تیزر تبلیغاتی لاکچری و پرحاشیه لاریجانی / عطریانفر: رئیسی صحنه را واگذار میکند / جلیلی آغازگر وحدت گفتمانی
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «هشتمین جمهور» عنوان بسته خبری - تحلیلی است که همزمان با انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب هشتمین رئیس جمهور، به بازخوانی اخبار انتخابات و نامزدهای ریاست جمهوری میپردازد. اخبار انتخابات را در شماره هجدهم از «هشتمین جمهور» بخوانید. تیزر تبلیغاتی لاکچری لاریجانی روز گذشته کلیپی از ثبت نام علی لاریجانی در حسابهای و کانالهای مجازیاش پخش شد که با واکنش...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «هشتمین جمهور» عنوان بسته خبری - تحلیلی است که همزمان با انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب هشتمین رئیس جمهور، به بازخوانی اخبار انتخابات و نامزدهای ریاست جمهوری میپردازد.
اخبار انتخابات را در شماره هجدهم از «هشتمین جمهور» بخوانید.
*س_تیزر تبلیغاتی لاکچری لاریجانی_س*روز گذشته کلیپی از ثبت نام علی لاریجانی در حسابهای و کانالهای مجازیاش پخش شد که با واکنش گستره کاربران همراه بود. بسیاری از کاربران از نحوه ساخت این کلیپ انتقاد کردند و مدعی شدند ستاد انتخابات برای تهیه این کلیپ آماده بوده است؛ چرا که هیچ یک از نامزدهای ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری اجازه قانونی برای استفاده از فضای وزارت کشور برای ساخت کلیپ تبلیغاتی و همراه داشتن فیلمبردار اختصاصی هنگام ثبت نام و بردن او به همراه خود از ورودی تا پشت کانترهای ثبت نام را نداشتند در حالی که در تیزر تبلیغاتی لاکچری لاریجانی کارمندان وزارت کشور به بازیگرانی برای ضبط فیلم او تبدیل شده بودند.
*س_جلیلی آغازگر وحدت گفتمانی_س*صفحه رسمی اینستاگرام سعید جلیلی با بازنشر مطالبی از آیت الله رئیسی، علی زاکانی، رستم قاسمی، سعید محمد و عزت الله ضرغامی، مواضع کاندیداهای جریان انقلاب را پوشش داد.
*س_عطریانفر: رئیسی صحنه را واگذار میکند_س*محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران درباره گزینه نهایی جبهه اصلاحات گفت: «اصلاح طلبان در گام اول بر سر سه نفر به جمع بندی رسیده بودند، آن سه نفر مشخصا آقای ظریف، آقای جهانگیری و آقای تاج زاده بودند. با توجه به شرایط عمومی و ظرفیت رای ملی آقای ظریف، پیش بینی میشد که او نامزد انحصاری جریان اصلاحات باشد. ولی بنا به مصالحی از کاندیداتوری انصراف دادند.»
وی افزود: «اما از میان دو نیروی باقی مانده [اسحاق جهانگیری و مصطفی تاجزاده] که در صحنه حضور دارند و بیشترین رای مجمع عمومی را به دست آورده اند، با توجه به پیش بینیها احتمال نمیدهیم با رویکردی که شورای نگهبان نسبت به گروهها دارد، بیش از یک نفر را مورد تایید قرار دهند. پیش بینی بنده این است که در این فرایند اصلاح طلبان روی آقای جهانگیری به اجماع خواهند رسید.»
عطریانفر تصریح کرد: «نگاه دوستان اصلاح طلب به شخصیت محترمی همچون آقای لاریجانی، نگاه مثبتی است و نسبت به ایشان علاقه مندیهایی هم وجود دارد.»
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران ادامه داد: «به نظر میرسد که در بخش اول رقابتها گفتمان آقای لاریجانی و گفتمان آقای جهانگیری شباهتهای نسبتا گستردهای در نوع نگاه به شیوه اداره کشور خواهند داشت، بنابراین در این رقابت سه گانه که قطعا از انتخابات تک مرحلهای به دو مرحلهای هدایت خواهد شد. به نظر میآید با توجه به گفتمان برتری که این دو دارند، در این رقابتها آن کسی که صحنه را واگذار میکند، به احتمال زیاد آقای رییسی خواهد بود.»
وی افزود: «در مرحله دوم احتمالا رقابت اصلی میان آقای لاریجانی و آقای جهانگیری خواهد بود.»
*س_لاریجانی مستعد جعل است_س*احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار کرد: «با توجه به استعدادی که لاریجانی در جعل بعضی از عبارات دارد و نکته پرانیهای جذابی هم که میکند، ممکن است موقعیت خوبی در انتخابات پیدا کند. احتمال پیوستن حزب کارگزاران به لاریجانی وجود دارد، اما او گزینه قطعی اصلاح طلبان نیست.»
*س_بستهی انتخاباتی وزیر_س*محمدجواد آذری جهرمی اظهار کرد: «همانگونه که صدا و سیما ظرفیتهایی را برای کاندیدها فراهم میآورد، وزارت ارتباطات نیز برای استفاده از ظرفیت فضای مجازی، بستههایی را برای نامزدهای تایید صلاحیت شده در نظر گرفته تا بتوانند از آن زیرساختها به صورت عادلانه برای تبلیغاتشان استفاده کنند. به زودی جزئیات تخصیص این بستهها اعلام خواهد شد.»
*س_تنها 36 نفر_س*مهر نوشت: به استناد مصوبه جدید شورای نگهبان، تنها 36 نفر از داوطلبان ریاستجمهوری مجاز به ثبتنام در انتخابات ریاستجمهوری بودهاند چراکه در ماده 2 مصوبه مذکور که «شرایط و معیارهای لازم جهت تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای ریاستجمهوری» را تعیین کرده، سوابق اجرایی لازم برای اجازه ثبتنام را به شرح زیر آمده است.
سابقه تصدی حداقل مجموعا چهار سال در مناصب ذیل که در احراز مدت جمع سابقه تصدی در یک یا چند مورد از مناصب مذکور کفایت میکند:
- مقامات سیاسی موضوع بندهای «الف»، «ب» و «ج» ماده (71) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386/8/7،
- معاونین رؤسای قوای سهگانه
- اعضای شورای عالی امنیت ملی
- اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام
- مدیر مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور
- رؤسای سازمانها، مؤسسات و نهادهای دولتی و مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی در سطح ملی
- فرماندهان عالی نیروهای مسلح با جایگاه سرلشکری و بالاتر
- رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سطح کشور
- استانداران
- شهرداران شهرهای بالای دو میلیون نفر جمعیت
- اشخاص، مقامات و مدیران همطراز مناصب فوق به تشخیص شورای نگهبان
براساس بند 11 ماده 2، اشخاص، مقامات و مدیران همطراز مناصب فوق به «تشخیص شورای نگهبان» مجاز به ثبتنام در انتخابات هستند و شورای نگهبان طبق مصوبه خود، میتواند صلاحیت آنها را بررسی کند.
نام چند داوطلب از جمله «محسن هاشمی» و «رامین مهمانپرست» آمده و تاکید شده است که این افراد به دلیل نداشتن سوابق اجرایی ذکر شده وفق مصوبه جدید شورای نگهبان، اساسا پروندهشان روی میز شورای نگهبان نخواهد رفت. اما به دلیل اینکه همطراز برخی سوابق ذکر شده در مصوبه است (مانند سفرا که در بند «د» ماده 71 قانون خدمات کشوری همطراز استانداران هستند) شورای نگهبان به تشخیص خود، میتواند پرونده افراد مذکور را مورد بررسی قرار دهد.
*س_گزینه مطلوب احمدی نژاد_س*محمد زعیمزاده، جانشین سردبیر فرهیختگان نوشت: اگر شگفتانهای در تایید صلاحیتها نداشته باشیم قطبهای اصلی صحنه نهایی انتخابات سید ابراهیم رئیسی، علی لاریجانی و اسحاق جهانگیری خواهند بود. شما جای احمدی نژاد باشید در این آرایش چه انتخابی میکنید؟ اگر ابراهیم رئیسی پیروز شود دو مشکل برای احمدی نژاد به وجود میآید.
اول: اینکه در دولت چهار یا هشت ساله رئیسی پایگاه رای اصلی احمدی نژاد که او سالهاست به پشتوانه آنها سیاست ورزی میکند یعنی بدنه مستضعف جامعه که خاطراتی مانند یارانه و مسکن مهر و... را از احمدی نژاد دارند احتمالا تبدیل به سمپات رئیسی خواهند شد.
دوم: احمدی نژاد یکی از مزیتهای مهم خود در سیاست را در نابلدی اصولگرایان تعریف کرده بود، آنها بدون او هیچ گاه نتوانسته اند در انتخاباتهای بزرگ اصلاح طلبان و طیف هاشمی را ببرند. با پیروزی احتمالی رئیسی این مزیت هم از او سلب خواهد شد.
حالت بدتر برای احمدی نژاد پیروزی لاریجانی است. احمدی نژاد حداقل از سال 89 و 90 تلاش میکند از خاندان لاریجانی چیزی شبیه هاشمی در افکار عمومی بسازد و خود را قطب مقابل آنها تعریف کند، برد احتمالی لاریجانی شکست بزرگ او خواهد بود و این یعنی اگر انتخابات به دو قطبی رئیسی، لاریجانی تبدیل شود یکی از بازندههای اصلی احمدی نژاد است.
در وضعیت فعلی حالت مطلوب برای محمود احمدی نژاد حداقلی شدن مشارکت در وهله اول و بعد پیروزی نزدیکترین گزینه به دولت روحانی و اصلاح طلبان است. دو هدفی که ممکن است با هم جمع نشود.
*س_تعدد نامزدها حکایت از پذیرش انتخابات توسط طیفهای مختلف میکند_س*محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور خود در نشست علنی دیروز مجلس (یکشنبه 26 اردیبهشت) گفت: «موضوع مهم این روزها بحث انتخابات ریاست جمهوری است که با پایان یافتن ثبتنام نامزدها وارد مرحله جدی خود شده است. تعداد زیاد نامزدها از طیفهای سیاسی مختلف نشانگر آن است که نخبگان سیاسی کشور با سلیقههای مختلف هم فرآیند انتخاباتی در ایران را پذیرفتهاند و هم جایگاه ریاست جمهوری را مؤثر دانسته و اختیارات کافی برای ایجاد تحول و تغییر برای آن قائل هستند.»
وی خاطرنشان کرد: «حضور پرشمار نامزدهای شاخص طلیعه امیدوارکنندهای برای برگزاری انتخاباتی پرشور با مشارکت بالا محسوب میشود. جدی شدن فضای رقابتی و مشارکت بالای مردم به نفع کشور و خواسته تمام دلسوزان ایران سرافراز است.»
رئیس مجلس اضافه کرد: «مشارکت پایین هیچ برندهای ندارد، مردم از حق خود برای ریلگذاری دستگاه اجرایی کشور استفاده کنند و آینده را با خواست و مشارکت خود بسازند. امروز فرصت مناسبی است که همه ما با هر سلیقه و جناحبندی سیاسی و با هر عقیده و نگرشی دست به دست هم دهیم تا به فرموده رهبر انقلاب ایران قوی را بسازیم.»