چهارشنبه 7 آذر 1403

تصویب قطعنامه "لکه نفتی لبنان" علیه رژیم صهیونیستی در سازمان ملل و پرداخت غرامت

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
تصویب قطعنامه "لکه نفتی لبنان" علیه رژیم صهیونیستی در سازمان ملل و پرداخت غرامت

کمیته دوم مجمع عمومی سازمان ملل برای هفدهمین سال متوالی، قطعنامه ای با عنوان "لکه نفتی لبنان" را در محکومیت حمله سال 2006 رژیم صهیونیستی به ذخایر نفتی لبنان و پرداخت غرامت لازم از سوی این رژیم با اکثریت آرا تصویب کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ این قعطنامه با 150 رای موافق، 8 رای مخالف و 5 رای ممتنع در کمیته دوم مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید.

علاوه بر رژیم صهیونیستی که به این قطعنامه رای مخالف یا همان منفی داد، حامیانش همچون آمریکا، استرالیا، کانادا، جزایر مارشال، میکرونزیا، نائورو و پالائو نیز رای مخالف دادند.

پنج کشوری هم که در کمیته دوم مجمع عمومی سازمان ملل به این قطعنامه ضد رژیم صهیونیستی رای ممتنع دادند، کشورهای بوروندی، کامرون، گواتمالا، رواندا و سودان جنوبی بودند.

قطعنامه لکه نفتی لبنان، با یادآوری حمله رژیم صهیونیستی به ذخایر نفتی لبنان در سال 2006 که به انتشار لکه نفتی وسیع در سواحل لبنان منجر شد و خسارتی معادل 856/4 میلیون دلار به محیط زیست آن منطقه وارد کرد، از این رژیم می خواهد نه تنها مسوولیت جبران خسارات وارده به لبنان و دیگر کشورهای متاثر از این واقعه از جمله سوریه را بپذیرد بلکه غرامت لازم را به صورت فوری و کافی پرداخت کند.

قبل از تصویب این قطعنامه، آمریکا از توافق اخیر لبنان و اسرائیل در مورد تعیین مرزهای دریایی فیمابین استقبال کرد و آن را یک دستاورد چشمگیر در برقراری صلح و ثبات در غرب آسیا خواند و مدعی شد که این قطعنامه به این موضوع بی‌توجهی کرده است.

آمریکا که همواره حامی رژیم صهیونیستی بوده است، رای گیری سالانه درباره این قطعنامه را ناعادلانه و مایه تضعیف صلح دانست و از دیگر کشورها خواست به این قطعنامه رای منفی بدهند که به جز واشنگتن و رژیم صهیونیستی فقط شش کشور با آنها در رای منفی همراهی کردند.

رژیم صهیونیستی پس از رای گیری درباره این قطعنامه در سخنانی، طرح سالانه این قطعنامه را تلاشی بیهوده خواند و مدعی شد به ریشه‌های اصلی منازعه یعنی فعالیتهای تروریستی نمی پردازد.

نماینده رژیم صهیونیستی در این نشست ادعا کرد به رغم تصویر سیاهی که این قطعنامه از وضع موجود ترسیم می کند، واقعیت‌های صحنه، بسیار روشنتر و امیدوار کننده‌تر است و ما به توافق مهمی با لبنان دست یافته‌ایم که نماینده لبنان در این نشست هم به خوبی از آن مطلع است.

اما نماینده لبنان در این نشست، در سخنانی گفت: 17 سال تصویب پی در پی این قطعنامه با رای بالا، بیانگر ایستادگی جامعه بین المللی بر سر این اصل حقوقی است که کشورها باید مسئولیت اقدام خرابکارانه خود را بپذیرند.

نماینده لبنان تاکید کرد، اسرائیل هم باید مسئولیت حمله سال 2006 و جبران خسارات سنگین وارده به محیط زیست و توسعه پایدار لبنان را بپذیرد.

وی یادآوری کرد این قطعنامه هر سال و با تشدید چالشهای محیط زیستی در جهان از جمله پیامدهای منفی تغییر اقلیمی اهمیت بیشتری می یابد.