توفیقات دارویی و درمانی ایران با پیش از انقلاب قابل قیاس نیست
به گزارش خبرنگار گروه رفاه اجتماعی خبرگزاری فارس، سید صولت مرتضوی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در آیین افتتاح پروژههای هلدینگ دارویی شستا با تبریک ایام الله دهه فجر اظهار کرد: تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی اساساً قطببندی حاکم و رایج در جهان دایر بر مدار دو قطب شرق و غرب بود، با پیداش نظام انقلاب اسلامی ایران قطب جدیدی در جهان سیاست طراحی شد و بشریت تشنه عدالت به یک خود باوری بزرگ رسید و این اعتماد به نفس و خودباوری سبب شد تا اقتدار قدرت شرق و غرب در هم بریزد.
وی افزود: رئیس جمهور آمریکا در بازدید از سرزمینهای اشتغالی گفت: اگر ما چنین مکانی را برای آنها ایجاد نکرده بودیم اکنون مجبور بودیم در جایی دیگر آن را ایجاد کنیم. جنگ شش روزه را به خاطر دارید؛ آن گاه که رژیم صهیونیستی را ایجاد کردند و رگ غیرت برخی از دولتمردان عرب به جوش آمد، قصد کمک به مردم فلسطین را داشتند اما در حمله کوتاه تمام کشورهای عربی را به زانو در آورد.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: شما امروز میبینید ارتش تا دندان مسلح صهیونیستی که استعداد نظامی آن 550 هزار نفر است، سنگینترین هجمومها را آورده اما هیچ توفیقی را به دست نیاوردهاند.
وی با اشاره به توفیقات جمهوری اسلامی ایران در حوزه دارو، گفت: در حوزه دارو و درمان تا پیش از انقلاب اسلامی و دهه 50 بخش قابل توجهی از پزشکان ما از کشورهای پاکستان و هندوستان بودند و بعضی حتی با گذراندن دوران کارشناسی میآمدند ماموریتهای درمان در شهرها و روستاها را اجرا میکردند. شما امروز ببینید هر مشکلی در حوزه بهداشت و درمان قابل حل است. اولاً ارادهای که در جوان دیروز و امروز ایجاد شد و استحکام عقیدتی که در مردم به وجود آمد اتکا به خودباوری و دانش در همدیگر جمع شده و سبب شده تا در هر حوزهای ما سر آمد باشیم.
وی یادآور شد: دانشمندان ایرانی نام و نشانی در دنیا دارند و در داخل مشهور و هم صاحباندیشه هستند.
مرتضوی ادامه داد: امروز قالب دستگاههای کمک آموزشی و درمانی برچسب یا لوگوی ایرانی و ساخت داخل دارند و در حوزه دارویی هم واقعاً افتخار آفرین هستند.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی ابراز کرد: یادمان نمیرود وقتی کرونا وارد شد چه محدودیتهایی بود و میگفتند که رئیس جمهور آمریکا اجازه داده که دستگاههای ونتیلانور برای ایران بفرستند اما جوانان ایرانی مهندسی معکوس کردند و تبدیل به تولیدکننده شدیم. با پیش خرید به ما واکسن نمیدادند اما ستاد اجرایی فرمان امام در کمترین زمان ممکن حاضر شد تا واکسن کرونا را تولید کرده و قدرت صادرات داشته باشد.
خطا در عمل های جراحی قلب تقریبا به صفر رسیده است
وی گفت: خوشبختانه خطا در عملهای جراحی قلب تقریباً به صفر رسیده است و من در بیمارستان لواسان دیدم که از شهرستانها و استانهای محروم کشور افراد مراجعه می کردند.
مرتضوی ادامه داد: کشورهای آفریقایی به شدت استقبال میکنند و سریع مجوز هم میدهند که تولید دارو در آن کشورها صورت بگیرد.
وزیر کار گفت: در گزارشی ارائه شد که تقریباً از زمان فروش تا زمان وصول پول 16 ماه طول میکشد و این سود را پایین میآورد، باید این چرخه توزیع را بازتعریف کرد. گاهی اوقات نیز تورم و نیروی انسانی موجب میشود که سود و درامد و تولید افزایش یابد.
وزیر کار یادآور شد: صندوق تأمین اجتماعی بین النسلی است و این را بدانید که هر چه بکارید خود شما از آن استفاده میکنید. جامعه کثیری که 53 درصد از جمعیت جامعه را تشکیل میدهد و سهامدار تأمین اجتماعی هستند.
عارف نوروزی مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی گفت: حوزه اقتصادی مهمترین ماموریت انقلاب اسلامی در مقطع فعلی است.
وی افزود: تیپیکو و هلدینگ دارویی تأمین مجموعهای بسیار با ظرفیت در کشور است که حرفهای جدی زیادی دارد.
مدیرعامل شستا تصریح کرد: ما در شرایطی مدیریت هلدینگ دارویی تأمین را در اختیار داریم که فقط 35 درصد آن در اختیار ماست و بقیه سهام آن در اختیار عموم جامعه است.
وی افزود: نماد گروه دارویی تأمین در بورس و حوزه تخصصی دارو جدی است؛ پیشبینی فروش 100 همت را برای سالجاری داریم که 12 همت آن سود خالص است؛ میانگین سود صنعت دارو حدود 24 درصد است یعنی ما پنجاه درصد در این بخش عقب هستیم و به معنی آن است که ظرفیت خالی در این بخش داریم و یا نیروی انسانی و هزینههای زیادی داریم که باید برای آنها کار و فعالیت جدید ایجاد کنیم ضمن اینکه به نظر میرسد هزینه تولید مواد اولیه خصوصاً وارداتیها زیاد است.
مدیرعامل شستا با اشاره به سهم بالای نرخ مواد اولیه در قیمت تمام شده تصریح کرد: باید مواد اولیه را با قیمت تمام شده کمتری وارد کشور کنیم.
وی گفت: ما باید سال آینده سهم بازار خود را که در حال حاضر از منظر ریالی 19 درصد و از منظر تعدادی 24 درصد است را زیاد کنیم؛ این در حالی است که ما روزگاری سهم 40 درصدی ریالی و تعدادی داشتیم.
نوروزی خاطرنشان کرد: وقتی همه زنجیره تولید دارو را در اختیار داریم هیچ توجیهی وجود ندارد که ما مجدداً سهم 40 درصد سابق خود را از بازار بدست نیاوریم.
وی افزود: دارو محصولی راهبردی و متصل به سلامت جامعه است و نقش ویژهای در تأمین نیازهای مردم دارد.
مدیرعامل شستا خاطرنشان کرد: کارخانههای دارویی وابسته به هلدینگ شستا اعلام کردهاند که ما بدون اینکه پول دارو را بگیریم آنرا تحویل داروخانهها و دانشگاههای علوم پزشکی دهیم اما باید مدیران هلدینگ دارویی تأمین و کارخانهها در سال آینده عزم خود را برای نقد کردن طلبهای خود به منظور افزایش سرمایهگذاری جزم کنند.
دانشگاه های علوم پزشکی بدهی خود را بپردازند
وی گفت: 30 درصد ظرفیت توزیع دارو در اختیار هلدینگ دارویی تأمین است و باید همه بخشها خصوصاً دانشگاههای علوم پزشکی بدهی خود را پرداخت کنند.
نوروزی تصریح کرد: 25 درصد قیمت تمام شده هر محصول هزینه حمل است؛ وقتی بازار دارویی منطقه در اختیار ماست باید به سمت صادرات دارو و استفاده از ظرفیتهای دانش بنیانی و خلاقیت جوانان ایرانی کار را توسعه دهیم.
وی افزود: 70 درصد مواد اولیه داروهای کورتونی کشور در داخل تولید و تأمین میشود و فقط 30 درصد آن وارداتی است؛ وقتی توانایی و پتانسیل لازم تولید 70 درصدی این دارو وجود دارد چرا 30 درصد بقیه را هم تولید نکنیم.
مدیرعامل شستا تأکید کرد: باید بازارهای منطقه را توسعه دهیم؛ در شستا ظرفیت توسعه، تولید، صادرات، ارزآوری و افزایش درآمد وجود دارد.
به گزارش فارس؛ مراسم افتتاح پروژههای هلدینگ دارویی شستا از جمله پروژه سنتز کورتیکو استروییدها، پروژه احداث مرکز توزیع دارویی در گرگان و اهواز، پروژه بهینه سازی اتاق تمیز خط سفالسپورین ها، پروژه نازال اسپری و پروژه نصب و راهاندازی 1800 دوربین مدار بسته در مراکز توزیع با حضور وزیر کار و مدیرعامل شستا به بهرهبرداری رسید.
انتهای پیام /