تقبل 55 درصد قیمت چاپ کتابهای درسی توسط دولت / شبکه اجرای قانون اساسی تاسیس میشود
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سیداحمد حبیب نژاد با اشاره به گذشت 8 ماه از راهاندازی این معاونت در معاونت حقوقی ریاست جمهوری درباره مهمترین اقداماتی که این معاونت در خصوص اجرای قانون اساسی که رئیس جمهور را مجری آن میداند، اظهار کرد: در دستورالعمل اجرای اصل 113 قانون اساسی که رئیس جمهور را مسئول اجرای قانون اساسی میداند، دو مورد نقض قانون اساسی شامل نقض جزئی و دیگری نقض کلی...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سیداحمد حبیب نژاد با اشاره به گذشت 8 ماه از راهاندازی این معاونت در معاونت حقوقی ریاست جمهوری درباره مهمترین اقداماتی که این معاونت در خصوص اجرای قانون اساسی که رئیس جمهور را مجری آن میداند، اظهار کرد: در دستورالعمل اجرای اصل 113 قانون اساسی که رئیس جمهور را مسئول اجرای قانون اساسی میداند، دو مورد نقض قانون اساسی شامل نقض جزئی و دیگری نقض کلی پیشبینی شده است. وی افزود: بررسی نقضهای جزئی قانون اساسی در اختیار معاونت ترویج قانون اساسی معاونت حقوقی ریاست جمهوری قرار داده شده است لذا در این معاونت، سامانهای با عنوان «پیگیری اجرای قانون اساسی» راه اندازی شده که شهروندان میتوانند از هر نقطه کشور، موضوعاتی که نقض قانون اساسی باشد را برای پیگیری، اعلام کنند.
حل مشکل پیوند اعضا در مواردی که شناسنامه وجود ندارد
وی با بیان اینکه استقبال خوبی از این سامانه شده و مردم موارد زیادی را به ما اعلام کرده اند ادامه داد: برخی از این موارد به نتیجه رسیده است مثلا بحث پیوند کلیه، دختری از زاهدان نیاز به پیوند کلیه داشت و خانواده اش کلیه پیدا نمیکردند و گرفتار بودند؛ مادرش میتوانست به او کلیه بدهد، ولی بیمارستان از اجرای آن خودداری میکرد و میگفت، چون مادر بیمار، شناسنامه ایرانی ندارد، امکان انتقال کلیه از وی به بیمار وجود ندارد و بیمارستان زاهدان آن را نمیپذیرفت. حبیب نژاد ادامه داد: خانواده بیمار این موضوع را در سامانه قانون اساسی دولت ثبت کرد و نامه نگاریهای معاونت حقوقی با وزارت بهداشت آغاز شد که نتیجه داد و مقرر شد در مواردی که شناسنامه وجود ندارد و ما قطعی نمیدانیم که متقاضی، ایرانی است یا نه، بیمارستانها باید پیوند کلیه یا سایر اعضا را انجام دهند. اخیرا این عمل پیوند کلیه انجام شده که موفقیت آمیز بوده است.
جلوگیری از افزایش سرسامآور قیمت کتابهای درسی
معاون قانون اساسی معاون حقوقی رییس جمهور یکی دیگر از این مواردی را که با پیگیری معاونت پژوهش و ترویج قانون اساسی معاونت حقوقی ریاست جمهوری، به سود مردم خاتمه یافت را در خصوص کتابهای درسی عنوان و اظهار کرد: امسال با توجه به افزایش قیمت کاغذ، 45 درصد افزایش قیمت کتابهای درسی داشتیم؛ لذا هیأت پیگیری اجرای قانون اساسی نامهای به رئیس جمهور نوشت که اگر این اتفاق بیفتد، به تعداد کودکان بازمانده از تحصیل افزوده خواهد شد؛ رئیس جمهور هم به داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه دستور داد و دولت 50 تا 55 درصد هزینه چاپ کتابهای درسی امسال را بر عهده گرفت و لذا امسال افزایش قیمت کتابهای درسی نخواهیم داشت. وی یادآور شد: علت اینکه دو هفته ثبت نام کتاب درسی به تعویق افتاد، به همین دلیل بود وگرنه امسال باید شاهد افزایش 80 تا 85 درصدی قیمت کتابهای درسی میبودیم.
هر شهروندی به سامانه قانون اساسی دسترسی دارد
حبیب نژاد با تاکید بر اینکه همه موارد اعلامی در سامانه اعلام نقض موارد جزئی قانون اساسی، پیگیری میشود، گفت: سعی ما این بوده که حداکثر ظرف 48 ساعت پس از اعلام در سامانه، نامههای پیگیری از این معاونت به دستگاه مربوطه ارسال شود؛ حتی مواردی بود که به لحاظ پرونده قضایی به ما ارجاع شده و ما از دستگاه قضایی خواسته ایم تا آن را بررسی کند. معاون قانون اساسی معاون حقوقی رییس جمهور با تاکید بر اینکه هر شهروندی میتواند به معاونت حقوقی ریاست جمهوری دسترسی داشته باشد، افزود: در ادامه تشکیل معاونت پژوهش و ترویج قانون اساسی معاونت حقوقی ریاست جمهوری، هیأت پیگیری اجرای قانون اساسی بود البته چنین هیأتی در دورههای قبل هم بوده، اما در دولت سیزدهم اتفاقی که افتاد این بود که رئیس جمهور شخصا ریاست این هیأت را بر عهده گرفت. وی دو تفاوت دیگر هیات پیگیری اجرای قانون اساسی در دولت سیزدهم با دولتهای قبل را چنین بیان کرد: مصوبات این هیات را رئیس جمهور یا معاونت حقوقی وی ابلاغ میکند ضمن آنکه در هیأتهای قبلی پیگیری قانون اساسی اشخاص حقیقی از اساتید حقوق بودند، اما در هیأت پیگیری اجرای قانون اساسی که دولت سیزدهم ایجاد کرد، علاوه بر رئیس جمهور، معاون حقوقی وی، دبیر هیأت دولت، وزیر دادگستری، دادستان کل کشور و معاون پارلمانی رئیس جمهرور به اضافه 8 نفر از اساتید حقوق عمومی هم حضور دارند. وی این نکته را هم گفت که آیین نامه اجرایی این هیأت نوشته و دبیرخانه آن تشکیل شده است.
تاسیس شبکه اجرای قانون اساسی
معاون قانون اساسی معاون حقوقی رییس جمهور گفت: شبکه اجرای قانون اساسی در دست تأسیس است و امیدواریم در 12 مرداد که سالروز برگزاری انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی است، شاهد آغاز به کار این شبکه باشیم. حبیب نژاد گفت: خانه ملی قانون اساسی با مجوز شورای عالی انقلاب فرهنگی راه اندازی کرده شده که در زمینه گفتگوهای اجرای قانون اساسی است؛ الان دغدغه مردم در حوزه حقوقی، اجرای کامل قانون اساسی است؛ خانه ملی قانون اساسی برای تضارب آرا و بررسی افکار در خصوص برداشت از قوانین تأسیس شده است. عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه بخش مهم دغدغههای معاونت ترویج قانون اساسی، اجرای فصل سوم این قانون در خصوص حقهای اقتصادی است، گفت: اصلهای 43، 44 و همچنین بند «ب» اصل 3 قانون اساسی را به جد پیگیری کرده ایم که اصل 3 با عنوان تبعیض ناروا برای ما اهمیت زیادی دارد و نامهنگاریهای مختلفی در این خصوص به دستگاهها داشتهایم که برخی از آنها ذیل عنوان «محرمانه» به دستگاه اجرایی مربوطه ارسال شده است. وی با بیان اینکه تفسیر شورای نگهبان از اصل 113 قانون اساسی مسئولیت رییس جمهور در این اصل را به دستگاههای اجرایی محدود میداند، گفت: سعی میکنیم مواردی که به دستگاهها و قوای دیگر هم مربوط میشود را با اقداماتی مانند نامه نگاری، پوشش دهیم ضمن اینکه دادستان کل کشور را در هیأت پیگیری اجرای قانون اساسی عضو کرده ایم. حبیب نژاد خاطر نشان کرد: برای نمونه یکی از مواد قانون آیین نامه داخلی مجلس که اعتبار قانونی نداشت را با نامه نگاری به مجلس گوشزد کردیم و مجلس هم با همکاری هیأت رفع اختلاف دو قوه، نظر دولت را دوستانه پذیرفت.
منبع: ایرنا