تهدید شدن روسیه به تحریم های بیشتر از سوی آمریکا
دولت روسیه اعلام کرد که از سیگنالهای واشنگتن و بروکسل در آستانه مذاکرات ژنو ناامید شده و ایالات متحده بر امتیازات یکجانبه روسیه پافشاری میکند.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، در شرایطی که روسیه اعلام کرده نسبت به مذاکرات روزهای آینده در ژنو ناامید است، یک مقام ارشد در دولت ایالات متحده ادعا کرده تحریمها علیه روسیه شدید و دفعی خواهد بود.
دولت روسیه اعلام کرد که از سیگنالهای واشنگتن و بروکسل در آستانه مذاکرات ژنو ناامید شده و ایالات متحده بر امتیازات یکجانبه روسیه پافشاری میکند.
*س_ناامید از ژنو: تسلیم فشار آمریکاییها نمیشویم_س*بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه در آستانه نشست ژنو بین نمایندگان مسکو و واشنگتن گفته مسکو از سیگنالهای واشنگتن و بروکسل درباره ضمانتهای امنیتی پیشنهادی روسیه بسیار ناامید است. به گفته او روسیه تسلیم فشارهای آمریکا نخواهد شد و هیچ امتیازی نخواهد داد و به مذاکرات آتی هم خوشبین نیست.
ریابکوف در شرایطی این سخنان را به میان آورده که قرار است از فردا (دوشنبه)، گفتوگوهای امنیتی میان مقامات آمریکا و روسیه در شهر ژنو آغاز شود. یکی از مقامات ارشد دولت بایدن به رویترز گفته ایالات متحده و متحدانش آماده هستند تا در این مذاکرات با روسیه در مورد امکان محدود کردن رزمایشهای نظامی و استقرار موشکی در اوکراین و مناطق اطراف آن گفتگو کنند. با این حال او متذکر شده ایالات متحده تمایلی به بحث در مورد محدودیت استقرار نیروهای آمریکایی در کشورهای ناتو در این منطقه ندارد.
در ماههای اخیر و در پی استقرار بیش از یکصد هزار نفر از نیروهای نظامی روسیه در نزدیکی مرز اوکراین، روابط میان مسکو و غرب رو به وخامت پیدا کرد و تنشها به بالاترین سطح خود از زمان پایان گرفتن جنگ سرد رسیده است. غربیها مسکو را متهم به تلاش برای حمله به اوکراین و الحاق خاک این کشور به روسیه میکنند. پوتین هم گسترش ناتو به سمت شرق را ریشه بحران کنونی خوانده است.
*س_اعلام نگرانی مشترک بابت روسیه و چین_س*همچنین در این شرایط و در آستانه آغاز گفتوگوهای غرب با مسکو، روز گذشته آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، و جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با هم گفتوگو کردند. بلینکن در این گفتوگو با اشاره به تعهد خود جهت تقویت روابط میان ایالات متحده و اروپا و نیز رویارویی با چالشهای مشترک، بر اهمیت هماهنگسازی اقدامات در حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین تاکید کرده و افزوده هرگونه تجاوزگری بیشتر روسیه با پاسخ شدید روبرو خواهد شد. همچنین نگرانیها درباره فشار سیاسی و اقتصادی چین علیه لیتوانی، از دیگر محورهای مورد بحث دو طرف بود.
جوزپ بورل نیز با انتشار توییتی در همین ارتباط نوشته طی گفتوگو با وزیر خارجه آمریکا، افزایش حضور نظامی روسیه در امتداد مرز با اوکراین، لزوم تنشزدایی توسط مسکو، و تعامل دیپلماتیک در معماری امنیتی اروپا به بحث گذاشته شده است.
*س_تهدید به اعمال تحریمهای شدید و دفعی علیه روسیه_س*از سوی دیگر ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، در توییتی نوشت که ایالاتمتحده برای روسیه مشخص کرده که پیامدهای گسترده حمله احتمالی به اوکراین چه خواهد بود، از جمله اینکه تحریمهای اقتصادی بیسابقه علیه مسکو اعمال میشود. پرایس افزود که ناتو، اتحادیه اروپا و گروه هفت نیز بر این نظر هستند
یک مقام ارشد دولت آمریکا هم به رویترز گفته تنبیهاتی که در صورت تجاوز روسیه به اوکراین در نظر گرفته خواهد شد، به صورت تدریجی و افزایشی در طول زمان نخواهد بود. بلکه برعکس، ما یک رویکرد «شروع شدید» اتخاذ خواهیم کرد که طی آن، هماهنگ با دیگر متحدان و شرکای خویش، فورا هزینه های شدید و سرسام آور بر اقتصاد روسیه و از جمله سیستم مالی و بخش هایی که برای کرملین حیاتی محسوب می شوند، اعمال خواهیم کرد.
او گفته هنوز هیچ تصمیمی اتخاذ نشده اما این محدودیت ها ممکن است به محصولات صادراتی آمریکا به روسیه و برخی محصولات خارجی مشمول حوزه حاکمیتی آمریکا ضربه بزند. همچنین ممکن است روسیه به گروه کشورهای محدود شده از حیث کنترل های شدید صادراتی افزوده شود و در کنار کوبا، ایران، کره شمالی و سوریه قرار گیرد.
همچنین بخوانید