تورم جهانی حریف آیفون نشد / اپل در بازار میتازد
مدیرمالی اپل گفت: کندی رشد اقتصادی، به فروش تبلیغات، لوازم جانبی و محصولات خانگی ضربه زده است اما خوشبخانه اپل محصولات بسیار متنوعی دارد و بنابراین میدانیم که این وضعیت را پشت سر خواهیم گذاشت.
اپل اعلام کرد کمبود قطعات تسهیل شده و تقاضا برای آیفون، با وجود محدود شدن هزینه مصرفی، توقف ناپذیر مانده است.
با وجود این که شاخصهای اقتصادکلان در سراسر جهان، منفی شده اند، لوکا مائستری، مدیر مالی اپل به رویترز گفت: هیچ کندی در تقاضا برای آیفون که بزرگترین منبع درآمد اپل است، وجود نداشته است.
فروش تلفن اپل در سه ماهه مالی سوم این شرکت، سه درصد رشد کرد و به 40.7 میلیارد دلار رسید در حالی که وال استریت کاهش سه درصدی را پیش بینی کرده بود. در مقابل، آمار شرکت Canalys نشان داد فروش جهانی تلفن هوشمند در سه ماهه گذشته، 9 درصد کاهش یافته است.
مشتریان وفادار و نسبتا مرفه اپل، در گذشته به این شرکت اجازه دادند کاهش هزینه مصرف کننده را بهتر از برندهای دیگر تحمل کند و نتایج مالی سه ماهه اخیر این شرکت، الگوی مشابه را نشان داد.
تحلیلگر شرکت Canalys در این باره گفت: اپل از این نظر، قدرتی دارد که اجازه میدهد کمتر از رقیبانش آسیب ببیند.
مدیرمالی اپل گفت: کندی رشد اقتصادی، به فروش تبلیغات، لوازم جانبی و محصولات خانگی ضربه زده است اما خوشبخانه اپل محصولات بسیار متنوعی دارد و بنابراین میدانیم که این وضعیت را پشت سر خواهیم گذاشت.
نتایج مالی اپل نشان داد کسب و کار تبلیغات این شرکت که شامل فروش تبلیغات در کنار مقالات خبری و نتایج جست و جوی فروشگاه اپ استور است، در برابر کاهش هزینه تبلیغات به اندازه رقیبانی نظیر اسنپ و مِتا پلتفرمز، آسیب پذیر است.
مائستری گفت: کمبود قطعات همچنان روی فروش مک و آی پد تاثیر خواهد گذاشت؛ با این حال این تاثیر کمتر شده است. کمبود قطعات در سه ماهه منتهی به 25 ژوئن، چهار میلیارد دلار به اپل ضرر زد که کمتر از میزان پیش بینی شده بود و این شرکت انتظار دارد میزان ضرر در سه ماهه جاری، محدودتر شود.
اما اگر مصرف کنندگان به دلیل افزایش نرخ تورم و نرخهای بهره دست از خرید بردارند، اپل ممکن است مانند رقیبانش با انبوهی از تبلتها و رایانه های فروش نرفته روبرو شود. تیم کوک، مدیرعامل اپل، به تحلیلگران گفت: از نظر تست تقاضا، نمیتوانید تقاضا را امتحان کنید مگر این که عرضه داشته باشید و از آنچه در سه ماهه گذشته دیدیم، برآوردی از تقاضای که میتواند وجود داشته باشد، داریم اما این تنها یک برآورد است.
اپل با اشاره به ابهامات اقتصادی، هدف درآمد مشخصی ارائه نکرد اما اعلام کرد فروش در سه ماهه جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، باید رشد سریعتری در مقایسه با رشد دو درصدی در سه ماهه گذشته، داشته باشد.
طبق آمار رفینیتیو، در مجموع فروش اپل به 83 میلیارد دلار و سودش به یک دلار و 20 سنت به ازای هر سهم رسید که بالاتر از برآورد 82.8 میلیارد دلار و یک دلار و16 سنت به ازای هر سهم بود.
رشد ارزش دلار آمریکا، به بسیاری از شرکتها مانند اپل که درآمد خارجی قابل توجهی دارند، ضربه زده است. اپل اعلام کرد نوسانات ارزی، فروش این شرکت در سه ماهه ژوئن را به میزان سه درصد کاهش داد و در سه ماهه جاری، شش درصد کاهش خواهد داد.
اپل مانند بسیاری از رقیبانش در مواجهه با فضای اقتصادی دشوار، روند استخدام را آهسته کرده و هزینهها را کاهش داده است. تیم کوک اعلام کرد اپل با در نظر گرفتن واقعیتهای فضای جاری، در استخدام سنجیدهتر عمل میکند.
تورم جهانی حریف تقاضا برای آیفون نشد
مشکلات اقتصادی اخیر شامل اختلالات زنجیره تامین هستند که به تولید بعضی از محصولات اپل مانند آی پد و مک که مکان تولید آن نزدیک مناطق تحت قرنطینه کرونا در چین متمرکز شده، ضربه زده است.
اگرچه فروش آیفون و آی بهتر از حد مطلوب بود اما درآمد خدمات، رایانه های مک و لوازم جانبی ضعیفتر از حد انتظار وال استریت بود و فروش اپل در چین به دلیل قرنطینههای کرونایی، یک درصد کاهش پیدا کرد.
اپل با کندی رشد اقتصادی در چین روبرو شده و درآمد سه ماهه سوم مالی این شرکت در چین 14.6 میلیارد دلار بود. رشد درآمد بخش خدمات اپل که در سالهای اخیر فروش و سود این شرکت را تقویت کرده بود، 12 درصد بود که کمتر از نرخ 33 درصد در سال گذشته بود و به 19.6 میلیارد دلار رسید که کمتر از 19.7 میلیارد دلار پیش بینی شده بود.
اپل اکنون 860 میلیون مشترک در خدماتش دارند که بالاتر از 825 میلیون نفر در سه ماهه قبلی است.
فروش آی پد 7.2 میلیارد دلار و مک 7.4 میلیارد دلار بود. فروش رایانه های مک که تحت تاثیر دورکاری و استفاده از تراشههای اختصاصی اپل رکورد بالایی که در سال 2020 ثبت کرده بود، 10 درصد کاهش یافت.
بر اساس گزارش رویترز، ارزش سهام اپل پس از انتشار نتایج مالی این شرکت، 3.5 درصد رشد کرد. ارزش سهام اپل حدود 11 درصد از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون کاهش پیدا کرده است که کمتر از افت شاخص اس اند پی 500 و همچنین کمتر از افت ارزش سهام سازندگان سخت افزاری دیگر مانند سونوس و سامسونگ الکترونیکس بوده است.
تماشاخانه