یک‌شنبه 30 دی 1403

تهران صاحب "تراموا" با مسیر 18کیلومتری می‌شود!

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تهران صاحب "تراموا" با مسیر 18کیلومتری می‌شود!

شهردار تهران گفت: خط یک بی‌آرتی تهران را به "تراموا" تبدیل خواهیم کرد که مسیر آن از ترمینال شرق تا میدان آزادی است و در این مسیر 18کیلومتری از طریق تراموا مسافران را جابه‌جا خواهیم کرد.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا زاکانی امرز در ادامه نشست تخصصی حوزه حمل‌ونقل خود در پایانه فتح‌آباد اظهار کرد: درباره 113 دستگاه واگن تولید ملی باید تأکید کنم که این واگن‌ها در حال آماده‌سازی هستند و ان‌شاءالله این مسیر را با همراهی دستگاه‌های دیگر پیش می‌رویم که این یک افتخار ملی است.

شهردار تهران تصریح کرد: در بحث مترو اگر بخواهیم جمع‌بندی بکنیم در حقیقت امروز حدود 270 کیلومتر خط، 150 ایستگاه، 1500 واگن داشتیم که از این 1500 واگن، 28 واگن از رده خارج شده است و امروز ما بازسازی را در اولویت قرار داده‌ایم و علاوه بر بازسازی، ارتقاء را نیز خواهیم داشت که این گام جدیدی است که به‌همت مهندسین ما در شرکت واگن‌سازی شکل گرفته است.

زاکانی ادامه داد: ما از سال 85 تا سال 99، در واقع، 416 دستگاه واگن را بازسازی کردیم یعنی طی 15 سال، 416 واگن بازسازی شده است اما از سال 1400 تا امروز، 251 واگن را بازسازی و تحویل داده‌ایم، 42 واگن در حال انجام است و ادامه آن تا خرداد سال آینده 428 واگن را بازسازی و تحویل خواهیم داد. امروز طی 22 ماه، 251 واگن بازسازی و تحویل داده شده است و عملاً در یک بازه زمانی دوساله بتوانیم رکورد بیش از 15 سال گذشته را عبور کنیم.

شهردار تهران گفت: 3 رام قطار دی‌سی که از رده خارج شده بود، امسال بازسازی و ارتقاء خواهیم داد و وارد ناوگان خواهد شد.

وی ادامه داد: در حوزه اتوبوسرانی 210 خطوط اتوبوسرانی داریم از این تعداد، 30 درصد خطوط 70 درصد مسافران را جابه‌جا می‌کند و نخستین نکته ما مهندسی خطوط بود تا بتوانیم خطوط را مهندسی کنیم تا به‌نحو احسن استفاده کنیم و 9 خط بی‌آرتی در تهران داریم که در واقع 8 خط فعال هستند که در این بخش نیاز به یک بازطراحی است. ما کلاً 1860 دستگاه اتوبوس را از مدیریت قبلی تحویل گرفتیم و از این تعداد اتفاقاتی را که رقم زدیم این بود که تا امروز 360 دستگاه اتوبوس را خریداری و نوسازی کرده‌ایم.

وی گفت: نکته بعدی در راستای سیاست سوم ما که برقی‌سازی بود، پیگیری کردیم که خط یک بی‌آرتی را به تراموا تبدیل کنیم و تمام مطالعات آن انجام شده است و مشارکت و طرف قرارداد ما مشخص شده است و مسیر شورا در حال پیگیری، و تفاهمنامه‌ای نیز به‌فضل الهی به‌احتمال زیاد هفته آینده منعقد خواهد شد تا در خط یک بی‌آرتی که از ترمینال شرق تا میدان آزادی است در این مسیر 18کیلومتری از طریق تراموا مسافران را جابه‌جا کنیم و یک الگوی جدید را برای پایتخت داشته باشیم؛ هم صرف و صلاح ما خواهد بود و هم شاهد رضایتمندی شهروندان خواهیم بود؛ ان‌شاءالله طی 18 ماه مسیر ترمینال شرق به آزادی برای تراموا احداث خواهد شد.

42 کیلومتر خط مترو به تهران و حومه اضافه می‌شود / اتمام ساخت 14 کیلومتر مترو و 10 ایستگاه در دوره جدید مدیریت شهرداری

زاکانی افزود: نکته بعدی تغییر الگوهای بهره‌مندی از خطوط بی‌آرتی است که بر اساس مطالعاتی که انجام شده به‌دنبال هوشمندسازی هستیم تا کاستی‌ها و مشکلاتی را که از خطوط بی‌آرتی وجود دارد، برطرف کنیم.

زاکانی اضافه کرد: نکته بعدی این‌که ما تا پایان شهریور ماه، 500 دستگاه اتوبوس بازسازی‌شده اساسی را وارد ناوگان خواهیم کرد و عملاً ما امروز با بازسازی‌ها و نوسازی‌هایی که قبلا انجام داده‌ایم بالغ بر 2600 دستگاه اتوبوس داریم و 500 دستگاه به اتوبوس‌های خود اضافه خواهیم کرد که 400 اتوبوس ملکی و 100 دستگاه خصوصی است؛ در مهر ماه تعداد اتوبوس‌ها را به بالغ بر 3 هزار دستگاه می‌رسانیم.

شهردار تهران گفت: طبق برآورد و تعهدی که مجموعه‌های کارخانه‌جات سازنده اتوبوس دارند بالغ بر 1250 دستگاه اتوبوس را امسال به ما تحویل خواهند داد؛ در حال رایزنی‌های مجدد برای قراردادهای جدید هستیم و این موارد غیر از تعهداتی است که وزارت کشور برای شهر تهران دارد.

وی ادامه داد: ما 10 هزار اتوبوس در شهر تهران داریم که 1860 دستگاه را تحویل گرفتیم و امروز بالغ بر دو هزار دستگاه داریم و ان‌شاءالله تا پایان امسال 500 دستگاه بازسازی و 1260 دستگاه را نوسازی خواهیم کرد و عملاً با 1760 دستگاهی که به خطوط افزوده خواهد شد شرایط در خطوط متحول خواهد شد. ما به‌دنبال برقی‌سازی اتوبوس‌ها هستیم لذا اضافه بر 500 دستگاه با مجموعه‌های دیگر نیز وارد تفاهم خواهیم شد تا بتوانیم از طریق برقی‌سازی اتوبوس‌هایی را تحویل بگیریم و شهر تهران را به‌سمت برقی‌سازی ببریم و یک الگوی جدی در این زمینه داشته باشیم.

زاکانی ادامه داد: کار جدی دیگر این بود که ما بتوانیم در مسیر مترو، اتوبوس و تراموا شرایط را به‌سمتی ببریم که کنار اتوبوس یک الگوی جدیدی را در حوزه حمل‌ونقل شهری وارد کنیم و آن هم ون است؛ با تفاهمی که با وزارت صنعت، معدن و تجارت داشتیم تفاهم 30 هزار ون را برای تهران بسته‌ایم. ون‌های 11 تا 14 نفره که خود اینها برای ما قابلیت 10 هزار اتوبوس را خواهند داشت و کیفیت ارائه خدمت در ون فوق‌العاده بالاتر است و شرایط هم شرایطی است که ما امروز در مسیر تحقق آن گام برمی‌داریم.

شهردار تهران تصریح کرد: در واقع ما یک گشایش جدی برای مهر ماه در نظر گرفتیم تا در این مسیر حرکت کنیم.

وی گفت: ما 76 هزار تاکسی داریم بخش عمده‌ای از این تاکسی‌ها فرسوده هستند و تاکسی‌ها با توجهی که وزارت صمت دارد و تعهدی که شهرداری دارد در مسیر بازسازی قرار دارند و ما نظارت مستمری را در این بخش داریم و امروز جلسه دوم برگزار شد و قرار شد برنامه‌ریزی کنیم برای 50 هزار تاکسی برقی و 200 هزار موتورسیکلت برقی و شرایط را برای شارژ در شهر تهران برای 200 هزار موتورسیکلت و 50 هزار تاکسی فراهم کنیم. در بخش تاکسی نوسازی گسترده را دنبال می‌کنیم و ون‌هایی را نیز که دریافت می‌کنیم جایگزین بخش خالی اتوبوسرانی خواهیم کرد و بخشی از آنها برای مدل‌های جدید خدمتی در حوزه حمل‌ونقل استفاده خواهیم کرد و بخشی از ون‌ها جایگزین تاکسی‌های خطی خواهند شد.

شهردار تهران ادامه داد: کاری که امروز با وزارت صمت دنبال می‌کنیم، برقی کردن 200 هزار موتورسیکلت و 50 هزار تاکسی است و ان‌شاءالله تا پایان سال بخش عمده‌ای از آن را در سطح شهر شهروندان خواهند دید.

وی ادامه داد: موضوع دیگر حمل‌ونقل هوشمند و ترکیبی است که سامانه‌های آن طراحی شده است و به‌لطف الهی در سال جاری اجرایی خواهد شد. در بخش حمل‌ونقل بار نیز انتقال باراندازهای تهران و ایجاد سیستم انتقال مویرگی فعال بار در شهر تهران، نجات‌بخش پایتخت خواهد بود؛ از صددرصد حمل‌ونقل باری که تهران انجام می‌پذیرد 30 درصد از آن به خارج از تهران و شهرستان‌ها منتقل می‌شود، ما این موضوع را شروع کردیم و امیدواریم در بحث هوشمندسازی بار گام‌های بلندی را برداریم، به‌صورت بنیادین گام‌های بلندی را در راستای رفع بحث ترافیک و حمل‌ونقل و آلودگی هوا برداریم.

زاکانی گفت: امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، 70 درصد از سهم قدر جابجایی مسافران در شهر تهران توسط حمل و نقل عمومی انجام شود گفت: در حوزه حمل و نقل معلولان و جابجایی آنها نیز سال گذشته این ناوگان نوسازی شد و امسال نیز در حال خرید 40 دستگاه ون برای جابجایی معلولان و جانبازان هستیم.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی شهرداری تهران برای تکمیل هفت خط مترو تهران گفت: هفت خطی که از گذشته طراحی شده بود تا پایان سال تکمیل خواهیم کرد. 3 خط مترو (2،3 و 4) نیز الحاقی داشت و این خطوط نیز 24 ماه زمان خواهد برد که به پایان برسد و تا پایان سال 22 خط کیلومتر را افتتاح خواهیم کرد و طبق برآورد اولیه، هفت خط تهران به اتمام خواهد رسید.

شهردار تهران در خصوص مترو باس گفت: در این زمینه رایزنی‌هایی صورت گرفته و موضوع خرید 100 دستگاه است که در حال مذاکره هستیم و تعهد آنها برای سال آینده بوده و بخش عمده‌ای از این 100 دستگاه سال آینده وارد ناوگان حمل و نقل عمومی خواهد شد. امیدواریم در تهران شاهد خدمت‌رسانی از این مدل حمل و نقل عمومی باشیم.

وی افزود: بازسازی و نوسازی مترو و اتوبوس در بخش حمل و نقل باعث می‌شود که خدمات مناسبی را به مسافران بدهیم. ضمن اینکه مسافران باید در روزهای گرم از مترو و اتوبوس استفاده کنند و قطعا بنده این موضوع را پیگیری خواهم کرد و اگر نواقصی باشد آن را برطرف خواهیم کرد.

زاکانی در ادامه نشست خبری در پاسخ به این پرسش که آیا شهرداری تهران بنا دارد پیش پرداخت ون‌هایی که پیش خرید کرده بود را به کارخانه سازنده بازگرداند یا خی، گفت: ما 630 دستگاه ون را از شرکت ایران خودرو دیزل خریدار یکرده‌ایم و پیش پرداخت آن را نیز پرداخت کرده‌ایم. اکنون 195 دستگاه تحول ما داده شده و الباقی هم تعهد وزارت کشور است که به ما تحویل بدهد. 195 دستگاه اشاره شده در مسیر شماره‌گذاری است.

شهردار تهران افزود: ون‌های دیگری هم وجود دارد که ما در حال امضای قرارداد آن با شرکت زامیاد هستیم و این ون‌ها به لحاظ شکلی نیز شرایط خوبی را دارند و گازسوز خواهند بود و وضعیت مطلوبی را برای ما خواهد داشت.

وی ادامه داد: در سفری که به بلژیک داشتیم عمده خدمات از طریق تراموا بود و قطعا یکی از مُدهای قابل قبول است و همانطور که اعلام شد این مدل نیز در تهران عملیاتی خواهد شد.

زاکانی با اشاره به اینکه ما بیشترین وقت خود را به حوزه حمل و نقل اختصاص داده‌ایم گفت: قرارگاه حمل و نقل در این بخش همچنان پابرجاست و بیشترین وقت ما در این حوزه صرف می‌شود و انشاءالله بتوانیم گره‌ای از مشکلات مردم را باز کنیم.

شهردار تهران با بیان اینکه 98 درصد از ون‌هایی که در حال حاضر در خطوط تاکسیرانی فعال هستند فرسوده‌اند، گفت: در گذشته 6 هزار دستگاه ون برای خطوط تاکسی فعال شده بودند که در حال حاضر دو هزار دستگاه ون فعال هستند و یکی از برنامه‌های ما ورود 30 هزار دستگاه ون تاکسی به این خطوط است.

وی ضمن تقدیر و تشکر از شورای شهر تهران جهت اهتمام ویژه آنها به حوزه حمل و نقل تصریح کرد: شورای شهر تهران قبول کردند که ما برای خرید ون تاکسی‌ها اقدامات لازم را انجام بدهیم که این کار بسیار قابل قبولی است.

زاکانی گفت: ما منابع خود را از طریق مولدسازی و مشارکت عملیاتی می‌کنیم. مولدسازی به این معناست که به عنوان مثال در حوزه فنی عمرانی تونل دو طبقه در تهران خواهیم داشت و یک افتخار ملی است و اعتبار این پروژه از طریق مولدسازی تامین می‌شود.

شهردار تهران گفت: ما تلاش می‌کنیم که همه تهدیدها را در شهر به فرصت تبدیل کنیم؛ به عنوان مثال موضوع بافت فرسوده را به گونه‌ای پیش می‌بریم که این موضوع از تهدید به فرصت تبدیل شود و در بخش‌های دیگر ما نیز به همین شکل عمل می‌کنیم.

وی گفت: خط 10 مترو توسط قرارگاه خاتم، خط 11 توسط مپنا، خط 8 هم پشتیبانی مالی خارجی پیدا کرده است و ان‌شاءالله به‌زودی کار را آغاز خواهیم کرد. این خطوط هزینه‌بردار است. در حال حاضر هر خط مترو 1800 میلیارد تومان هزینه می‌برد. لذا از طریق مولدسازی این کارها انجام می‌شود.

زاکانی تصریح کرد: ما از سال گذشته ابداع جدیدی انجام دادیم و این مناطق را پشتیبان مترو قرار دادیم و در حال حاضر 14 منطقه پشتیبان مترو است و علاوه بر این نیز برای سایر مناطق نیز تکلیف تهیه کردیم تا آنها نیز در حوزه‌هایی از جمله پسماند حمایت‌های لازم را انجام بدهند. به عنوان مثال خط 6 مترو تهران عمده مسائلش توسط شهرداری منطقه انجام می‌شد. این روند در سایر مناطق نیز وجود دارد.

شهردار تهران با اشاره به اینکه هوشمندسازی که در گذشته بوده به هیچ عنوان هوشمندسازی نبوده گفت: هوشمندسازی را که ما عنوان می‌کنیم با هوشمندسازی گذشته متفاوت است. ما می‌خواهیم بار و مسافر را هوشمند کنیم و این امر می‌توانند موجب رضایتمندی شهروندان تهرانی باشد.

وی اضافه کرد: اتوبوس‌هایی که در حال حاضر در شهر خدمات ارائه می‌کنند از یورو 4 پایین‌تر هستند و ما دنبال بازسازی آنها هستیم و برای اول مهر 500 دستگاه از این اتوبوس‌ها بازسازی خواهند شد. نکته دیگر اینکه نیاز ما به 10 تا 11 هزار دستگاه اتوبوس است و همانطور که گفته شد ما 1860 دستگاه اتوبوس را از مدیریت شهری پنجم تحویل گرفتیم و هنر اصلاح‌طلبان این بود که از 2460 دستگاه اتوبوس آن را به 1800 دستگاه اتوبوس برسانند.

زاکانی در خصوص واردات اتوبوس‌های کم کارکرد گفت: این اتوبوس‌ها یورو 5 هستند و قابل قیاس با اتوبوس‌های فعلی نیستند و تهران را در آینده نزدیک به عنوان یک شهر برقی خواهید دید.

شهردار تهران با انتقاد از اظهارات یکی از اعضای سابق شورای شهر تهران در خصوص قرارداد اتوبوس‌های کم‌کارکرد گفت: اینکه عضو سابق شورای شهر تهران عنوان کرده است که قرارداد اتوبوس‌های جدید در دوره قبل بسته شده است کاملا نادرست است چرا که در این دوره ما این قراردادها را بستیم و امضا کردیم تمام کارها صفر تا صد این اتوبوس‌ها در این دوره انجام شده است و از بهمن ماه سال قبل عملیاتی شده است.

وی افزود: اتوبوس‌هایی که به ما خواهند داد شرایط استاندارد را خواهند داشت. نکته بعدی مجوزی که برای ورود اتوبوس‌های کم کارکرد داده است موضوع 10 سال نیست و این اتوبوس‌ها عدد 3 تا 5 سال کارکرد را دارند و عدد 10 سال کارکرد نیست و مسیری هم که طی می‌شود باید استانداردهای لازم را داشته باشند و از این جهت ما هر چقدر بتوانیم کیفیت حمل و نقل عمومی و کمیت را افزایش بدهیم به تبع استفاده از خودروهای شخصی کاهش پیدا خواهد کرد. روزانه 12 میلیون لیتر مصرف بنزین داریم. ما یک سری اصلاح تقاطعی را برنامه‌ریزی کردیم که 98 تعداد شناسایی و از سال گذشته اقدام به شناسایی کردیم و اگر 98 تقاطع به اتمام برسد 730 کیلومتر مسیر ترددها کاهش پیدا خواهد کرد و در کنار کاهش مسیر 700 کیلومتری شاهد کاهش آلودگی هوا نیز خواهیم بود و ان‌شاءالله 27 تقاطع امسال به اتمام خواهد رسید و ان‌شاءالله مابقی نیز در سال آینده به اتمام خواهد رسید.

زاکانی در خصوص سفر به چین گفت: موضوع سفر ما کاری است و در سفری که به چین و روسیه خواهیم داشت هدف‌گذاری ما ناظر به حوزه حمل و نقل و موارد زیست محیطی و حوزه هوشمندسازی و... خواهد بود تا بتوانیم یک باب همکاری را باز کنیم.