جمعه 9 آذر 1403

تربیت زنان و دختران کارآمد، یکی از مهمترین برنامه های آموزش و پرورش

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
تربیت زنان و دختران کارآمد، یکی از مهمترین برنامه های آموزش و پرورش

گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو - مهدیه سهرابی؛ همایش بانوی فرزانه به مناسبت میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س) و بزرگداشت روز زن و مقام مادر با حضور یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش، و علیرضا کریمان، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، و انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده دولت سیزدهم، در سالن حجاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد. عنصر مهم در جامعه زنان هستند یوسف نوری روز دوشنبه...

گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو - مهدیه سهرابی؛ همایش بانوی فرزانه به مناسبت میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س) و بزرگداشت روز زن و مقام مادر با حضور یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش، و علیرضا کریمان، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، و انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده دولت سیزدهم، در سالن حجاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

عنصر مهم در جامعه زنان هستند

یوسف نوری روز دوشنبه در همایش بانوی فرزانه (گرامیداشت روز زن و مادر) در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیان کرد:«دیروز اعلام کردیم مدارس باز شود؛ اگر شاخص‌های جهانی کیفیت هوا را ببینیم کمتر از 300 تعطیل نمی‌کنند، اما در کشور ما این میزان عدد 150 است. همچنین برای باران و برف هم مدارس تعطیل می‌شود، ارزش افزوده کار معلمان و دانش آموزان بسیار موثر است و هر زمان جان فرزندان به خطر افتد ما خود برای تعطیلی پیش قدم می‌شویم.»

یوسف نوری ادامه داد:«مدارس هم که در دوران کرونا بسته بودند و اعلام شد که می‌خواهد باز شود، القا کردند که نباید باز شود در صورتی که خودشان مدارس را باز کرده بودند.»

وی بیان کرد:«محوریت اتفاقات اخیر را زنان قرار دادند. در ابتدا مؤلفه‌های قدرت فرزند پسر، سپس صنعت و بعد صلاح هسته‌ای و پس از آن فناوری نوین و ارتباطات بود، اما مدتی است که قضیه به گونه‌ای دیگر تغییر کرده است.»

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از سوی پارلمان اروپا تاکید کرد:«اگر امروز به صورت خلاف، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحریم شده به واسطه نقش او در تربیت است. براساس معاهدات بین‌المللی، ارتش‌ها تحریم نمی‌شوند؛ بنابراین این اقدام محکوم می‌شود. این اقدامات را برپایه جایگاه زن مطرح کردند، شعار امسال مجمع ملی سازمان ملل متحد بر دگرگونی تعلیم و تربیت متمرکز بود که برای اولین بار شعار قرار دادند.»

وی اظهار کرد:«زن یک نقش در خانه و نقش‌های دیگری را در جامعه دارد. اول انقلاب 60 درصد زنان بی‌سواد بودند، اما اکنون اکثریت بانوان در دانشگاه‌ها هستند. در جنگ تحمیلی هم بسیاری از زنان به شهادت رسیدند. عنصر مهم در جامعه زنان هستند، اما در حکمرانی تربیتی در زیست بوم جدید خانواده را هدف گرفتند و از طریق رسانه‌های ارتباط جمعی جامعه را هدف گرفتند.»

کنگره زنان تاثیرگذار دستاورد‌های زیادی داشت

انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، در همایش بانوی فرزانه اظهارداشت:«کنگره بانوان تأثیرگذار دستاورد‌های بسیاری در کوتاه مدت داشته و دستاورد‌های بزرگ‌تری را هم در آینده داریم. نمایشگاهی در حاشیه کنگره زنان تأثیرگذار برگزار شد که مورد استقبال میهمانان قرار گرفت و نشان می‌داد که گاهی داشته‌هایی داریم که برایمان عادی شده و آن‌ها را نمی‌بینیم.»

معاون امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه در حاشیه این کنگره قرارداد‌ها و تفاهم نامه‌های در سطح داخلی و بین المللی منعقد شد، گفت: «از دستاورد‌های این نمایشگاه می‌توان به جهت صدور افکار و ایده‌های برتر جوانان و زنان و رونق اقتصادی توجه کرد.»

وی با توجه به اهمیت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان از دوران دبیرستان بیان کرد: «آموزش‌های کاربردی برای صنعت و اقتصاد بسیار حائز اهمیت است و باید بستر آموزش کاربردی دانش آموزان را فراهم کنیم. آموزش مهارت، سبک زندگی، شیوه گفتمان و نحوه ارتباط با خانواده، دوستان و... لازم است توسط معلمان به دانش آموزان ارائه شود.»

الگو پذیری از حضرت فاطمه زهرا (س)

علیرضا کریمیان، مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران، در مراسم همایش بانوی فرزانه گفت:«موضوع الگو و الگوپذیری از نیاز‌های طبیعی بشر است، همه نیازمند الگو هستیم تا اثر تربیتی را بیشتر شاهد باشیم. الگوپذیری یک نقطه عطف است که موجب رشد فردی - اخلاقی می‌شود و در قرآن هم به الگو داشتن در زندگی توصیه شده است. قرآن پیامبر را الگوی شایسته عنوان می‌کند، پیامبر حضرت زهرا را پاره تن خود دانستند که نشان‌دهنده این است که وجود حضرت فاطمه جدا از پیامبر نیست. لازم است با خلق و خوی زنان، یک الگو برای خود داشته باشند و حضرت زهرا می‌تواند بهترین الگو باشد. با وجود اینکه مادر چند کودک خردسال بوده اند، اما همواره نسبت به جامعه و امور سیاسی بعد از رحلت پیامبر ایفای نقش می‌کنند.»

وی افزود:«باید زنان با الگو گرفتن از حضرت فاطمه، نسبت به مباحث سیاسی و اجتماعی پیرامون خود ایفای نقش کنند.»

دانش‌آموختگی بیش از 7 میلیون دختر و فعالیت 50 هزار دانشجو معلم زن در آموزش و پرورش

رابعه امامی در همایش بانوی فرزانه بیان کرد:«آموزش ما از حضرت فاطمه (س) نقشه راهی است برای حضور زنان در عرصه‌های مختلف است. با نگاه تحولی دولت سیزدهم و حمایت وزیر آموزش و پرورش در جهت تعالی دختران، ارزش‌های اسلام بیش از پیش در حوزه زنان نمایان شد.»

مشاور وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد:«شکوفایی زنان و دختران تراز انقلاب از جمله برنامه‌های ما است که در این راستا این حوزه با تقویت هویت دختران در افق آینده ایران با محوریت خانواده تداوم می‌یابد.»

امامی اظهار داشت:«برای پرورش دختران در نقش مادری و همسری فعال متعهد اجتماعی از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد. تربیت زنان و دختران کارآمد، با نشاط، متعهد به آرمان‌های انقلاب و قوانین کشور از اهم برنامه‌ها در آموزش و پرورش است.»