالا به ارزش بیش از 43میلیارد و 517 میلیون دلار بوده است.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران، خاطر نشان کرد: بعد از بیماری کرونا قیمت های جهانی افزایش یافت که یکی از دلایل افزایش حجم واردات ایران نیز از این منظر بوده و بر این اساس می توان در سال آینده شاهد تعادل و رشد در تراز تجاری باشیم.

لاهوتی ادامه داد: در 11 ماهه امسال 36 میلیون و 777 هزار تن کالا به ارزش 46 میلیارد و 577 میلیون دلار از کشورهای مختلف وارد ایران شده است که 19درصد رشد در وزن و 36 درصد رشد در ارزش را نشان داده است.

به گفته وی، عمده کالاهای وارداتی ایران، کالاهای اساسی، نهاده ها، ماشین آلات تولید، دارو و ملزومات پزشکی و کالاهای ضروری بوده است که چین، عراق، ترکیه، امارات و افغانستان پنج مقصد اول صادراتی ایران بوده اند. همچنین امارات، چین، ترکیه، آلمان، سوئیس 5 کشور عمده طرف وارداتی ایران بوده اند.

عضو اتاق بازرگانی ایران با پیش بینی این که ارزش تجارت خارجی ایران تا پایان سال 1400 به 100 میلیارد دلار برسد، تصریح کرد: باید در سال 1401 تنوع بخشی به حوزه های صادراتی را داشت هر چند رویکرد دولت سیزدهم در حوزه تمرکز بر صادرات با کشورهای همسایه نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

*کاهش تعرفه ها همزمان با افزایش نرخ ارز محاسباتی 

وی افزود: در حوزه ارز 4200 تومانی و حذف آن دولت باید همزمان با افزایش نرخ ارز محاسباتی تعرفه را هم کاهش دهد تا اثر افزایش قیمت ارز محاسباتی در قیمت کالاها خنثی شود؛ به خصوص اینکه قیمت های جهانی کالاها رو به رشد است.

همچنین باید از ظرفیت صادرات مجدد برای صادرات کالا به روسیه استفاده کنیم ولی شرایط ورود موقت و ترانزیت باید تسهیل شود تا از این امکان بهره برداری کنیم.

لاهوتی تصریح کرد: تجربه نشان داده افزایش درآمدهای نفتی منجر به کاهش اتکا به ارز صادراتی می شود پس امیدواریم درآمدهای ارزی نفتی پشتوانه توسعه نرخ ارز گردد ولی باید نرخ ارز هم سرکوب نشود؛ البته دولت نباید همه مشکلات اقتصادی مثل تورم و کنترل نقدینگی را به نرخ ارز گره بزند.

رئیس کنفدراسیون صادرات با اشاره به صحبت های وزیر صمت در خصوص رفع روند تعهدات ارزی در سال آینده گفت: اقدامات مناسبی در راستای این موضوع و تسهیل رفع تعهد ارزی انجام شده که امیدواریم از ظرفیت ورود موقت نیز به خوبی بهره برداری شود.

وی‌در پایان خاطر نشان کرد: دولت قبل از ظرفیت ورود موقت غافل بود؛ البته دولت جدید نیز هنوز اقدامی در این حوزه انجام نداده ولی امیدواریم با توجه به رویکرد مثبت دولت سیزدهم بتوانیم در این حوزه نیز از ظرفیت های بی نظیر بهره برداری کنیم.