سه‌شنبه 31 تیر 1404

تهران به یک شهر بی‌پناه تبدیل شده است / عدم توجه به محیط زیست، پروژه‌های عمرانی را به قهقرا می‌برد

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
تهران به یک شهر بی‌پناه تبدیل شده است / عدم توجه به محیط زیست، پروژه‌های عمرانی را به قهقرا می‌برد

وزیر راه و شهرسازی گفت: تهران با جمعیت کلانی که بدون توجه به برنامه‌ریزی‌های قبلی و طرح‌های کلان و فرادستی، دارد تبدیل به یک شهر بی پناه شده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فرزانه صادق‌مالولجرد در مراسم آیین آغاز عملیات اجرایی آزادراه پردیس - هراز اظهار داشت: بنابراین، همانطور که در یک سال گذشته همکارانم زحمات زیادی کشیدند، از این به بعد نیز تمام تلاش‌مان این است که ماموریت‌هایمان در حوزه مسکن اجرایی شود و مسئولیت‌هایی که در قبال مردم داریم برای اتمام پروژه‌های آغاز شده، به درستی انجام گیرد.

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین موضوعات در پروژه‌های مسکن ما، تأمین خدمات زیربنایی و روبنایی به موازات تکمیل واحدهای مسکونی است.

او بیان کرد: هدف ما این است که مسکنی در شأن مردم تحویل دهیم. در صورتی که قرار باشد واگذاری‌های زمین انجام شود، که البته در سال گذشته نیز صورت گرفته، لازم است که آماده‌سازی‌های لازم انجام شود تا زمین‌ها قابل ساخت برای مردمی باشند که به آنها تحویل داده می‌شود و شأن مردم را رعایت کنیم.

وزیر راه و شهرسازی گفت: در حوزه راه نیز، چه در جاده‌ها، ریلی و چه بنادر، ما بر دو موضوع تأکید داریم: اول اینکه به ملاحظات محیط زیستی توجه کنیم. توضیحاتی که آقای دوستی دادند؛ من هم پیگیری‌های لازم را از ایشان انجام داده‌ام و در جلسات نیز به این موضوع پرداخته‌ایم.

او بیان کرد: اگر توسعه‌ای قرار است رخ دهد، باید به محیط زیست توجه جدی کنیم. توسعه‌ای که بدون توجه به محیط زیست انجام شود، می‌تواند به قهقرا برود و آثار منفی به دنبال داشته باشد. متأسفانه، آثار برخی از توسعه‌هایی که در سال‌های گذشته انجام شده، امروز قابل مشاهده است.

وی با بیان اینکه ما یکی از چالش‌هایی که الان داریم، بحث ترافیک شرق تهران است و باید بتونیم این چالش را برطرف کنیم افزود: یکی از راهکارها برای برون‌رفت از بحث ترافیک شرق تهران، محور آزادراه پردیس تهران - پردیس است.

او یادآور شد: بعد از اینکه این آزادراه به اتمام رسید، علیرغم خیلی از مشکلاتی که داشت، هنوز ترافیک بسیار قابل توجهی داریم، به‌خصوص در مسافرت‌های پایان هفته که کاملاً مشهود است.

صادق توضیح داد: پروژه آزادراه پردیس _ هراز فقط جنبه آزادراهی و اتصال بین دو نقطه ندارد، بلکه یک مسیر حیاتی است که بارها و بارها در دولت‌های مختلف به آن توجه شده و در این دولت هم با جدیت بیشتری دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: هدف ما جلب اعتماد بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری است، زیرا توسعه کشور باید با سرعت و جدیت بیشتری رقم بخورد و این امر جز با حمایت و حضور حداکثری بخش خصوصی ممکن نخواهد بود.

او بیان کرد: نکته‌ای که باید تأکید کنم این است که پروژه‌هایی که بخش خصوصی در آن‌ها سهم بیشتری در سرمایه‌گذاری دارد، پایدارتر و خدمات بهتری به هم‌میهنان ارائه می‌دهند.

صادق با بیان اینکه از پیگیری‌هایی که توسط نماینده تهران و مدیران استانی و همکارانم در شرکت ساخت انجام شد، برای ایجاد هم‌افزایی و هموارتر کردن مسیر جذب سرمایه‌گذار تشکر می‌کنم گفت: در وزارت راه و شهرسازی، ما در حوزه مسکن و راه، تأکیداتی داریم و این تلاش‌ها از گذشته ادامه خواهد داشت.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین موضوعات در پروژه‌های مسکن، ارائه خدمات زیربنایی و روبنایی به موازات تکمیل واحدهای مسکونی است تا مسکنی در شأن مردم تحویل دهیم گفت: اگر قرار بر واگذاری زمین‌ها باشد، این فرآیند باید با آماده‌سازی‌های لازم انجام گیرد تا زمین‌های قابل ساخت برای مردم منتقل شود.

وی با یادآوری این موضوع که در حوزه راه‌ها، چه جاده‌ای، چه ریلی و چه بنادر، ما دو موضوع را به شدت پیگیری می‌کنیم افزود: اول، توجه به ملاحظات محیط زیستی، زیرا توسعه بدون توجه به محیط زیست قطعاً به قهقرا خواهد رفت و آثار منفی به جا می‌گذارد. دوم، همراه کردن بخش خصوصی در فرآیند توسعه است.

وی ادامه داد: می‌خواهم از صحبت‌های ساده، شفاف و پرانگیزه سرمایه‌گذاران استفاده کنم. ما یک جنگ تحمیلی 12 روزه را پشت سر گذاشتیم که این جنگ فقط به یک کشور محدود نشد؛ بلکه مقابله با یک رژیم بی‌ریشه و حمایت کشورهای دیگر از جمله آمریکا بود.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در این مدت کمتر از یک ماه پس از پایان جنگ 12 روزه، پروژه‌های راه‌سازی را در استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و مرکزی آغاز کرده‌ایم، که اکثراً با همکاری بخش خصوصی بوده است.

او بیان کرد: همچنین در بخش ریلی، نزدیک به 10 همت سرمایه‌گذار را وارد کردیم که نشان از انگیزه بیشتر برای ساخت مملکت و اقتدار کشور داریم.

وی با بیان اینکه در این حضور و وقت‌شناسی ملت ایران مسئولیت ما را در پاسخگویی به مطالباتشان سنگین‌تر کرده است. توسعه پایدار و عزت کشورمان در زمینه توسعه جز با مواردی که ذکر کردم، اتفاق نخواهد افتاد و خوشبختانه در این مسیر قرار گرفته‌ایم افزود: در مورد جذب سرمایه‌گذاران و سرمایه‌های بخش خصوصی نیز از اهدافی که ما داریم، مولدسازی است که ان‌شاءالله پیش می‌رود.

وی ادامه داد: مولدسازی به معنای تبدیل باغات و ریه‌های شهر به برج باغ نیست؛ بلکه ارزش افزوده‌ای در جهت توسعه است. ما باید اراضی که مشکلات محیط زیستی ندارند را مولد کنیم تا توسعه‌های آینده اتفاق بیفتد. این مسیر را ان‌شاءالله با همکاری استانداران و همچنین بخش خصوصی پیش خواهیم برد و گام‌های اولیه را برمی‌داریم و قطعاً به نتیجه خواهیم رسید.

صادق توضیح داد: شهر تهران به سمت بی‌پناهی می‌رود؛ به خصوص با جمعیت کلانی که بدون توجه به برنامه‌ریزی‌های قبلی و طرح‌های کلان و فرادستی، در حال افزایش است این موضوع تشدید شده است.

وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم، قطع آب است که برای روز چهارشنبه پیش‌بینی شده و این نشانه‌ای از بی‌توجهی‌های سال‌های گذشته است. بی‌توجهی به مفهوم توسعه و مدیریت جمعیت در تهران.

صادق تأکید کرد: قطعا با دستوری که شخص ریاست‌جمهور صادر کردند و پیگیری‌های بعدی که انجام می‌شود، واکاوی‌های بنیادینی در خصوص تمرکز جمعیت، نوع ساخت و ساز و میزان اشتغال در تهران و استان تهران خواهیم داشت.

وی ادامه داد: یکی از موجباتی که با تمامی برآوردها به نتیجه رسیده‌ایم این است که مسیرهای رفت و آمد به شهر تهران باید بهبود یابند. هر چه سهولت در رفت و آمد وجود داشته باشد، هم از نظر ریلی و هم آزادراهی، جمعیت راحت‌تر می‌تواند در حومه تهران سکونت کند و تمرکز زدایی از این شهر میسر می‌شود.

او بیان کرد: با تسهیل در دسترسی‌ها، اثرات مثبتی خواهیم داشت؛ به ویژه در کاهش مصرف سوخت و آلایندگی‌ها ناشی از مصرف سوخت، و گره‌گشایی از مسیرهایی که باعث ترافیک‌های سنگین می‌شود.

وی افزود: همچنین، با کمک به مکان‌یابی شهر جدید پردیس و مناطق بومهن و رودهن، مشکلات رفت و آمد به سمت استان‌های شمالی که پررفت و آمدترین مسیرها هستند، کاهش خواهد یافت.

صادق گفت: امیدوارم با جدیتی که در حوزه شرکت ساخت داریم و انگیزه خوبی که امروز در مذاکرات سرمایه‌گذاری مشاهده کردم، پیگیری‌های نماینده و مدیریت استان، این پروژه را با کیفیت هر چه بیشتر و حتی زودتر از موعد به نتیجه برسانیم.

وی افزود: این مسیری که انتخاب کرده‌ایم، شامل دو شرط اساسی است: اول، شفافیت در عملکرد دولت در قوانین و مقررات و نحوه تعامل با بخش خصوصی؛ و دوم، پرهیز از دخالت‌های غیرضروری که ممکن است باعث سنگ‌اندازی برای بخش خصوصی شود. قطعاً با قدرت و قوتی که از خداوند متعال و پشتیبانی مردم بزرگوار و قدرشناس خواهیم گرفت، می‌توانیم این مسیر توسعه را با گام‌های بلندتری برداشت کنیم.

223225

کد خبر 2092791