پنج‌شنبه 8 آذر 1403

تفویض اختیار به اساتید برای جذب دانشجوی تحصیلات تکمیلی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تفویض اختیار به اساتید برای جذب دانشجوی تحصیلات تکمیلی

تهران - ایرنا - رییس دانشگاه تهران یکی از برنامه‌های این دانشگاه را تفویض اختیار به اعضای هیأت علمی برای جذب دانشجویان تحصیلات تکمیلی به‌ویژه دانشجویان بین‌المللی عنوان کرد وگفت: مکانیزم‌های انگیزشی برای آن پیش‌بینی شده است که در قالب دستورالعمل و آیین‌نامه‌ها تدوین و در یک دوره آزمایشی اجرا می‌شود.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، سیدمحمد مقیمی در نشست شورای دانشگاه تهران که با حضور اعضای هیأت رییسه، رؤسای دانشکدگان‌ها، دانشکده‌ها و مراکز و مؤسسات وابسته به دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: واگذاری اختیارات امور آموزشی به صف، گروه‌ها و اعضای هیأت علمی از مهم ترین محورهای بسته سیاستی دانشگاه تهران در حوزه آموزش است که این بسته از مهر ماه اجرایی می شود.

وی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در برنامه تحولی به آن پرداخته خواهد شد، تفویض اختیار به اعضای هیأت علمی برای جذب دانشجویان تحصیلات تکمیلی به ویژه دانشجویان بین‌المللی است، مکانیزم‌های انگیزشی نیز برای آن پیش‌بینی شده است که در قالب دستورالعمل و آیین‌نامه‌های تدوین می‌شود و در یک دوره آزمایشی اجرا می‌شود.

دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی کرج و دانشکدگان ابوریحان یکپارچه می‌شوند

رییس دانشگاه تهران همچنین از برنامه یکپارچه‌سازی فعالیت‌های علمی دانشگاه تهران در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی خبر داد و گفت: در جمع‌بندی تبادل‌نظرها و بازدیدهایی که از دو دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی و ابوریحان صورت گرفت و با تمام ذی‌نفعان گفت و گو کردیم، اجماع این بود که باید یکپارچه‌سازی فعالیت‌های علمی این دو مجموعه برای بهره‌برداری بهینه از ظرفیت‌ها عملیاتی شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، مقیمی یادآور شد: اجرای الگوی یکپارچه‌سازی فعالیت‌های علمی حوزه کشاورزی و منابع طبیعی در دانشگاه تهران با انتصاب رییس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی کرج به عنوان سرپرست دانشکدگان ابوریحان کلید خورد. جزییات یکپارچه‌سازی کشاورزی و منابع طبیعی در دانشگاه تهران؛ یک دانشکدگان و 3 دانشکده

وی یکی از اهداف یکپارچه‌سازی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی کرج و دانشکدگان ابوریحان در ورامین را بهره‌برداری حداکثری از تمام ظرفیت‌های دانشگاه تهران در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی دانست و اظهار داشت: بر اساس این الگوی یکپارچه، یک دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی واحد در دانشگاه تهران با شکل‌گیری سه دانشکده خواهیم داشت و طرح اولیه‌ای برای ساماندهی گروه‌ها و رشته‌های تخصصی جدید و چگونگی جهت‌دهی دانش‌بنیان‌ها در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی برنامه‌ریزی می‌شود.

رییس دانشگاه تهران با بیان اینکه در حال حاضر یکپارچه‌سازی فعالیت‌های علمی و پژوهشی کشاورزی و منابع طبیعی جزو اولویت‌های کشور است، تصریح کرد: برای تحقق پارادایم اقتصاد مقاومتی چاره‌ای جز این نیست که کشاورزی به عنوان محور توسعه کشور بیشتر دیده شود. روز به روز که می‌گذرد ابعاد و اهمیت سفارش امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه کشاورزی محور اقتصاد کشور قرار گیرد، بیشتر روشن می‌شود. هدف‌گذاری دانشگاه تهران برای استقرار 2 هزار واحد فناور و دانش‌بنیان

مقیمی، رویکرد دانشگاه تهران در مواجهه با مسایل کشور از جمله مسایل حوزه کشاورزی را رویکردی دانش‌بنیان در راستای تبدیل علم به ثروت و پاسخ‌گویی به نیازهای جامعه ذکر کرد.

وی با یادآوری هدف‌گذاری دانشگاه تهران برای فراهم آوردن زمینه استقرار 2 هزار واحد فناور و دانش‌بنیان در سال جاری، گفت: در حال حاضر نزدیک به 200 واحد فناور و دانش‌بنیان در مجموعه پارک علم و فناوری و شعبه‌های آن در دانشگاه تهران مستقر هستند که بین این آمار با هدف گذاری رسیدن به 2 هزار واحد فاصله زیادی وجود دارد که برای تحقق آن تلاش مضاعفی مورد نیاز است. کاربری اماکن دانشگاه تهران در طرح توسعه مشخص شد رییس دانشگاه تهران همچنین درباره برنامه تحقق این هدف گذاری از برنامه‌ریزی برای آماده‌سازی سه سطح فضای آزمایشگاهی در اختیار واحدهای دانش‌بنیان در این دانشگاه خبر داد و گفت: سطح اول در دانشکدگان‌ها و دانشکده‌هاست که مسوولان آنها با حمایت مالی دانشگاه باید فضاهایی را برای فعالیت واحدهای دانش‌بنیان و فناور فراهم کنند.

مقیمی ادامه داد: در سطح دوم، اکثر اماکن دانشگاه تهران در طرح توسعه را به منظور استقرار واحدهای فناور در اختیار پارک علم و فناوری قرار می‌دهیم و در سطح سوم نیز نشستی با مجموعه سازمان‌ها و نهادهای حامی از معاونت علمی ریاست جمهوری تا سازمان فنی‌وحرفه‌ای برگزار کرده‌ایم و تلاش داریم با رایزنی و اعتمادسازی نهادها و سازمان‌ها زمینه و بستر فعالیت واحدهای فناور و دانش‌بنیان را با استفاده از امکانات بلااستفاده کشور فراهم کنیم.

ساماندهی آموزش دانشگاه تهران در پساکرونا با الگویی جدید

رییس دانشگاه تهران در بخش دیگر سخنانش در شورای دانشگاه تهران، از آغاز تدوین برنامه راهبردی و برنامه پنج ساله دانشگاه خبر داد و اظهار داشت: یکی از محورهای مهم در این برنامه راهبردی، بسته سیاستی تحول آموزشی دانشگاه برای ساماندهی حوزه آموزش با یک الگوی جدید در دوره پساکرونا است.

مقیمی افزود: بخشی از این بسته سیاستی مربوط به برنامه‌های تحولی دانشگاه در حوزه آموزش است و بخش دیگر مربوط به استفاده از ظرفیت ایجادشده در دوران آموزش مجازی با تمرکز بر روی دوره‌های ترکیبی می‌شود.

آخرین وضعیت همسان‌سازی حقوق اعضای هیأت علمی

وی در ادامه سخنانش درباره همسان‌سازی حقوق اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های وزارت علوم با با اعضای هیأت علمی غیربالینی علوم پزشکی، گفت: قانون مجلس با صراحت بر اجرای این همسان‌سازی تاکید دارد. بر اساس مصوبه مجلس قرار شده که تأمین اعتبارات همسان‌سازی از محل بودجه عمومی دولتی باشد و رییس سازمان و بودجه هم در جلسه‌ای که به ریاست معاون اول رییس‌جمهور و با حضور وزیران علوم و بهداشت برگزار شد، تصریح کرد که ابهامی در این باره ندارند.

رییس دانشگاه تهران همچنین با اشاره به تلاش‌های وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای اجرای همسان‌سازی، از ارایه پیشنهاد به منظور تشکیل کمیته‌ای مستقلی زیر نظر معاون اول رئیس‌جمهور برای راستی‌آزمایی و اجرای قانونمند همسان‌سازی خبر داد. قانون برنامه پنجم در خصوص استقلال اداری مالی دانشگاه‌ها دوباره احیا شود مقیمی همراهی مجلس شورای اسلامی با موضوعات دانشگاه‌ها و رویکرد مثبت و توجه ویژه رییس‌جمهور و معاون اول رییس‌جمهور نسبت به دانشگاه‌ها را فرصت مناسبی برای پیگیری استقلال اداری و مالی دانشگاه‌ها دانست و گفت: منظور ما از استقلال اداری و مالی دانشگاه‌ها، فعالیت در ذیل قوانین مادر کشور و خلاص شدن از قوانین دست و پاگیر و به حداقل رساندن دخالت‌های مدیریتی نهادهای بیرونی در دانشگاه‌ها و وزارت علوم است.

وی با بیان اینکه خواستار آزادی عمل در اختیارات دانشگاه‌ها هستیم، تصریح کرد: حذف ماده مربوط به استقلال اداری و مالی دانشگاه‌ها در قانون برنامه ششم، صدمه بزرگی بود. به دنبال این هستیم که قانون برنامه پنجم توسعه در خصوص استقلال اداری و مالی دانشگاه‌ها با یک جرح و تعدیلی که صورت می‌گیرد، دوباره احیا شود.

برچسب‌ها