تعطیلی کارگاههای تنها هنرستان کشاورزی غرب تهران به دلیل موقوفه بودن ملک! + فیلم و تصاویر
تنها هنرستان کشاورزی غرب استان تهران این بار در گیر ودار اختلاف با اداره اوقاف ملارد است و بخشهایی از کارگاه های آن توسط سازمان اوقاف تعطیل شده است!
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ هنرستان کشاورزی شهید بهشتی ملارد تنها هنرستان بزرگ کشاورزی در غرب استان تهران حالا در کش و قوس اختلاف با سازمان اوقاف، بخش زیادی از زمینهای کشاورزی، دامداری، مرغداری و... خود را از دست داده است.
پس از اتفاقات تلخ تابستان سال گذشته برای دو مدرسه شهر تهران و پلمب این مدارس توسط بنیاد شهید حالا اینبار نوبت به هنرستان کشاورزی شهید بهشتی ملارد می رسد که در اختلاف میان دو بخش دولت قربانی و در مسیر تعطیلی قرار بگیرد! و در نهایت دود این اختلاف سازمانهای زیرمجموعه دولت به چشم دانشآموزانی میرود که در میان رنگینکمانی از انواع مدارس غیردولتی، سمپاد، شاهد، نمونه دولتی و... در مدارس کاملا معمولی یعنی مدارس دولتی عادی تحصیل میکنند.
ماجرای هنرستان کشاورزی شهید بهشتی از این قرار است که سازمان اوقاف مدعی است فردی که این ملک را وقف اعلام کرده نیت درمانی داشته نه آموزشی! حالا همین موضوع بهانهای شده است تا بخشهایی از مدرسه از زمین کشاورزی تا دامداری توسط اوقاف ضبط شود و دانشآموزان حق استفاده از این بخشها را ندارند.
برای بررسی وضعیت این هنرستان، بازدیدی از این مدرسه داشتیم و با عوامل آن به گفتوگو نشستیم.
این هنرستان که تنها و بزگترین هنرستان کشاورزی غرب استان تهران است، 308 دانشآموز در دو شاخه فنیو حرفهای و کاردانش دارد و حدود 100 دانشآموز از شهر و روستاهای اطراف همچون استان البرز و تهران به صورت شبانهروزی در خوابگاههای آن مستقر هستند.
هنرستان دارای بخشهای ماشین آلات کشاورزی، زراعت، باغبانی، گوسفندداری، مرغداری و زنبورداری است که هماکنون بخشهایی از آن از جمله بخشی از زمینهای زراعی گوسفنداری، گاوداری و مرغداری توسط سازمان اوقاف گرفته شده و عملا جریان آموزش عملی به دانشآموزان تعطیل شده است.
آنگونه که مدیر مدرسه میگوید برای سال تحصیلی جدید اجازه ثبتنام در پایه دهم به آنها داده نشده است و هماکنون در وضعیت بلاتکلیفی به سر میبرند.
این هنرستان با احتساب اراضی و واحد آموزشی 73 هکتار است و رشتههای ماشین آلات کشاورزی، صنایع غذایی، امور زراعی و دامی در شاخه فنیو حرفهای و مکانیک تراکتور و تیلر، پرورش صنعتی دامهای سنگین و ایجاد و نگهداری فضای سبز در شاخه کاردانش دارد.
به گفته مدیر هنرستان، فعلا ساختمان آموزشی در اختیار هنرستان است اما کارگاههای زراعی و دام همچون پرورش گوسفند، گاو و صنایع غذایی تعطیل شده است و برای آموزش عملی دانشآموزان مشکل دارند و آموزش دروس صرفا به شیوه تئوری است در حالیکه اساس آموزش در هنرستانها بر آموزش عملی استوار است.
دامداری هنرستان هماکنون در اختیار اوقاف
این هنرستان 150 رأس گوسفند و 100 رأس گاو داشت که با تعطیلی بخش پرورش دام، گاو و گوسفندها نیز به فروش رسیده و پول آن به حساب آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران واریز شده است.
در این فیلم بخشی از فعالیت این هنرستان قبل از تعطیلی بخش دامپروری نمایش داده شده است
آنگونه که کادر مدرسه میگویند این فضا 40 سال است که هنرستان بوده است یعنی سال 51 توسط سازمان بهزیستی ساخته میشود و در ابتدا واحد توانبخشی بود اما در سال 62 توسط دفتر نخست وزیری وقت به آموزش و پرورش اهدا میشود و از آن زمان تا امروز، هنرستان است.
بخشی از هنرستان که هماکنون با مرزبندی مشخص شده که در اختیار اوقاف است
اما حالا سازمان اوقاف با گرفتن بخشی از فضای هنرستان مدعی است "فردی که اینجا را وقف کرده است به نیت درمانی وقف کرده نه آموزشی."
اداره اوقاف ملارد با این استدلال در ماههای اخیر بخش دامداری، گوسفنداری و گاوداری را از هنرستان گرفتهاند!
طبق گفتههای مدیر مدرسه، بخشهایی که توسط سازمان اوقاف گرفته شده هماکنون به بخش خصوصی اجاره داده شده است!
زمین کشاورزی که بچهها بر روی آن کار میکردند و هماکنون بخش کوچکی از آن در اختیار هنرستان است
او حتی میگوید: فرمانداری، آموزش و پرورش و مسئولان منطقه کاملا در جریان مشکل این هنرستان هستند و تابستان سال گذشته نیز بازدیدی را از وضعیت مدرسه داشتند اما در عمل برای حل مشکل اقدامی نشده است و اوقاف میگوید که از سال 90 اجاره هنرستان پرداخت نشده است.
حتی خانواده دانشآموزان نیز نامهای را تنظیم و به بخشهای مختلف از جمله دفتر ریاست جمهوری و رهبر انقلاب ارسال کردهاند.
نامهای که نشان میدهد این زمین در اختیار آموزشوپرورش قرار گرفت
سازمان اوقاف میگوید که آموزشوپرورش اجاره را پرداخت نمیکند
از سوی دیگر اوقاف و امور خیریه استان تهران معتقد است کا با نگاه مثبت سازمان اوقاف بخش آموزشی در اختیار آموزش و پرورش است تا خللی به رود آموزشی وارد نشود اما آموزش و پرورش باید نسبت به پرداخت حقوق موقوفه اقدام کند.
نامه قضایی برای تخلیه بخشهایی از هنرستان که البته تأکید شده از تخلیه ساختمان آموزشی خودداری شود
اما پاسخ به برخی پرسشها از سوی مسئولان سازمان اوقاف داده نشده است از جمله اینکه اساس کار در هنرستانها، آموزش عملی است و با تعطیلی بخشهایی از هنرستان که آموزش عملی را عهده دار هستند عملا دانشآموزان متضرر شدهاند و روند آموزش مختل شده است.
ملاک انتخاب رشته فقط نمرات دانشآموز است / رشتههای فنیوحرفهای پرطرفدار بین دانشآموزان دانشآموزان متقاضی رشتههای فنی زیاد است، ظرفیت نداریمسؤال اساسی که در این بین مسئولان اوقاف این شهرستان باید پاسخگوی آن باشند این است که اصل وقفنامه این ملک که در آن تاکید بر "نیت استفاده درمانی از سوی واقف شده" کجاست؟! و صحت این ادعا باید به اثبات برسد؛ در ثانی، اگر واقعا نیت واقف در وقفنامه مربوطه، استفاده "درمانی" از این موقوفه بوده و نه استفاده آموزشی، پس چرا در حال حاضر بخشهایی از این هنرستان که توسط اوقاف از کاربری آموزشی هنرستان خارج شده، به بخش خصوصی با فعالیتهای غیردرمانی، اجاره داده شده است؟!!
و دیگر اینکه آیا نمیتوان در همراهی بیشتر با مردم این منطقه، به جریان آموزش طبقه متوسط و ضعیف جامعه کمک کرد؟ آیا سایر نهادها، هیچ وظیفه و مسئولیت اجتماعی را در قبال آموزش فرزندان این سرزمین ندارند؟
با توجه به اهمیت و سهم توسعه آموزشهای فنی، حرفهای و مهارتی، مخصوصا آموزشهای هنرستانی در تحقق سیاستهای کلان اشتغال و اقتصاد مقاومتی و عملیاتی کردن شعار جهش تولید، تعطیلی کارگاههای یک هنرستان که بخشی از آموزش عملی دانشآموزان را عهدهدار است، قابل پذیرش خواهد بود؟
آموزشوپرورش میگوید برای حل مشکل در تلاشیم
در همین رابطه، محمد صیدلو؛ مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران میگوید: آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران در گرفتن سند برای املاک رتبه اول را داشته است و با این وجود، 60 درصد املاک سند ندارند؛ برای هنرستان شهید بهشتی باید از سالها قبل اقدام میشد که متأسفانه اقدامی نشده و سازمان اوقاف برای این ملک، سند گرفته و الان هم مالک هنرستان است و ما مستاجر آنها هستیم.
او ادامه میدهد: متاسفانه این اشکالات وجود داشته و بسیاری از مدارس که حکم قلع و قمع برای آنها گرفته میشود، مالکیتشان برای آموزش و پرورش تثبیت شده نیست؛ برای هنرستان شهید بهشتی هم قرار شده قرارداد اجاره با اوقاف بنویسیم و براساس آن به فعالیت ادامه دهیم؛ دو نهاد دولتی باید مسائل را با همراهی حل کنند هماکنون آموزش و پرورش به لحاظ مالی نمیتواند این ملک را از اوقاف بخرد و امیدواریم این سازمان به تحصیل چند صد نفر از دانشآموزان این کشور کمک کنند و امیدواریم با ورود استاندار و فرماندار ماجرا به گونهای ختم شود که مردم آسیب نبینند.
اما این سؤال نیز مطرح است که آیا نمیتوان از محل درآمد حاصل از فروش گاو و گوسفندان هنرستان، اجاره اوقاف را پرداخت کرد یا حتی با توجه به اینکه مسئولان هنرستان مدعی هستند تولیداتی در زمینه گوشت گاو و گوسفند و محصولات لبنی داشتند آیا نمیتوانستند از محل درآمد حاصل از محصولات هنرستان اجاره اوقاف را بپردازند؟!
به گزارش تسنیم، این نخستین باری نیست که مدارس دولتی، قربانی اختلاف میان دستگاههای دولتی و غیردولتی میشوند و در نهایت رأی مبنی بر تخلیه یا پلمب مدارس دولتی صادر میشود، مدارسی که بیشتر دانشآموزان آن از میان خانوادههای طبقه متوسط و ضعیف جامعه هستند.
اگر قرار است آموزش و پرورش در رأس قرار بگیرد این مقوله فقط با شعار محقق نخواهد شد؛ وقتی سایر بخشها در برابر تحصیل فرزندان این جامعه در مدارس دولتی احساس مسئولیتی نمیکند و گاه و بیگاه و شاهد پلمب و تخلیه یکی از مدارس دولتی هستیم دیگر صحبت از تحول بنیادین عجیب است؛ تعطیلی هر یک مدرسه دولتی عملا بار دانشآموز را به مدارس دولتی همجوار هدایت میکند و نتیجه آن افزایش جمعیت دانشآموزان در کلاسهای درس مدارس دولتی است موضوعی که در نهایت کیفیت آموزش را به شدت کاهش خواهد داد.
به هر حال انتظار از نهادهای بیرونی همچون مجلس شورای اسلامی، سازمان بازرسی و شورای آموزش و پرورش استانها، فرمانداری و استانداری این است که در چنین اختلاف نظرهایی مصالح دانشآموزان اقشار متوسط و ضعیف جامعه را در نظر بگیرند و تصمیماتی اتخاذ شود که در نهایت بتوان مانع از تخلیه مدارس دولتی شد.
انتهای پیام /