دوشنبه 11 فروردین 1404

تزریق 36 هزار میلیارد تومان به پروژه‌های شهری

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
تزریق 36 هزار میلیارد تومان به پروژه‌های شهری

اقتصادنیوز: سرپرست دفتر اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از انتشار 36 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت توسط شهرداری‌ها در روزهای پایانی سال 1403 خبر داد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، حسن کبیرزاده نائینی اعلام کرد که در قانون بودجه سال 1403، منابع مالی مناسبی برای شهرداری‌ها به میزان 420 هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شده است. این منابع از طریق انتشار اوراق مشارکت تأمین می‌شود و قرار است برای اجرای طرح‌های زیرساختی شهری به‌کار رود.

وی افزود: وزارت کشور طبق وظایف قانونی خود، سهم هر شهرداری را تعیین کرد. همچنین، 30 هزار میلیارد تومان از این اوراق با تعهد 50 درصدی دولت منتشر شده و سازمان برنامه و بودجه نیز تضمین‌نامه‌های لازم برای بازپرداخت 50 درصد اصل و سود اوراق را صادر کرده است.

کبیرزاده نائینی خاطرنشان کرد که شهرداری‌ها با تعیین بانک شهر به‌عنوان بانک عامل، نسبت به انتشار اوراق مشارکت برای طرح‌های مترو، اتوبوسرانی و بازآفرینی بافت فرسوده اقدام کردند. فروش بخشی از این اوراق در روزهای پایانی سال 1403، امکان جذب کامل اعتبار را برای سال 1404 فراهم کرده است.

وی همچنین اشاره کرد که از مجموع اوراق منتشر شده، 300 هزار میلیارد ریال با تضمین 50 درصدی دولت به توسعه مترو و اتوبوسرانی اختصاص دارد. علاوه بر آن، 61 هزار میلیارد ریال اوراق با تضمین 100 درصدی شهرداری‌ها برای مدیریت پسماند، بازآفرینی بافت فرسوده و توسعه حمل‌ونقل شهری منتشر شده است.

از جمله شهرداری‌های موفق در انتشار اوراق مشارکت می‌توان به شهرداری‌های تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز، کرج، قم، اهواز و کرمانشاه اشاره کرد. کبیرزاده نائینی همچنین از تلاش‌های سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و بانک شهر در این فرآیند قدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد که شهرداری‌ها در نیمه اول سال 1404 با جذب کامل این اوراق، پروژه‌های خود را به پیش ببرند تا شاهد بهبود خدمات شهری باشیم.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید