تحویل نامه رؤسای دانشگاهها درباره جنایات غزه به دفتر سازمان ملل
جمعی از روسای دانشگاهها به نمایندگی از روسای دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری کشور نامه ای را در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی به دفتر سازمان ملل در تهران تحویل دادند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، رسول جلیلی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف، سید محمودرضا آقامیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی و فخرالسادات نصیری مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز نامه رؤسای دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری کشور را خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد در حمایت از ملت مظلوم فلسطین و محکومیت جنایات اخیر رژیم غاصب و کودککش صهیونیستی به دفتر این نهاد بین المللی در تهران تحویل دادند.
موضوع این نامه نقض حقوق بشر و حمله به غیرنظامیان در فلسطین و خطاب به گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، به شرح زیر است:
همانگونه که مستحضرید از هفتم اکتبر تا کنون بمباران بیوقفه تمامی مناطق نوار غزه، بیش از هزاران کشته و چند هزار زخمی بر جای گذاشته که طبق آمار 7 درصد قربانیان زنان و کودکان بودهاند.
مقیاس این فاجعه آنقدر بالاست که بیمارستانهای غزه اساساً ظرفیت پذیرش این همه تلفات و مجروحان را ندارند مخصوصاً با توجه به این واقعیت که ذخیره دارو و امکانات پزشکی نیز در این مراکز به اتمام رسیده است. این کشتار، به عقیده ما، بخاطر ناتوانی شورای امنیت متأسفانه همچنان ادامه دارد چراکه چندین عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد اساساً از حامیان و متحدان سرسخت رژیم صهیونیستی هستند. اگر شورای امنیت روز دوشنبه به وظایف خود عمل میکرد بیمارستان المعمدانی مورد حمله قرار نمیگرفت اینجانبان رؤسای دانشگاهها و پژوهشگاهها و پارکهای علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران که خواهان صلح و عدالت در جهان هستیم، نسبت به نقضهای مکرر حقوق بشر و حملات به غیرنظامیان در فلسطین شامل حمله به بیش از 5 مرکز درمانی و بیمارستانها، حمله به آمبولانسها و تخریب مسیرهای انتقال مجروحین، جلوگیری از سوخترسانی و قطع برق و بستن مسیر انتقال آب، غذا، دارو و امکانات، از جنابعالی میخواهیم که بر اساس کنوانسیونهای بینالمللی ذیل اقدامات لازم را بهعمل آورید:
1. کنوانسیون حقوق بشر: بر اساس کنوانسیونهای حقوق بشر مانند کنوانسیون حقوق مدنی و سیاسی و کنوانسیون حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، فلسطینیان و غیرنظامیان حقوق متعارف انسانی و حقوق بشر را دارند که باید حفظ شود.
2. کنوانسیون ژنو: بر اساس کنوانسیونهای ژنو در مورد حمایت از زندانیان جنگ و مصدومین ناشی از نزاعات مسلح، حقوق و تجارت انسانی و قوانین منع تشدید در نزاعات مسلح از جمله منشور حقوق بیمار و ماده 19 کنوانسیون ژنو، حقوق غیرنظامیان و زندانیان جنگ باید رعایت شود.
3. قوانین حقوق بشر در نزاعات مسلح: همچنین، تحت قوانین بینالمللی حقوق بشر در نزاعات مسلح، غیرنظامیان باید مورد حمایت و محافظت قرار گیرند و هرگونه خشونت غیرنظامیان را محکوم میکند.
از جنابعالی میخواهیم که با استفاده از ظرفیت سازمان ملل متحد ضمن توقف فوری حملات به نوار غزه و بازگشایی مسیرهای انتقال مجروحین، انتقال دارو و امکانات بین المللی تلاشهای بیشتری به منظور جلوگیری از نقض حقوق بشر و حمله به غیرنظامیان در فلسطین و تأمین حقوق متعارف انسانی انجام دهید. اعتقاد داریم که اقدامات جنابعالی میتواند به ایجاد صلح و عدالت در این منطقه کمک کند.