تجلیل از چهره ماندگار پزشکی ایران
مراسم تجلیل از شش دهه خدمات علمی چهره ماندگار پزشکی ایران برگزار می شود.
به گزارش خبرآنلاین، مراسم تجلیل از پروفسور سیدمحمود طباطبایی، چهره ماندگار پزشکی، امروز در مجموعه فرهنگی نیاوران برگزار می شود. این مراسم امروز پنج شنبه 16 تیر ساعت 18 تا 20 به همت مجموعه نیاوران و بنیاد چهره های ماندگار برپا خواهد شد.
دکتر سید محمود طباطباییفر، متولد 15 تیر 1321 گرمسار، پزشک، استاد دانشگاه، چهره ماندگار پزشکی و رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است. وی پس از طی تحصیلات ابتدایی و دبیرستان تا سال 1341 و اخذ دیپلم در گرمسار ماندگار بود، همان سال در کنکور دانشکده پزشکی شرکت کرد، اما قبول نشد و تصمیم گرفت به خدمت سربازی برود. این چهره ماندگار، بعد از پایان خدمت سربازی در فرصت یک ساله بعد در شمیرانات تهران معلم شد و در همان سال برای شرکت دوباره در کنکور خود را آماده کرد و سال 1344 در دانشگاه تبریز پذیرفته شد. این استاد برجسته علم پزشکی ایران، با دانشآموختگی در سال 1351 در رشته پزشکی برای خدمت خارج از مرکز به استخدام شیر و خورشید آن زمان یا هلال احمر کنونی درآمد و بیش از 2 سال در درمانگاه مرزی آستارا خدمت کرد، مکانی و زمانی که به گفته وی، شیرینترین سالهای خدمتش بود. آستارا، منطقه محروم از نظر پزشکی، نخستین مکان آغاز طبابت چهره ماندگار مغز و اعصاب ایران بود.
دکتر طباطبایی، تابستان 1353 در کنکور تخصصی و در رشته جراحی مغز و اعصاب مرکز پزشکی شهدای تجریش قبول شد، آن زمان بین این بیمارستان و دانشگاه جان هاپکینز تبادل استاد و دانشجو بود و این چهره ماندگار توانست برای گذراندن دوره تخصصی بورسیه بگیرد و دوره جراحی میکروسکوپی عصبی را در آنجا بگذراند.
این پژوهشگر پزشکی، همزمان با آغاز درگیریها و حرکتهای انقلابی مردم ایران، در حالیکه قرار بود در بخش جراحی مغز و اعصاب به عنوان استادیار در بیمارستان شهدای تجریش فعالیت کند، به دلیل نیاز انقلابیان به جراح مغز و اعصاب به شمال رفت و تا زمان پیروزی انقلاب در مازندران بهعنوان جراح مغز و اعصاب، مجروحان منطقه را درمان میکرد.
پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، فعالیت دکتر طباطبایی در بیمارستان شهدای تجریش در سال 1358 آغاز و سال 1359 به عنوان رئیس بخش جراحی مغز و اعصاب این بیمارستان انتخاب شد. با آغاز جنگ تحمیلی، این پزشک با دیانت و دلسوز، در تمام مدت دفاع مقدس از اعضای فعال تیم پزشکان متخصص و مداوای مجروحان جنگی کشور بود و پس از جنگ تحمیلی برای دانشیاری اقدام کرد و پس از آن هم به درجه استاد تمام رسید.
دکتر طباطبایی، اولین استاد جراحی مغز و اعصاب دانشگاههای تهران در سال های پس از انقلاب بود. در سال های 1368 تا 1370 معاونت آموزش مرکز پزشکی شهدا و سال 1370 تا اواخر 1376ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را به عهده داشت.
رئیس بخش جراحی مغز و اعصاب، دبیری برد تخصصی جراحی مغز و اعصاب کشور و دبیر علمی انجمن جراحان مغز و اعصاب، حضور در بسیاری از کمیسیونهای علمی و اجتماعی در وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی پزشکی قانونی و مشاور وزیر بهداشت در امور بیمارستان های خصوصی کشور، از فعالیت های این چهره ماندگار علم طبابت است.
مدیر مسئولی نشریه علمی تحقیقاتی پژوهنده، مدیرعاملی بیمارستان تخصصی پوکی استخوان ایران، مدیرعامل بیمارستان مهراد، عضو هیات امنای مراکز آموزشی - تحقیقاتی علوم شناختی ادیبان گرمسار و شهید عراقی و ارایه 65 مقاله تحقیقاتی از دیگر دستاوردهای دکتر طباطبایی در دوران خدمت به ملت ایران بوده است.
کسانی که گذرشان به بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستانهای شهدای تجریش و مهراد افتاده باشد به خوبی دکتر طباطبایی را میشناسند؛ پزشکی حاذق و متدینی که بابت بسیاری از جراحیهایش ریالی از بیماران دریافت نمی کند.
دکتر طباطبایی سال 1381 بازنشسته شد، اما همچنان این پزشک حاذق و متدینی که حرفه را با دیانت و اخلاق را با طبابت در آمیخته، مشغول به کار و فعالیت است تا همچون نگین فاخری برای استان استان در علم پزشکی ایران بدرخشد. وی در سال 1383 در چهارمین همایش چهرههای ماندگار کشور، به عنوان چهره ماندگار علم پزشکی در جراحی مغز و اعصاب برگزیده شد.
/6262
کد خبر 1648765