تولیدات داخلی یاریرسان مهار شعلههای آتش
تهران - ایرنا - موضوع ایمنی ارتباط مستقیمی با سلامت و امنیت جامعه دارد به همین منظور در سالهای گذشته مهندسان و دانشگاهیان شهر تهران تلاش کردند که بیشتر تجهیزات ایمنی آتشنشانان را در داخل تولید کنند.
روزانه کلانشهر تهران با صدها حادثه کوچک و بزرگ در حوزه آتش سوزی روبرو است که با توجه به جمعیت و وسعت این کلانشهر ضروری است که آتش نشانان امکانات و تجهیزات روز دنیا را در اختیار داشته باشند. با توجه به افزایش نرخ ارز و همچنین افزایش قیمت تمام شده تجهیزات در حوزه آتش نشانی و با توجه به اهمیت تامین تجهیزات آتش نشانی در این سال های اخیر اقدامات مهمی در زمینه ساخت این تجهیزات توسط صنعتگران آغاز شد و در حال حاضر بسیاری از تجهیزات آتش نشانان در سراسر کشور توسط صنعت گران و در کارخانجات داخل کشور تولید می شود. یکی از تجهیزاتی که مهندسان و کارشناسان فن به موفقیت هایی دست یافتند موضوع تجهیزات ایمنی در آتش نشانی است که ارتباط مستقیمی با امنیت و حفظ جان و مال مردم دارد. رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در این باره به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امروز بالغ بر 90 درصد تجهیزات مورد استفاده این سازمان در کشور تولید میشود. مهدی داوری افزود: در بخش پمپ های تامین فشار خاص با مشکل مواجه هستیم که البته با تلاش مهندسان فن این پمپ ها نیز بزودی در داخل تولید خواهد شد. وی با بیان اینکه صنعتگران در این زمینه به سمت تولید کالاهای باکیفیت تر و با قیمت ارزانتر رفتند، افزود: در این راستا سازمان ملی استاندارد و مرکز تحقیقات مسکن ورود پیدا کرده و سازمان آتشنشانی شهر تهران توانست همکاری خوبی با بخشهای مختلف داشته باشد. رئیس سازمان آتش نشانی شهر تهران ورود دانشگاه ها در این زمینه را ضروری دانست و تاکید کرد: به نظر من ایجاد رشتههایی تحت عنوان مهندسی تجهیزات ایمنی و آتش نشانی می تواند تحول بزرگی را در این راستا به وجود آورد، همانطور که رشته مهندسی پزشکی توانست زمینه ساز اتفاقات خوب باشد. از این رو، ورود دانشگاه ها به این موضوع لازم به نظر می آید. وی همچنین از برگزاری همایش و نمایشگاه تجهیزات ایمنی سازمان آتش نشانی شهر تهران خبر داد و گفت: برخی از تجهیزات تولید داخلی آتش نشانی به معرض عمومی در محل سازمان آتش نشانی گذاشته شده که عصر روز گذشته (سه شنبه) پیروز حناچی شهردار تهران از این نمایشگاه در محل سازمان آتش نشانی شهر تهران بازدید کرد.
آتش نشانی صنعت گرانی است همچنین رئیس شورای اسلامی شهر تهران روز گذشته در همایش رونق تولید ملی در حوزه تجهیزات آتش نشانی اظهار داشت: صنعت آتش نشانی صنعتی ویژه و گران است و برخی از این تجهیزات و امکانات منحصر به فرد است و در برخی از کشورها تولید می شود اما فعالیت هایی در زمینه ساخت داخل آغاز شده است. محسن هاشمی افزود: در بازدید از نمایشگاه تجهیزات آتش نشانی شهر تهران متوجه شدم که خوشبختانه در همه زمینهها صنعتگران ما وارد شدند و در بسیاری از موارد هم توانستند با نمونه خارجی رقابت کنند و نمونه های بهتری را در داخل بسازند که مورد توجه افرادی که ساخت و ساز انجام می دهند قرار گرفته است. وی ادامه داد: سازمان آتش نشانی نیز باید این تجهیزات را تایید کند تا در ساختمان ها مورد استفاده قرار گیرد. رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه تجهیزات روز به روز در حال ارتقا است، اظهار کرد: یکی از مراحل گرفتن پایان کار یا حتی دریافت پروانه به آتشنشانی مربوط می شود و با حضور سازمان آتشنشانی به طور حتم این تجهیزات بیش از پیش مورد استفاده قرار میگیرد و همچنین آتش نشانی باید زمینه ای را فراهم کند تا شهروندان نسبت به خرید این تجهیزات اقدام کنند. وی با بیان اینکه نوع اطفاء حریق نیز حائز اهمیت است، گفت: اطفاء حریق در برخی از موارد توسط پودر انجام میشود که نوع گیاهی و آبی دارد و خوشبختانه در این نمایشگاه در رابطه با تجهیزات آب پاش خوب عمل شده است. تولیدگران ایرانی در زمینه تولید لباس های مخصوص آتشنشانی از جمله ماسک و دستکش خوب عمل کردند البته هنوز زمینه ساخت پارچه فراهم نشده است، اما امیدواریم که همانند چادر مشکی بتوانند پارچه های مخصوص آتش نشانی را نیز تولید کنند.
نیازهای ایمنی پایتخت توسط صنعت گران تامین می شود همچنین معاون پیشگیری سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران نیز معتقد است: بعد از چندین سال مبارزه و تلاش، می توان با افتخار گفت به جایی رسیدیم که بیش از 80 درصد نیازهای حوزه ایمنی پایتخت توسط صنعتگران و تولیدکنندههای داخلی تامین میشود. محمود قدیری بیان داشت: از همه متخصصان و تولیدکنندگان متخصص کشورمان تقاضا داریم به روند فعلی تلاشهای برای ساخت تجهیزات ایمنی بومی ادامه دهند تا این سیستم پیشرفت بیشتری داشته باشد. وی با تاکید بر تعامل سازمان آتش نشانی و متخصصان داخلی در موضوع ساخت تجهیزات ایمنی گفت: امیدوارم روزی برسد که شاهد ساخت هیچ ساختمان غیرایمنی نباشیم و با استفاده از توان متخصصان ایرانی، ساختمانی با کلیه تجهیزات ایمنی داخلی بسازیم. همچنین شهردار تهران نیز روز گذشته در حاشیه بازدید خود از نمایشگاه رونق تولید ملی در حوزه تجهیزات ایمنی و آتش نشانی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در راستای رونق تولیدات شرکت های ایرانی در زمینه تجهیزات ایمنی و آتش نشانی باید بیش از پیش از این محصولات حمایت کنیم. پیروز حناچی تاکید کرد: هم اکنون شرایط سختی را در کشور می گذرانیم ولی انشالله با تلاش شرکت های ایرانی این شرایط را تبدیل به یک فرصت خواهیم کرد و در بازدیدی که از نمایشگاه داشتم محصولات ارائه شده خیلی بیشتراز انتظارات ما بود و طبیعتا با محدودیت واردات بهتر هم خواهد شد. وی افزود: آن چیزی که می تواند این حرکت را قوام بدهد و پایدار کند این است که ما اجرای ضوابط را درداخل کشور خیلی جدی تر دنبال کنیم و این که محصولات این شرکت ها بایستی استاندارد لازم را در کیفیت داشته باشد تا مورد توافق قرار گیرد. حناچی در مورد خود کفائی در سازمان آتش نشانی اظهار داشت: محصولات ارائه شده دراین نمایشگاه هم در زمینه اطفا و هم در زمینه تجهیزات مورد استفاده ی آتش نشانان است که خوشبختانه بسیاری از ماشین آلاتی که در داخل تولید شده هم اکنون در شهرهای مختلف کشور مورد استفاده قرار می گیرد. شهردار تهران با اشاره به این که لباس ها ی آتش نشانی یکی از تجهیزات انفرادی بوده و بسیار هم پیچیده است، افزود: نمونه های تولید شده ی این لباس ها توسط شرکت های ایرانی در حال حاضر با توجه به کیفیت آن در داخل مورد استفاده قرار می گیرد که باید کاری کنیم که بیش از پیش از این تولیدات در مقایسه با نمونه خارجی حمایت کنیم. در شرایط فعلی پایتخت 130 ایستگاه آتش نشانی دارد که با توجه به وسعت و افزایش جمعیت باید در سال های آینده ایستگاه های جدیدی احداث شود که با توسعه دانش تولید تجهیزات فنی و همچنین گران بودن برخی از تجهیزات خارجی ضروری است که صنعت گران و مهندسان امر در این زمینه فعالیت بیشتری داشته باشند.
*س_برچسبها_س*