چهارشنبه 3 بهمن 1403

تلاش دانشگاه پیام نور برای جذب دانشجوی خارجی

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
تلاش دانشگاه پیام نور برای جذب دانشجوی خارجی

سرپرست دانشگاه پیام نور از گسترش فعالیت‌های این دانشگاه برای جذب دانشجویان خارجی در سال جاری خبر داد و گفت: با کسب مجوز از هیات امنای دانشگاه، مراکز دانشگاه پیام نور در کشورهای لبنان، عراق و سوریه راه‌اندازی می‌شود.

ابراهیم تقی زاده در دیدار با رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، با اشاره به ظرفیت ها و پتانسیل های دانشگاه پیام نور و گستردگی این دانشگاه در سراسر کشور گفت: دانشگاه پیام نور به عنوان بزرگ ترین دانشگاه دولتی کشور در راستای تحقق شعار سال 1401 که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین» نامگذاری شده است، اهتمام می ورزد. رفع دغدغه های اشتغال و کارآفرینی در کشور یکی از وظایف مهم این دانشگاه است.

به گزارش ایرنا وی با تاکید بر اهتمام ویژه این دانشگاه برای تحقق شعار سال گفت: 36 شرکت دانش بنیان در حال حاضر در مرکز ملی صنایع خلاق دانشگاه پیام نور مستقر هستند و این دانشگاه در بیشتر استان‌ها مراکز رشد راه‌اندازی کرده است.

تقی زاده بر تداوم و گسترش فعالیت های مراکز رشد و دانش بنیان تاکید کرد و اظهار داشت: تمرکز دانشگاه پیام نور از بدو تاسیس بیشتر در رشته های علوم انسانی بوده است اما با توجه به اقتضائات جامعه در برهه ای این دانشگاه اقدام به راه اندازی رشته های علوم پایه و فنی مهندسی کرده است و در حال حاضر حدود 35 درصد اساتید دانشگاه در این بخش ها مشغول به ارائه خدمات آموزشی هستند.

سرپرست دانشگاه پیام نور از وجود آزمایشگاه های مجهز به بهترین تجهیزات پژوهشی در این دانشگاه خبر داد و اظهار داشت: ماموریت ویژه معاونت پژوهشی دانشگاه پیام نور در سال جاری افزایش تعداد شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد و کارآفرینی است تا ضمن گسترش تعامل صنعت و دانشگاه، بسترهای اشتغال دانش آموختگان را فراهم آورد.

وی آمایش رشته ها و ایجاد رشته های جدید را از دیگر اولویت های دانشگاه پیام نور عنوان کرد و افزود: گسترش رشته های تحصیلی کاربردی و بین رشته ای در مقاطع تحصیلات تکمیلی، راه اندازی سامانه ای کارآمد برای برگزاری آزمون های بدون کاغذ و آنلاین و تقویت نرم افزارهای الکترونیکی از جمله برنامه های این دانشگاه در سال جاری است.

سرپرست دانشگاه پیام نور با تاکید بر لزوم تهیه منابع درسی به زبان های عربی و انگلیسی افزود: هفت مرکز استان دانشگاه پیام نور در داخل کشور فرایند کسب مجوز جذب دانشجویان خارجی را طی می کنند و در حال حاضر مرکز تهران دانشگاه پیام نور دارای مجوز جذب دانشجوی خارجی است که امید است در سال جاری بتوانیم با افزایش تعداد دانشجویان خارجی گامی مثبت در جهت انتقال دانش و فرهنگ این مرز و بوم و توسعه دیپلماسی علمی برداریم.

وی همچنین بر لزوم بهره مندی دانشگاه پیام نور از ظرفیت نهاد رهبری برای غنی سازی منابع درسی تاکید کرد و اظهار داشت: از آنجا که دانشگاه پیام نور دانشگاهی منبع محور است، بازنگری، به روز رسانی و غنی سازی منابع درسی باید در اولویت قرار گیرد تا بتوانیم در رشد و تربیت موثر دانشجویان نقشی بسزا ایفا نماییم.

تقی زاده از وجود 14 دبیرخانه فرهنگی در استانها خبر داد و با اشاره به پویایی بیشتر فعالیت های فرهنگی با امکان حضور دوباره دانشجویان در فضای دانشگاه اظهار داشت: این دانشگاه به دنبال تخصیص بودجه ای بیشتر برای گسترش فعالیت های فرهنگی است و با برگزاری جشنواره های متعدد، بسترهای ایجاد نشاط، پویایی و افزایش مشارکت دانشجویان در فعالیت های فرهنگی را فراهم می کند.

تحقق شعار سال مهمترین تکلیف حوزه معاونت پژوهشی

سرپرست دانشگاه پیام نور تحقق شعار سال را مهم ترین تکلیف و ماموریت حوزه معاونت پژوهشی دانست و اذعان داشت: توسعه فعالیت های دانش بنیان و کارآفرینی و تلاش برای اجرایی شدن آنها، راه اندازی سامانه خدمات پژوهشی اعضای هیات علمی، بازنگری آیین ناهم های فعالیت های پژوهشی، افتتاح مرکز صنایع خلاق، ارتقای رتبه دانشگاه در نظام رتبه بندی، ارتقای کیفی نشریات علمی، ساماندهی مراکز پژوهشی خودگردان و توسعه انتشارات دانشگاه نیز از دیگر برنامه های این معاونت در سال 1401 است.

وی با اشاره به اولویت ها و برنامه های حوزه معاونت آموزشی در سال جاری افزود: گسترش رشته های تحصیلی کاربردی و بین رشته ای در مقاطع تحصیلات تکمیلی، راه اندازی سامانه ای کارآمد برای برگزاری آزمون های بدون کاغذ و آنلاین، تقویت نرم افزارهای الکترونیکی، به روز رسانی آیین نامه ها و آمایش رشته ها را از جمله این برنامه ها عنوان کرد.

تقی زاده با اشاره به پویایی بیشتر فعالیت های فرهنگی با امکان حضور دوباره دانشجویان در فضای دانشگاه اظهار داشت: معاونت فرهنگی دانشگاه پیام نور همچون سال های گذشته با برگزاری جشنواره های متعدد به دنبال ایجاد نشاط، پویایی و افزایش مشارکت دانشجویان در فعالیت های فرهنگی است که با امکان حضور دوباره دانشجویان در دانشگاه می توان بسترهای مشارکت بیشتر آنها را در برگزاری جشنواره ها و فعالیت های در انجمن های علمی فراهم کرد.