پنج‌شنبه 8 آذر 1403

تولید بی‌کیفیت به اعتماد عمومی لطمه می‌زند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تولید بی‌کیفیت به اعتماد عمومی لطمه می‌زند

تبریز - ایرنا - معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری آذربایجان شرقی گفت: کنترل کیفیت، ضامن تولیدات استاندارد است و تولیدات بدون کیفیت در صادرات و حتی مصارف داخل کشور به اعتماد عمومی و فروش لطمه می زند.

حمیدرضا قاسم زاده روز چهارشنبه در رویداد استارتاپی (شتاب) نخود چی ممقان در دانشگاه علمی و کاربردی تبریز، اظهار کرد: اکنون که در جنگ اقتصادی هستیم اهمیت تولید در این مقطع بی‌بدیل است در موضوع تولید و صادرات کیفیت حرف اول را می زند بر این اساس حفظ کیفیت، موفقیت در صادرات را رقم خواهد زد.

وی ادامه داد: محصولات کشاورزی مزیت نسبی آذربایجان شرقی است به شرط اینکه کیفیت محفوظ باشد و بر این اساس حفظ کیفیت بخش کشاورزی در تمام مراحل تولید ضرورت دارد.

قاسم زاده با بیان اینکه کیفیت فقط محدود به خود محصول نیست باید کل زنجیره تولید دارای کیفیت باشد و این رمز صادرات است، اضافه کرد: کیفیت از انتخاب زمین کشاورزی تا کاشت، داشت، برداشت، پس از برداشت، نگهداری، بسته بندی، کنترل کیفیت و عرضه را در بر می گیرد.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری آذربایجان شرقی همچنین گفت: در صنعت نیز برای تولید یک قطعه، منبع مواد اولیه، ماشین های ابزار، انتخاب ابزار، سرعت، اپراتور و آموزش همه در کیفیت محصولات تولیدی دخیل هستند.

«فرزان قالیچی» رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی آذربایجان شرقی

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی آذربایجان شرقی نیز در این مراسم گفت: انقلاب دستاوردهای علمی و نظامی چشمگیر دارد اما دشمنان تلاش می کنند نقصان ها را بزرگ نشان دهند و ایجاد ناامیدی کنند.

فرزان قالیچی اظهار کرد: نهضت نرم افزاری، علوم دانش بنیان، تولیدات نانو و فرهنگ اقتصاد مقاومتی از جمله دستاوردهای اخیر علمی انقلاب است و بر این اساس بازخوانی اهداف انقلاب اسلامی وظیفه بوده و در توسعه کشور دخیل می باشد.

وی ادامه داد: بر این اساس دانشگاه علمی و کاربردی در روند توسعه و پیشرفت خود در حوزه های آموزشی و توسعه علمی کارهای موثری در جهت تحقق اهداف انقلاب و اقتصاد مقاومتی انجام داده است.

قالیچی با بیان اینکه دانشجویانی باید تربیت شوند که متخصص و آینده ساز باشند، گفت: سال آینده توجه به موضوع های پژوهشی و تحقیقاتی مورد توجه ویژه است.

وی با اشاره به تعداد ایده های رسیده به رویداد استارتاپی نخودچی ممقان، اظهار کرد: 49 ایده به دبیرخانه این رویداد رسید که 34 ایده توسط هیات داوران انتخاب شد و از این تعداد 3 ایده برگزیده و در برنامه امروز ارایه شد.

قالیچی اعلام کرد: 24 ایده از دانشگاه های علمی و کاربردی، 22 ایده از دانشگاه صنعتی سهند، 5 ایده از دانشگاه تبریز، یک ایده از دانشکده فنی و حرفه ای تبریز و یک ایده هم از دانشگاه واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران ارسال شده بود.

در این رویداد استارتاپی حسین رسمی ممقانی از دانشگاه علمی و کاربردی شیرین عسل تبریز رتبه اول، محمدرضا یوسف زاده طاهری از مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی رتبه دوم و توحید اکبرپور از دانشگاه شهید محمد منتظری مشهد رتبه سوم را کسب کردند.

به گزارش ایرنا، ممقان، به زبان محلی 'ماماغان'، یکی از شهرهای آذربایجان شرقی است که به دلیل اشتغال اغلب مردم آن به شغل نخودپزی و تامین 99 درصدی این محصول فرآوری شده کشور و صادرات بخش عمده محصول تولیدی به 'شهر جهانی نخودچی' شهرت دارد.

شهر 15 هزار نفری 'ممقان' که در فاصله 35 کیلومتری جنوب غربی تبریز و از توابع شهرستان آذرشهر است، به علت وجود کارگاه های انبوه نخودپزی و تامین 99 درصدی این محصول در آجیل صادراتی ایران به کشورهای خارج، عنوان 'پایتخت نخودچی جهان' را یدک می کشد، اما در دهه های اخیر تبلیغات تاثیرگذاری در این زمینه از سوی نهادهای مسوول انجام نشده است. صنعت نخودپزی که در ممقان قدمتی 60 ساله دارد، به برکت ذهن خلاق و مبتکر و دستان توانمند مردمانش و از کارگاه های کوچک خانگی پا گرفته و امروز در بازارهای جهانی توصیف بی مثالی برای خود دست و پا کرده است که اگر با حمایت های دولتی همراه و از این صنعت بسیار سودآور پشتیبانی های تسهیلاتی و معنوی لازم شود، بدون تردید به یکی از مهمترین بخش های ارزآور کشور تبدیل می شود.

*س_برچسب‌ها_س*
تولید بی‌کیفیت به اعتماد عمومی لطمه می‌زند 2