تشکیل 6 هزار پرونده در حوزه پیگیری رفع تعهدات ارزی در تعزیرات
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست تخصصی ذبیح الله خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور با فعالان اقتصادی امروز چهارشنبه 16 فروردین ماه 1402 با حضور احمد رحمانیان قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و فعالان اقتصادی برگزار شد. خدائیان در ابتدای این نشست ضمن تبریک سال نو و حلول ماه مبارک رمضان اظهار کرد: سالهای سال است که...
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست تخصصی ذبیح الله خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور با فعالان اقتصادی امروز چهارشنبه 16 فروردین ماه 1402 با حضور احمد رحمانیان قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و فعالان اقتصادی برگزار شد.
خدائیان در ابتدای این نشست ضمن تبریک سال نو و حلول ماه مبارک رمضان اظهار کرد: سالهای سال است که شعار سال شعار اقتصادی و عناوین مختلف بوده و امسال شعار سال رشد تولید و مهار تورم است.
وی افزود: پس از جنگ خصوصی سازی شروع شد و زمان زیادی میگذرد که شروع به خصوصی سازی کردهایم، ولی توفیق چندانی نداشتیم علل عدم موفقیت در خصوصیسازی این است که در خصوصی سازی برای سرمایه گذاری و سرمایه گذار فرهنگ سازی نشده است در کشور ما دیدگاه به سرمایهگذار دیدگاه اسلامی نیست و با دیدگاه دیگری به سرمایه گذار نگاه میکنند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: تا زمانی که تولید رونق پیدا نکند و سرمایهگذاری در کشور صورت نگیرد چگونه باید امیدوار باشیم اقتصاد رشد مناسب داشته باشد، تورم کاهش پیدا کند و عرضه و تقاضا نیز تناسب داشته باشد، بنابراین بخش خصوصی را بسیار ضعیف کرده ایم و باید توانمند سازی صورت گیرد.
خدائیان بیان کرد: بدبینی نسبت به بخش خصوصی زیاد شده است در حالی که اگر به بخش خصوصی اعتماد کنیم و توانمندسازی صورت گیرد به نفع جامعه است به شرطی که کننده کار باشد و نسبت به خصوصی سازی مقاومت صورت میگیرد و این مسئله باعث شده شاهد خروج سرمایهها در کشور باشیم اگر بتوانیم سرمایههای داخلی را حفظ کنیم شاید دیگر نیازی به سرمایه گذار خارجی نداشته باشیم.
وی در ادامه گفت: در سازمان بازرسی باید برنامههایی را در رابطه با قوانینی که به حمایت از تولید کمک میکند داشته باشیم مثل قانون استفاده حداکثری از توان تولیدی و خدماتی کشور، حمایت از کالاهای تولیدی داخل و قانون رفع موانع تولید که قانون خوبی است، ولی اجرایی نشده و این قانون را در دستور کار قرار داده ایم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: در بخش صدور مجوزها پروندههایی در خصوص بسیاری از مسئولین در سازمان بازرسی تشکیل شدهاست.
وی افزود: همچنین قانون بهبود فضای کسب و کار و قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانش بنیان را در دستور کار قرار داده ایم تا پیگیریهای لازم صورت گیرد اگر این قوانین را نظارت و احکامی که در این قوانین وجود دارد را پیگیری کنیم تا اجرایی شود میتوانیم تحولی در فضای کسب و کار و تولید کشور ایجاد کنیم.
خدائیان عنوان کرد: بحث دیگر افزایش نقدینگی است که بانکها نقش مهمی در این موضوع دارند در حال حاضر بانکها تسهیلات زیادی دارند که بسیاری از آنها در بخش تولید نیست، اعطای تسهیلات به بخش تولید در بانکها به سختی اتفاق میافتد؛ میزان مطالبات بانکها سرسامآور است به خصوص مطالبات غیر تجاری و مشمول وصول که آمار آن در حال افزایش است که باید در سازمان بازرسی کل کشور پیگیری کنیم.
وی در ادامه اظهار کرد: مرتباً با بحث اضافه برداشت از بانک مرکزی توسط مؤسسات مالی اعتباری، بانکهای خصوصی و بانکهای دولتی مواجه هستیم و سودی که بانک مرکزی از اضافه برداشت را میگیرد کلان است و باعث میشود که بانک مرکزی مقاومت نکند در حالی که باید این موضوع را کنترل کند و در حال حاضر بانکها به بنگاه داری روی میآورند و نقدینگی را به آن قسمتها سوق میدهند که باید در این خصوص تصمیماتی اتخاذ شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: بحث دیگر مالیات است باید از اقتصاد نفتی نجات پیدا کنیم و درآمد مبتنی بر مالیات باشد با توجه به اینکه از فرار مالیاتی آمار مشخصی نداریم، ولی روز به روز افزایش پیدا میکند نظام مالیاتی شفاف نیست هنوز به صورت سنتی میخواهیم مالیات را وصول کنیم معوقات مالیاتی آمار نسبتاً بالایی دارد و امسال یکی از کارها باید نظارت بر بانک مرکزی باشد.
خدائیان عنوان کرد: وظیفه دیگری که امسال بر عهده داریم نظارت بر سازمان امور مالیاتی جهت وصول مالیاتهای معوق است.
وی افزود: سازمان بازرسی کل کشور در راستای شعار سال، پیگیری رفع تعهدات ارزی را در دستور کار قرار داده و بر اساس آمار در این رابطه 6 هزار پرونده در سازمان تعزیرات حکومتی تشکیل شده است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: در زمینه صادرات و واردات ثبات مقرراتی نداریم و دچار عدم ثبات هستیم که باید آسیبشناسی شود، سازمان بازرسی و دیگر دستگاهها باید نظارت کنند تا با این مسئله مواجه نشویم.
وی در ادامه بیان کرد: سازمان بازرسی این ظرفیت را دارد تا راهکارهای اجرایی را در راستای شعار سال، افزایش تولید و خصوصی سازی با نظارت بر اجرای صحیح قوانین و حسن جریان امور داشته باشد بر این اساس این آمادگی را داریم تا از نظرات صاحب نظران در بخشهای مختلف استفاده کنیم و به صورت علمی نظارت خود را ادامه دهیم تا تأثیر گذار باشد و بنا داریم این جلسات ادامه داشته باشد.
پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در این نشست اظهار کرد: کمیسیون اقتصادی با سازمان بازرسی هر گونه همکاری مشترک را انجام میدهد یکی از موضوعات سازمان بازرسی کل کشور احصاء قوانین مرتبط با سیاستهای رونق تولید و سیاستهای غیر تورمی در کشور است.
وی افزود: در کنار احصاء قوانین پیشنهاداتی است که در شرایط اجرا مطرح است، زیرا بعضاً در اجرا دچار مشکل میشویم و موضوع دوم بازنگری مواردی بوده که در حوزه مأموریتهای انسانی میتواند از ناحیه بازخوردی که دستگاه قضائی در پروندهها داشته است کمک کند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بنابراین آمادگی داریم تا در احصاء قوانینی که در حوزه بخش تولید میتواند کمک کند و اشکالاتی که سازمان بازرسی کل کشور در قالب یک گزارش به آن دست پیدا میکند؛ ظرفیتهای موجود را در اختیار این سازمان قرار دهیم تا وضعیت بهبود پیدا کند.
در ادامه نشست تخصصی دیگر فعالان اقتصادی نقطه نظرات خود را بیان کردند و به ارائه راهکارهای مؤثر در راستای رشد تولید و مهار تورم پرداختند.