پنج‌شنبه 8 آذر 1403

تجلی رونق صنعت در استان البرز

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تجلی رونق صنعت در استان البرز

کرج - ایرنا - منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام به عنوان قلب تپنده صنعت استان البرز امروزه با اقبال و آغوش گرم بخش خصوصی و حمایت دولتمردان شاهد تحولات چشمگیر و توسعه بخش است.

شکل گیری فرودگاه بین المللی پیام وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری ارتباطات اواخر دهه 60 در جنوب غربی کرج ظرفیتی را به وجود آورد تا امروز گام های موثری برای تجارت هوایی و رونق اقتصادی را در نزدیکی پایتخت شاهد باشیم.

ساختار شکلی و موقعیت جغرافیایی فرودگاه پیام فرصتی شد تا متولیان امر در گام نخست تاسیس منطقه ویژه اقتصادی را در این منطقه آغاز کنند و سپس با راه اندازی بخش مسافری فرودگاه و بسترسازی برای فعالیت شهرک آی تی، اقدامات توسعه بخش، تکمیلی و روزآمد در آن کلید بخورد.

با تاسیس منطقه ویژه اقتصادی در کنار فرودگاه پیام بخشی از سرمایه های اقتصادی استان البرز به این منطقه سرازیر و فرصتی شد تا با وجود تحریم های شکننده، بخشی از تجارت و تولید داخلی در این محدوده شکل بگیرد.

آنچه که می توان به عنوان افق روشن این مجموعه یاد کرد این است که تاسیس شرکت های سبز و شهرک آی تی یا فناوری اطلاعات در محدوده منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام نوید بخش روزآمدی منطقه و گام برداشتن آن به سمت تجارت و فعالیت های نوین کسب و کار است.

البرز قطب صنعتی کشور

البرز به تعبیری ایران کوچک یکی از استان هایی است که با داشتن ظرفیت های بی شمار به عنوان قطب اقتصاد کشور مطرح بوده و هست، ظرفیت هایی مانند وجود صنایع بزرگ، نزدیکی به پایتخت، مسیر ارتباطی چندین استان کشور، کشاورزی فعال و اتصال به مسیر ریلی که هر کدام به نوبه خود سهم زیادی در توسعه این استان و کشور به همراه دارند.

در کنار این ظرفیت ها، البرز از مزیت مهم منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام برخوردار است، ظرفیتی که به خصوص طی سال های اخیر شکوفا تر شده و توانسته نقش خود را به خوبی در توسعه هر چه بیشتر استان و کشور ایفا کند.

منطقه ویژه اقتصادی پیام با وسعت سه هزار و 600 هکتار در حوزه صنعت و بازرگانی در مجاورت پایتخت دارای فرودگاه اختصاصی با ظرفیت هوانوردی، آموزشی، مسافری و کارگو است..

استقرار بیش از 70 شرکت تولیدی فعال از مزیت های منطقه ویژه اقتصادی پیام در استان البرز است.

مستقر بودن کارخانه ها و خدمات خاص از جمله تولید کیسه های خون، مرکز پت اسکن، فارم های تولید رمز در منطقه از جمله مزایایی است که پیام را منحصر به فرد کرده است.

پیام ظرفیتی در قلب استان البرز 

منطقه ویژه اقتصادی پیام در سال 69 تحت عنوان مرکز خدمات هوایی برای ارائه خدمات هوایی، حمل و نقل، توزیع بار کالاهای پستی و ارائه خدمات هلیکوپتری به نقاط صعب العبور در شرایط جوی متفاوت و پشتیبانی از عملیات توسعه و تائید و تجهیز و نگهداری مراکز، دستگاه ها و امکانات مخابراتی و پستی کشور فعالیت خود را آغاز کرد. نزدیکترین منطقه ویژه اقتصادی کشور به تهران، قرار داشتن فرودگاه در داخل اراضی منطقه ویژه و امکان بهره گیری از کلیه تأسیسات، تجهیزات و تسهیلات آن، در مجاورت بودن مرکز اقتصادی، صنعتی و کشاورزی کشور، قرار گرفتن در کنار راه آهن سراسری، متروی تهران - کرج و شاهراه های ارتباطی کشور و دارا بودن شرایط اقلیمی مناسب از جمله مزیت های این منطقه است.

همچنین برخورداری از امکانات زیربنایی، گمرک، گذرنامه اختصاصی، بانک، وجود نیروی کار ارزان در منطقه، قرار گرفتن در مسیر تلاقی پنج استان اقتصادی کشور، نزدیک بودن به مراکز تحقیقاتی و نیروهای تحصیل کرده و متخصص منطقه، نزدیک بودن به مراکز تولید میوه، سبزیجات و گل و گیاه بدون محدودیت سقف زمانی و نزدیکی به مراکز عمده تولید و مصرف کالاها و خدمات، وجود هاب پستی و گمرک در فرودگاه بین المللی پیام، داشتن انبارهای متعدد روباز، وجود ترمینال های کانتینری و امکانات تخلیه و بارگیری با دستگاه های پیشرفته را از دیگر ظرفیت های منطقه ویژه اقتصادی پیام می توان برشمرد.

در کنار این مزایا، یکی دیگر از ویژگی هایی که پیام را از سایر نقاط متمایز می کند، بخش کارگو (حمل و نقل بار) آن است که به عنوان بزرگترین و تنها فرودگاه کارگو (پایانه بار هوایی) کشور شناخته می شود.

روی خوش دولت به منطقه ویژه اقتصادی پیام

وجود تمام این مزیت ها موجب شده تا این منطقه به خصوص طی سال های اخیر بیش از هر زمان دیگری مورد توجه دولت و بخش خصوصی قرار گیرد.

تمایل سرمایه گذاران برای حضور در پیام که به دنبال توسعه زیر ساخت ها در آن صورت گرفته، زمینه را برای توسعه هر چه بیشتر استان، منطقه و به تبع آن افزایش اشتغال فراهم کرده است.

یکی از مهم ترین اقداماتی که به همت دولت تدبیر و امید با پیگیری شهبازی نماینده عالی دولت به عنوان آرزوی دیرینه مردم استان البرز پس از سالها محقق شد و این روزها شاهد رونق هر چه بیشتر آن هستیم، مسافری شدن فرودگاه بین المللی پیام است.

تا پیش از این پیام، به عنوان تنها فرودگاه کارگو (باری) در کشور مشغول به فعالیت بود اما عزم مسوولان استانی و همت دولت موجب شد تا در کنار بخش باری، مسافری شدن نیز به این فرودگاه افزوده شود.

افزایش 20 برابری سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی 

بنا بر آمار ارائه شده از سوی منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام، پیش از سال 92، میزان سرمایه گذاری صورت گرفته در این منطقه یک هزار و 500 میلیارد ریال بوده، این در حالی است که با عزم صورت گرفته این رقم تا مرداد سال 99 به 30 هزار میلیارد ریال رسیده است.

یکی دیگر از مهم ترین اقداماتی که به عزم دولت در این منطقه صورت پذیرفته و محقق شده، رشد پنج برابری اشتغال در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام است، میزان اشتغال ایجاد شده در دولت های یازدهم و دوازدهم به سه هزار فرصت شغلی رسیده این در حالی است که در سال های قبل این رقم 600 نفر بوده است.

افزایش بیش از چهار برابری قراردادهای سرمایه گذاری 

توسعه زیر ساخت ها در این منطقه به همت دولت تدبیر و امید موجب افزایش قراردادهای سرمایه گذاری در آن شد به گونه ای که تعداد این قراردادها از 50 مورد در سال های قبل از 92 امروز به 230 قرارداد رسیده است.

این اقدامات توسعه ای در حالی در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام تحقق یافته که کشورمان با شدیدترین تحریم های ظالمانه از سوی دشمنان این مرز و بوم قرار گرفته و آنان که چشم دیدن پیشرفت ما را ندارند با هر حربه ای تلاش می کنند تا سدی در جلوی پای ما بسازند.

جهشی که در پیام به بار نشست

با وجود این تحریم ها و در کنار اقداماتی که با هدف توسعه زیر ساخت ها و اشتغال در آن صورت گرفته، در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان جهش تولید نامگذاری شده، عزم مسوولان این منطقه درکنار همت دولت موجب شد تا بزرگ ترین های گام های توسعه با راه اندازی 12 واحد تولیدی و صنعتی برداشته شده و امروز بیش از هر زمان دیگری، همگان به این باور برسند که پیام نقطه عطفی در رشد اشتغال و توسعه البرز خواهد بود.

امروز پنجشنبه بیستم شهریور ماه توسط رییس جمهوری، 12 واحد تولیدی و صنعتی با اشتغال زایی 722 نفر و سرمایه گذاری بیش از هفت هزار میلیارد ریال در این منطقه افتتاح شد.

از شاخص ترین واحدهایی که توسط رییس جمهوری در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام به بهره برداری رسید، شرکت صنایع ماشین های اداری (مادیران) تولید کننده لوازم خانگی با سرمایه گذاری پنج هزار و 500 میلیارد ریال و اشتغال زایی 370 نفر است که تا پایان سال به 800 نفر خواهد رسید.

ایجاد مرکز داده و آزمایشگاه تحقیق و توسعه ارزهای دیجیتال، تولید تجهیزات اندازه گیری الکترونیکی، مونتاژ دوربین های مداربسته و سیستم های هوشمند اماکن و خودرو و مو نتاژ توربو شارژهای موتورهای بنزینی و دیزلی از دیگر پروژه هایی که پنجشنبه بیستم شهریور به بهره برداری رسید..

همچنین تولید لوازم یک بار مصرف پلاستیکی و مواد ضدعفونی و بهداشتی و آرایشی و مونتاژ دستگاه های تهویه و هواساز توسط رییس جمهوری در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام افتتاح شد.

این طرح ها در حالی به بهره برداری رسید که بخش زیادی از آنها به جرات می توان گفت که در کشور و یا حتی منطقه منحصر به فرد بوده و علاوه بر رونق اشتغال، توسعه تولید و صادرات به دیگر کشورها را نیز به همراه خواهد داشت.

راه اندازی این طرح ها با تکیه بر توان داخلی و استفاده از ظرفیت متخصصان ایرانی در زمانی که هر روز یک تحریم جدید علیه کشور ما وضع می کنند، نشان دهنده این واقعیت است که روزنه های امید بیش از هر زمان دیگر ایجاد شده و افتتاح چنین پروژه هایی بار دیگر بارقه امید و شعار ما می توانیم را به خوبی زنده و محقق کرده است.

اشتغال، افزایش تولید و صادرات سه محور اصلی است که تعدادی از مدیران این واحدهای تولیدی در گفت وگویی که با خبرگزاری جمهوری اسلامی داشتند مطرح و عنوان کردند که با استفاده هر چه بیشتر از زیر ساخت های این منطقه که به خوبی طی سال های اخیر رشد و در حال گسترش هستند، به دنبال این هستند تا نه تنها نیاز داخلی کشور بلکه بتوانند به دیگر کشورهای منطقه و دنیا نیز صادرات داشته باشند.

واحدی که 80 درصد نیاز کشور را در بخش تجهیزات اندازه گیری الکترونیکی تامین می کند

طیب سلگی مدیر عامل یکی از این واحدها اظهار داشت: این شرکت در بخش تولید تجهیزات اندازه گیری الکترونیکی فعالیت می کند و به گفته وی 80 درصد نیاز کشور به خصوص در بخش صنعت توسط این شرکت تامین می شود.

وی افزود: همچنین به صورت جدی در حال رایزنی برای توسعه فعالیت هایمان در کشور ترکیه و هندوستان هستیم تا بتوانیم بخشی از بازار این کشورها را نیز در دست بگیریم.

طراحی دزدگیرهای فوق پیشرفته خودرو دنیا توسط یکی از شرکت های مستقر در پیام

فرزاد ایرانشاهی نیز مدیرعامل شرکتی است که در زمینه مونتاژ سیستم های هوشمند محافظت روشنایی اماکن و خودرو در منطقه ویژه اقتصادی پیام کار خود را آغاز کرده است.

وی در گفت وگویی باخبرنگار ایرنا می گوید:دزدگیرهای فوق پیشرفته خودرو برای نخستین بار در دنیا توسط شرکت ما طراحی شده و طراحی و مهندسی چشمی های دیجیتال درهای ضد سرقت نیز توسط این شرکت صورت گرفته است.

ایرانشاهی با بیان اینکه با هدف صادرات فعالیت خود را در پیام ایجاد کردیم اظهار داشت: در داخل کشور رقیب خاصی در این بخش نداریم و به دنبال این هستیم تا بتوانیم در کشورهایی از جمله سوریه، عراق و حوزه خلیج فارس نیز بازارهایی را مطابق با نیاز و تقاضای آن کشورها در دست بگیریم.

صرفه جویی 2 میلیون دلاری با تعمیر قطعه فولاد سازی در پیام 

رمضانعلی افشاری مدیر عامل شرکت دیگری است که در زمینه مونتاژ پکیج هواساز روز پنجشنبه بیستم شهریور ماه با حضور رییس جمهوری فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی با بیان اینکه این واحد تولیدی تحت لیسانس یک شرکت آلمانی است می گوید: یکی از مهم ترین برنامه ها در آینده این است که به کشورهای منطقه و اروپا صادرات داشته باشیم.

افشاری با اشاره به اینکه تعمیرات یک نوع از هواساز مورد نیاز در کارخانجات فولاد سازی نیز توسط این شرکت صورت می گیرد افزود: باتعمیر این قطعه اساسی در صنعت فولاد سازی سالانه 2 میلیون دلار صرفه جویی ارزی صورت می گیرد.

صرفه جویی سالانه 10 میلیون یوان با ساخت و مونتاژ موتورهای دیزلی در منطقه ویژه اقتصادی پیام 

سید حمید دباغیان مدیر عامل شرکتی است که در زمینه ساخت و مونتاژ، توربوشارژر موتورهای دیزلی و بنزینی در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی آغاز به کار کرده، وی در گفت وگویی با ایرنا عنوان کرد که با راه اندازی این شرکت سالانه حدود 10 میلیون یوان صرفه جویی ارزی خواهند داشت.

وی ظرفیت اسمی سالانه این شرکت را 45هزار عدد عنوان و افزود: صادرات به خارج از کشور و استفاده از صنعت و تولید داخل از مهم ترین اهداف پیش روی این شرکت است.

مسوولان استانی نیز بر این باور هستند که منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام طی سال های اخیر با اقدامات خوبی که در بخش زیر ساختی داشته توانسته شرکت های معتبر بسیاری را در منطقه مستقر و به عنوان قطب اصلی توسعه استان گام های بزرگی در این راستا بردارد.

منطقه ویژه اقتصادی پیام موتور محرکه توسعه استان است

عزیزاله شهبازی استاندار البرز در بازدیدی که 15 شهریورماه از یک واحد تولید کننده لوازم خانگی در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام داشت با بیان اینکه این منطقه می تواند موتور محرکه توسعه و پیشرفت استان البرز باشد، گفت: بر این اساس می تواند در راستای کمک به شکوفایی اقتصاد کشور و ایفای نقش بر روند فعالیت های اقتصادی پایتخت موثر باشد.

وی با اشاره به راه اندازی واحد تولید کننده لوازم خانگی در منطقه ویژه اقتصادی پیام افزود: در شرایط تحریمی که دشمنان تنگناهای زیادی برای ما ایجاد کردند، چنین واحدهایی می توانند راهگشا و نیاز کشور را در کالاهایی که عمدتا وارداتی هم بودند، تامین کند.

پیش بینی ایجاد 10 هزار شغل جدید در منطقه ویژه اقتصادی پیام 

نادر ثناگومطلق مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام نیز در گفت وگویی با ایرنا اظهار داشت که ظرفیت های منطقه موجب شده تا شاهد تمایل هر چه بیشتر سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای حضور در منطقه ویژه باشیم.

وی اشتغال زایی را از مهم ترین برنامه های در دستور کار منطقه عنوان و افزود: به همین منظور فاز چهارم به عنوان بزرگ ترین فاز منطقه ویژه اقتصادی پیام به مساحت 165 هکتار در هفت پهنه در حال آماده سازی که از این میزان تاکنون سه پهنه به صورت کامل آماده شده است.

ثناگو مطلق اضافه کرد: بر اساس پیش بینی های صورت گرفته، با توسعه فاز چهارم در سال جاری، 2 هزار شغل و تا پنج سال آینده 10 هزار شغل جدید در این منطقه ایجاد می شود.

و اما امروز در شرایطی به سر می بریم که خیال پردازان و بداندیشان به دنبال این هستند تا با هر وسیله ای از تحریم گرفته تا تهدید مانعی بر سر راه توسعه، عمران و آبادانی این مرز و بوم ایجاد کنند.

اما افتتاح چنین طرح هایی با وجود تمام این دسیسه و تحریم ها نشان از عزم بالایی است که در توان متخصصان داخلی و فعالان اقتصادی کشور وجود دارد.

امروز تولید کنندگان داخلی با کمک و یاری دولت در مقام عمل نشان دادند که هیچ چیز مانعی بر سر راه توسعه ایران نیست.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*
تجلی رونق صنعت در استان البرز 2
تجلی رونق صنعت در استان البرز 3
تجلی رونق صنعت در استان البرز 4
تجلی رونق صنعت در استان البرز 5